Τα καλύτερα VPN για το Νιου Τζέρσεϋ

New JerseyΤο Νιου Τζέρσεϋ είναι μια ανατολική παράκτια πολιτεία που συνορεύει με τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβανία στις ΗΠΑ. Αν και είναι η 4η μικρότερη πολιτεία της χώρας, είναι η 11η πιο πυκνοκατοικημένη με εκτιμώμενο πληθυσμό άνω των 9 εκατομμυρίων ανθρώπων. Πολλοί άνθρωποι αναφέρονται στο κράτος με διάφορους τρόπους, αλλά είναι επίσημα γνωστό ως Κήπος Κήπου. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί λόγοι για τους οποίους το κράτος βλέπει τους ταξιδιώτες. Εάν πρόκειται να είστε ένας από αυτούς και πρέπει να χρησιμοποιήσετε δημόσιο WiFi, βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδεθεί πρώτα σε ένα VPN. Εδώ είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές.


RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisit
Διακομιστής ιστότοπου
Τοποθεσίες Όχι
LogsBrowser
Επεκτάσεις Smart
DNS
1ExpressVPN6,67 $ExpressVPN160Πλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχου
2NordVPN3,49 $NordVPN87Πλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχου
3Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο3,33 $ΠΙΑ49Πλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχου
4CyberGhost2,75 $CyberGhost80Πλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχου
5IPVanish5,20 $IPVanish76Πλαίσιο ελέγχου

Η ιστορία του κράτους ξεκινά 180 εκατομμύρια χρόνια όταν το κράτος συνορεύει με τη Βόρεια Αφρική. Όταν η Βόρεια Αμερική και η Αφρική συγκρούστηκαν, η πίεση προκάλεσε τα Απαλάχια Όρη. Καθώς οι παγετώνες άρχισαν να υποχωρούν μετά την εποχή των παγετώνων πριν από περίπου 18.000 χρόνια, οι παγετώνες που υποχώρησαν έφυγαν από τις πλαγιές καθώς και πολλά φαράγγια και ποτάμια. Φυσικά, σε μεταγενέστερους χρόνους, το κράτος κατοικήθηκε από ιθαγενείς Αμερικανούς και, στη συνέχεια, αποίκους.

Στη σύγχρονη εποχή, η εγγύτητα του κράτους με τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβανία οδήγησε σε τουριστικά δολάρια, καθώς και εμπόριο και εμπόριο. Στην πολιτεία, μπορείτε να βρείτε πολλά μουσεία, πάρκα, βοτανικούς κήπους, αθλητικές ομάδες και διάφορα άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Όλοι αυτοί οι παράγοντες οδηγούν στην ακμάζουσα οικονομία του κράτους. Ενώ η κρατική οικονομία είναι πολύπλευρη, λάβετε υπόψη ότι έχει την 9η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στη χώρα.

Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε την πολιτεία, θα βρείτε εύκολη πρόσβαση γρήγορα στη Νέα Υόρκη ή στη Φιλαδέλφεια. Θα βρείτε επίσης εύκολη πρόσβαση για πρόσβαση σε μία από τις πολλές εγκαταστάσεις που προσφέρουν στους πελάτες τους δωρεάν WiFi. Αν και μπορεί να ακούγεται καλό, πρέπει πραγματικά να συνδεθείτε σε ένα VPN προτού το χρησιμοποιήσετε. Αυτό οφείλεται στους κρυφούς εγκληματίες στον κυβερνοχώρο. Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι υπάρχουν τουλάχιστον μερικά άτομα που περιμένουν να επωφεληθούν από ανυποψίαστους στόχους. Με τη σύνδεση σε ένα VPN, δημιουργείτε μια ασφαλή και κρυπτογραφημένη σύνδεση σε έναν διακομιστή της επιλογής σας. Αυτό καθιστά πολύ πιο δύσκολη την κλοπή των ευαίσθητων δεδομένων σας.

