Ръководство за настройка на StrongVPN за Android

Настройка на силен Android на AndroidМожете да изтеглите приложението StrongVPN за Android директно от Google Play или първо да посетите сайта им. Ако стартирате от StrongVPN.com, щракнете върху „Настройка“ от главното меню на сайта и след това върху бутона „StrongVPN за Android“ на следващия екран. Това ще ви отведе до Google Play магазин, където можете да изтеглите приложението и да го инсталирате. Страницата за настройка на клиента също има ръководства за ръчна настройка за конфигуриране на различни версии на Android за използване на тяхната услуга с L2TP, PPTP и OpenVPN.


Инсталиране на силен VPN Android

Процедурата за инсталиране на приложението на устройството ви с Android е илюстрирана по-горе. След като сте в магазина на Google Play, натиснете бутона „Инсталиране“, за да започнете процеса. Приемете съобщението за достъп, което се появява чрез докосване на бутона „Приемам“ и изчакайте. Клиентът е съвместим с Android 6 и по-нови. След като клиентът бъде изтеглен на вашето устройство, нормалната процедура за отварянето му ще бъде натискане на иконата на приложението StrongVPN. Въпреки това, първия път, когато го отворите, просто натиснете бутона „Отваряне“, като този, показан на първия екран на изображението по-долу. След това ще се появи екрана за удостоверяване на клиента, който е показан в средното изображение.

StrongVPN Вход за Android

На екрана за удостоверяване въведете своя имейл адрес и парола, които сте използвали при създаването на акаунта си. Те могат да бъдат намерени и в приветствения ви имейл, който сте получили от StrongVPN, когато сте се абонирали. Докоснете превключвателя „Запазване на авторитетни данни“, така че приложението да съхранява вашата информация, в противен случай ще трябва да го въвеждате всеки път, когато се свържете с мрежата StrongVPN. След като правилно сте изпълнили горепосочените стъпки, натиснете бутона “Вход”. Сега ще видите прозореца на StrongVPN клиент като този, показан на снимките по-долу.

Първият екран показва клиента в неговото изключено състояние. Основният клиентски екран има следните компоненти в това състояние:

 • StrongVPN лого – Маркиране на компанията.
 • Име и номер на сървъра – Показва името на сървъра и номера на сървъра.
 • Икона по избор на настройки – Това са хоризонталните линии в икона на кръг вдясно от името на сървъра. Ако докоснете това, ще се покаже основният екран за настройки, който ще покаже екрани за отделните настройки. Ще ги разгледаме по-късно в този раздел.
 • Превключвател за връзка – В момента това е тъмно, което показва, че е изключено.
 • местоположение – Избраното в момента място за връзка (Атланта, САЩ), последвано от червена предупредителна лампа.
 • Състояние на връзката – Това казва „Прекъснато“ в червено, за да ви предупреди, че вашият интернет не е защитен.
 • Връзки към социалните медии – Докосването на тези икони ще се свърже съответно със страницата на Facebook и Twitter за StrongVPN.
 • Вземете връзката за поддръжка – Докосването на това ще зареди страницата за поддръжка на StrongVPN от техния уебсайт. На тази страница има често задавани въпроси за поддръжка и фактуриране, връзки към техните ръководства за настройка на VPN, а също така можете да попълните и изпратите билет за поддръжка от тук.
 • Заглавия – Заглавия на най-новите блогове на StrongVPN.

Докосването на превключвателя ще започне процеса на свързване към сървъра в Атланта. Това е показано на средното изображение по-долу, където превключвателят вече има жълт предупредителен нюанс, а състоянието е показано като „Свързване“ в жълто. През това време ще видите съобщения в горната част на устройството си с Android, в които се казва автентификация, конфигуриране на VPN сървъра, тъмно лого на StrongVPN и други. Забележете също, че иконата за незадължителни настройки не се появява на този екран.