Ένας άλλος καλός λόγος για τη χρήση ενός VPN είναι να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τις διακοπές ρεύματος και τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Εάν είστε λάτρεις των σπορ, γνωρίζετε ήδη ότι μπορεί να είναι απογοητευτικό να κάνετε streaming την αγαπημένη σας ομάδα στο διαδίκτυο, εάν βρίσκεστε στην ίδια πόλη. Δοκιμάστε να παρακολουθήσετε τα τζετ να παίζουν οποιονδήποτε στο σπίτι ενώ είστε online. Επιπλέον, εταιρείες, χώρες και ιδρύματα θα αποκλείσουν επίσης περιεχόμενο. Για εκείνους που βρίσκονται εντός ή εκτός μιας στοχευμένης περιοχής, οι γεω-περιορισμοί μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Χρησιμοποιώντας ένα VPN για σύνδεση, ξεγελάτε το λογισμικό αποκλεισμού για να σκεφτείτε ότι βρίσκεστε κάπου αλλού. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε σε έναν διακομιστή σε άλλη περιοχή για να αποκτήσετε πρόσβαση σε περιεχόμενο σε αυτήν την περιοχή.

Ποιο είναι το καλύτερο VPN για το Νιου Τζέρσεϋ?

Συγκεντρώσαμε τη λίστα με τα καλύτερα VPN για το Νιου Τζέρσεϋ για τους εξής λόγους:

 • Ταχύτητα διακομιστών VPN που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη
 • Εστιάσαμε στα ταχύτερα δίκτυα της περιοχής
 • Επιλέξαμε VPN που δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής χρήσης
 • Δυνατότητα απεμπλοκής των γεωγραφικών περιορισμών και των αποκλεισμών
 • Ισχυρή κρυπτογράφηση για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο
 • Εφαρμογές για κινητά και υποστήριξη για το Amazon Firestick

Ας πάμε δεξιά και ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα VPN για το Νιου Τζέρσεϋ:

1. Καλύτερο VPN για το Νιου Τζέρσεϋ: ExpressVPN

ExpressVPN

Εγγραφείτε για 12 μήνες και λάβετε 3 ΜΗΝΕΣ ΔΩΡΕΑΝ στο # 1 βαθμολογημένο VPN μας

Το ExpressVPN συνδυάζει γρήγορη πρόσβαση VPN με το MediaStreamer, το οποίο λειτουργεί ως υπηρεσία Smart DNS για την απεμπλοκή της πρόσβασης σε περιεχόμενο με περιορισμό γεωγραφικού περιεχομένου. Η υπηρεσία VPN θα σας βοηθήσει να κρυπτογραφήσετε τη σύνδεσή σας και να ξεμπλοκάρετε ζωντανά αθλητικά γεγονότα. Θα βρείτε ακόμη μια λίστα με τις τελευταίες ζωντανές ψυχαγωγικές και αθλητικές εκδηλώσεις στον ιστότοπό τους. Το να βρίσκεστε στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους θέτει το ExpressVPN εκτός των χωρών με τα 5 μάτια και τα 14 μάτια. Διατηρούν μια πολιτική μη καταγραφής που έχει επαληθευτεί μέσω νομικών αιτημάτων υψηλού προφίλ με την πάροδο των ετών.

Το ExpressVPN διαχειρίζεται ένα πολύ μεγάλο δίκτυο VPN. Πέρα από τις ΗΠΑ, το δίκτυο ExpressVPN διαθέτει χιλιάδες διακομιστές σε βασικές τοποθεσίες για την προστασία του απορρήτου των χρηστών τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυό τους για να προστατεύσετε το απόρρητό σας, να καταργήσετε τον αποκλεισμό της λογοκρισίας και να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες σας υπηρεσίες ροής από οπουδήποτε.

Η εφαρμογή ExpressVPN σάς επιτρέπει να επιλέξετε μια τοποθεσία διακομιστή μέχρι την πόλη, αλλά δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο διακομιστή. Αντ ‘αυτού, ο πελάτης θα επιλέξει τον ταχύτερο διακομιστή στην επιλεγμένη τοποθεσία σας. Θα θελήσετε να επιλέξετε την καρτέλα “Όλα”, να ανοίξετε την Αμερική και, στη συνέχεια, να ανοίξετε τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να επιλέξετε τη θέση διακομιστή ΗΠΑ – Νέα Υόρκη. Μπορείτε επίσης να το πληκτρολογήσετε στην κορυφή. Όπως μπορείτε να δείτε, δοκιμάσαμε το Jersey City, το Secaucus και το Plainfield με ταχύτητες περίπου 225 Mbps και στις 3 πόλεις. Το ExpressVPN είναι το ταχύτερο VPN για το Νιου Τζέρσεϋ.

Δοκιμή ταχύτητας ExpressVPN New Jersey

Ίσως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της χρήσης του ExpressVPN είναι η υποστήριξή τους για ένα ευρύ φάσμα συσκευών. Το ExpressVPN προσφέρει προσαρμοσμένο λογισμικό VPN για Windows, Mac, iOS και Android. Συνδεθείτε από την επιφάνεια εργασίας και το κινητό σας ταυτόχρονα με έως και 3 ταυτόχρονες συνδέσεις. Μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε την επέκταση ιστού ExpressVPN για Chrome ή Firefox. Θέλετε να προστατέψετε ολόκληρο το οικιακό σας δίκτυο με έναν μόνο λογαριασμό VPN; Εάν ναι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή δρομολογητή ExpressVPN για να ρυθμίσετε όλες τις ρυθμίσεις. Η δυνατότητα MediaStreamer προσθέτει υποστήριξη Smart DNS για κονσόλες παιχνιδιών (PS4, Xbox One, Nintendo Switch κ.λπ.), κουτιά μέσων (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV κ.λπ.) και Smart TV.

Κουπόνι ExpressVPNΕξοικονομήστε 49% και κερδίστε 3 μήνες δωρεάν με 12 μήνες του # 1 ονομαστικού VPN μας

Το ExpressVPN είχε πολύ καλή απόδοση στις δοκιμές ταχύτητας. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και για την άρση του αποκλεισμού των γεωγραφικών περιορισμών. Η υποστήριξη πελατών είναι διαθέσιμη 24/7 για να παρέχει βοήθεια και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις. Απολαύστε το καλύτερο VPN με λιγότερη εμπιστοσύνη, καθώς το ExpressVPN προσφέρει εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Επισκεφτείτε το ExpressVPN

2. Καλύτερο VPN για το Νιου Τζέρσεϋ: NordVPN

NordVPN

Εγγραφείτε για 36 μήνες με μόλις 3,49 $ ανά μήνα (70% έκπτωση)

Η NordVPN εδρεύει στον Παναμά, την οποία ορισμένοι χρήστες προτιμούν να χρησιμοποιούν μια εταιρεία VPN που έχει την έδρα της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα διαπιστώσετε ότι το NordVPN έχει ισχυρή παρουσία στις ΗΠΑ με διακομιστές που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Τα μέλη έχουν πλήρη πρόσβαση στο δίκτυό τους στις ΗΠΑ και πέραν αυτής σε πολύ καλή τιμή.

Θα διαπιστώσετε ότι το NordVPN διαθέτει ίσως τον καλύτερο συνδυασμό υπηρεσιών για την τιμή εάν εγγραφείτε σε έναν μακροπρόθεσμο λογαριασμό. Όλοι οι χρήστες έχουν πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο και το προσαρμοσμένο λογισμικό τους. Μπορείτε να συνδεθείτε χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα-πελάτη VPN για Windows ή Mac. Έχουν επίσης μια εύχρηστη εφαρμογή για κινητά και για συσκευές Android και iOS (iPhone, iPad).

Το NordVPN φιλοξενεί πολλούς διακομιστές στη Νέα Υόρκη. Από την κονσόλα, κάνοντας κλικ στις 3 οριζόντιες κουκκίδες στα δεξιά της χώρας, μπορείτε να εντοπίσετε την περιοχή του διακομιστή και να δείτε τα ποσοστά των διαθέσιμων διακομιστών. Δοκιμάσαμε έναν διακομιστή στη Νέα Υόρκη σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες στο Νιου Τζέρσεϋ και τα αποτελέσματα κυμαίνονταν από 187 Mbps έως 197 Mbps.

Δοκιμή ταχύτητας NordVPN New Jersey

Θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες ροής όπως το Netflix, το Amazon Prime Video ή το BBC iPlayer από οπουδήποτε στον κόσμο; Εάν ναι, το NordVPN είναι μια εξαιρετική επιλογή. Είναι μια από τις μοναδικές υπηρεσίες VPN που μπορούν ακόμη να καταργήσουν τον αποκλεισμό του Netflix. Μπορείτε να εγγραφείτε για απεριόριστη υπηρεσία VPN και SmartDNS με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Επισκεφτείτε το NordVPN

3. Καλύτερο VPN για το Νιου Τζέρσεϋ: PIA

Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Εγγραφείτε για 12 μήνες με μόλις 3,33 $ το μήνα (έκπτωση 72%)

Η ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο (PIA) παρέχει στους χρήστες μερικές διαφορετικές επιλογές. Σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν χρειάζεται πλέον να δημιουργήσετε ένα προφίλ για κάθε διακομιστή VPN. Τώρα, μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιαδήποτε από τις τοποθεσίες διακομιστή τους σε 29 χώρες. Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, η ομάδα PIA έχει οργανώσει τους διακομιστές τους ανά περιοχή, χώρα και πόλη. Οι τοποθεσίες του διακομιστή παρατίθενται με αλφαβητική σειρά ανά χώρα.

Υπάρχουν πολλοί χρήστες torrent που λατρεύουν την Ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Η υπηρεσία περιλαμβάνει μια δυνατότητα που θα σταματήσει την επικοινωνία του συστήματός σας εάν διακοπεί η σύνδεση με την υπηρεσία τους. Δηλαδή εάν η κρυπτογραφημένη πρόσβαση VPN σας διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο, θα σας κρατήσει ασφαλείς.

Το PIA προσφέρει ένα πρόγραμμα-πελάτη Windows και άλλες εφαρμογές που είναι απλές και εύχρηστες. Ωστόσο, δεν θα θέλετε να το υποτιμήσετε. Η PIA προσφέρει διαφορετικά επίπεδα προστασίας της ιδιωτικής ζωής ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μπορείτε να ελέγξετε τα επίπεδα κρυπτογράφησης που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή ισορροπία μεταξύ απορρήτου και ταχύτητας. Συνδεθήκαμε με διακομιστές VPN στη Νέα Υόρκη και δοκιμάσαμε την ταχύτητά μας στο Νιου Τζέρσεϋ. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα παρακάτω.

Δοκιμή ταχύτητας PIA New Jersey

Όσον αφορά τον πελάτη των Windows, η ομάδα PIA έχει συμπεριλάβει έναν διακόπτη kill Internet. Ο διακόπτης kill θα σκοτώσει τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο όποτε αποτύχει το VPN. Αυτό μπορεί πραγματικά να είναι χρήσιμο για όσους θέλουν να διασφαλίσουν την ανωνυμία. Η ιδιωτική πρόσβαση στο Internet προσφέρει στα μέλη εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών.

Επισκεφθείτε την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο

4. Καλύτερο VPN για το Νιου Τζέρσεϋ: CyberGhost

CyberGhost

Εγγραφείτε για 36 μήνες με μόλις 2,75 $ το μήνα (79% έκπτωση)

Το CyberGhost ιδρύθηκε το 2001 από 7 ενθουσιώδη νεαρά μέλη της ομάδας στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Από τότε η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε μια από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες VPN στον κόσμο. Η ομάδα των 50+ μελών επικεντρώνεται στην προστασία του απορρήτου των χρηστών. Ο Robert Knapp, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, συνεχίζει να ηγείται της ομάδας ακόμη και μετά την ένταξή τους στο Crossrider group το 2017. Από τότε, το δίκτυο CyberGhost έχει επεκταθεί αρκετά.

Το CyberGhost προσφέρει έναν ωραίο συνδυασμό τοποθεσιών διακομιστή, ισχυρή κρυπτογράφηση και τη δυνατότητα απεμπλοκής δημοφιλών υπηρεσιών ροής όπως το Netflix, το YouTube Red και το Amazon Prime. Ορισμένα από τα κανάλια σάς επιτρέπουν ακόμη και να ξεμπλοκάρετε τους γεωγραφικούς περιορισμούς για πολλές περιοχές. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο περιεχόμενο βίντεο Amazon Prime στις ΗΠΑ, τη Γερμανία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο υπολογιστής-πελάτης των Windows σάς δίνει επίσης τη δυνατότητα να περιηγηθείτε ανώνυμα, να προστατεύσετε το WiFi, να ανιχνεύσετε ανώνυμα, να καταργήσετε τον αποκλεισμό βασικών ιστότοπων (Google, Facebook Instagram κ.λπ.) και να επιλέξετε διακομιστή.

Επειδή θέλαμε να δοκιμάσουμε την ταχύτητα στο Νιου Τζέρσεϋ, ανοίξαμε το πρόγραμμα-πελάτη των Windows και κάναμε κλικ στην επιλογή “Επιλογή διακομιστή μου”. Από εκεί, μπορείτε να επεκτείνετε οποιαδήποτε χώρα και να επιλέξετε έναν συγκεκριμένο διακομιστή. Το δίκτυο CyberGhost περιλαμβάνει έναν αριθμό διακομιστών στη Νέα Υόρκη. Εξαιτίας αυτού, συνδεθήκαμε σε έναν από αυτούς και δοκιμάσαμε την απόδοση. Όπως μπορείτε να δείτε, η ταχύτητα λήψης μας κυμαινόταν από 69 Mbps έως 79 Mbps.

Δοκιμή ταχύτητας CyberGhost New Jersey

Ο πελάτης VPN CyberGhost είναι ένα από τα αγαπημένα μας. Είναι πολύ εύκολο στη χρήση και περιλαμβάνει μια σειρά από προηγμένες δυνατότητες για να προστατεύσετε το διαδικτυακό σας απόρρητο. Έχουν μια ομάδα ανάπτυξης στη Γερμανία που προσθέτει συνεχώς λειτουργίες στον πελάτη και στις εφαρμογές για κινητά. Μπορείτε να εγγραφείτε για πλήρη πρόσβαση στο δίκτυο CyberGhost με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών.

Επισκεφτείτε το CyberGhost

5. Καλύτερο VPN για το Νιου Τζέρσεϋ: IPVanish

IPVanish

Εγγραφείτε για 12 μήνες με μόλις 5,20 $ το μήνα (έκπτωση 57%)

Το IPVanish προσφέρει αρκετούς διακομιστές στην περιοχή, οπότε δεν θα πρέπει να έχετε προβλήματα. Ωστόσο, μπορείτε να περιμένετε γρήγορη ταχύτητα σε τοποθεσίες σε πολλά μέρη του κόσμου. Εξαιτίας αυτού, επιλέγουμε το IPVanish ως μία από τις επιλογές μας για χρήση κατά τη διάρκεια της Βιρτζίνια.

Εκτός από αρκετή κάλυψη σε διάφορες ευρωπαϊκές περιοχές, το IPVanish φιλοξενεί διακομιστές σε κάθε ήπειρο εκτός της Ανταρκτικής. Το δίκτυο παράγει μεγάλες ταχύτητες και αποδίδει καλά στις δοκιμές ταχύτητας. Μπορείτε να επιλέξετε μια τοποθεσία ή έναν μεμονωμένο διακομιστή από το αναπτυσσόμενο μενού.

Μόλις αναφέραμε ότι το IPVanish διαθέτει διακομιστές σε όλη την περιοχή και είναι όλοι διαθέσιμοι σε εσάς. Εάν εμφανιστεί ένας διακομιστής που έχει το γράμμα “a” ως μέρος του ονόματος του διακομιστή του, αυτοί είναι οι γρηγορότεροι στο δίκτυο. Δοκιμάσαμε έναν διακομιστή IPVanish στη Νέα Υόρκη σε διακομιστές στο Jersey City, Secaucus και Plainfield και βρήκαμε την ταχύτητα μεταξύ 118 Mbps και 146 Mbps.

Δοκιμή ταχύτητας IPVanish New Jersey

Όσον αφορά την αξία, το IPVanish είναι δύσκολο να νικήσει. Προσφέρουν απεριόριστη πρόσβαση στο δίκτυο VPN και το προσαρμοσμένο λογισμικό τους για Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick και άλλα. Μπορείτε ακόμη και να ρυθμίσετε το δρομολογητή σας για την προστασία κάθε συσκευής στο δίκτυό σας. Η υπηρεσία VPN είναι αρκετά δημοφιλής στους χρήστες του Kodi. Η εγγύηση επιστροφής χρημάτων 7 ημερών καλύπτει όλα τα νέα μέλη.

Επισκεφτείτε το IPVanish

Για όλους όσους θέλουν να δουν κάποιες άλλες επιλογές, μπορείτε πάντα να ρίξετε μια ματιά στη δική μας κορυφαία 10 VPN λίστα. Ωστόσο, δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να το κάνετε. Πραγματοποιήσαμε τις επιλογές μας με βάση την ασφάλεια, την ταχύτητα, την αξιοπιστία, την τιμή και τις τοποθεσίες διακομιστή. Ψάξαμε επίσης συγκεκριμένα για παρόχους με διακομιστές στη Νέα Υόρκη και την περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο, θα έχετε πρόσβαση στις καλύτερες δυνατές ταχύτητες. Όλες οι αναφερόμενες υπηρεσίες μας έχουν υπέροχα δίκτυα, επομένως δεν υπάρχει κακή επιλογή. Εάν σκοπεύετε να κάνετε streaming οποιουδήποτε είδους περιεχομένου, οι ταχύτητες είναι πολύ σημαντικές. Χρησιμοποιώντας τον οδηγό μας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να λάβετε τη σωστή απόφαση για τις ανάγκες σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map