Силна VPN връзка в Атланта

Последният екран на изображението по-горе показва клиента, когато е свързан към Atlanta VPN сървъра. Иконата за незадължителни настройки се върна. Светлината до местоположението вече е зелена, превключвателят има зелен нюанс, а състоянието сега казва „Защитено“ в зелено. Също така логото на StrongVPN в менюто за съобщения е засенчено в синьо с думата „Свързано“ от него. След това Connected се заменя с ключ, показващ, че сме сигурни. Чрез цветно кодиране на компонентите на екрана, StrongVPN направи лесно да се види състоянието на вашата връзка само с един поглед.

Всеки път, когато се свържете с мрежата StrongVPN, след като влезете, ще видите предупредително съобщение като това, показано на второто изображение по-долу. Това се случи преди да получите екрана за връзка в изображението по-горе. Това е нормално. Android просто ви уведомява, че се свързвате с VPN услуга и се уверява, че се доверявате на източника. За да продължите, трябва да се доверите на StrongVPN и да докоснете „OK“, както направихме в последното изображение по-долу.

Предупредително съобщение за Android StronVPN

Това ще ви позволи да завършите връзката си със сървъра в Атланта, както е показано на първия екран на изображението по-долу. Докосването или до местоположението в горния център на този екран за връзка, или върху иконата за настройки (хоризонтални линии с точки в кръг) ще изведе настройките за връзка, които са показани на втория екран по-долу. Докосването до местоположението на този екран ще изведе списък с местоположения, които можете да свържете с OpenVPN.

Силна VPN Android Sever Промяна

Превъртайки списъка надолу и натискайки Ню Йорк, САЩ ще започнат процеса за превключване между сървърите на Атланта и Ню Йорк. Това е илюстрирано на изображенията по-долу. Както можете да видите приложението актуализира местоположението в настройките на връзката, както е показано на последните два екрана по-долу.

Преминаване от Атланта в Ню Йорк

След като местоположението е актуализирано, след това натиснете бутона за връщане на вашето устройство, което ще ви върне към основния екран за връзка, показан на първото изображение по-долу. Забележете, че приложението автоматично се опитва да се свърже с новия сървър, тъй като е било свързано с този в Атланта, преди да започнете превключването си в Ню Йорк. Последното изображение по-долу показва, че успешно сте преминали между двата сървъра. По този начин смяната на сървърите скъсява времето, когато не сте на VPN, докато превключвате сървъри. Като алтернатива можете да прекъснете връзката с текущия си сървър, да изберете друг град и след това да се свържете с новото място.

Завършване на Adnroid App Server Switch

Разгледахме как да свързваме и превключваме сървъри чрез приложението StrongVPN Android. Сега нека да видим как да прекъснем връзката. Прекъсването на връзката е лесно, просто докоснете превключвателя за връзка. След това ще бъдете подканени със съобщение за потвърждение за анулиране, като това, показано на първия екран на изображението по-долу. Докоснете „OK“ и ще бъдете прекъснати от текущия ви VPN сървър.

Ако имате проблеми с прекъсването на връзката, искате да прекратите връзка преди да приключи или имате нужда от друг начин за прекъсване, можете да докоснете и плъзнете надолу върху иконата на екрана StrongVPN в зоната за съобщения на работещите приложения в горната част на екрана на вашето устройство. След като този екран се отвори, както е показано на второто изображение по-долу, докоснете областта „VPN се активира от StrongVPN“, която ще изведе екрана с информация за сесията, показан по-долу вдясно. Докоснете прекъсване на този екран, за да завършите процеса.

Силно прекъсване на приложение за Android

Последното нещо, което искаме да разгледаме в приложението за Android, са настройките, които можете да промените. Вече сте научили как да използвате менюто за местоположение за смяна на VPN сървъри. Първият екран на изображението по-долу показва менюто с настройки, така че можете да видите някои от другите опции за връзка, които можете да контролирате. Те включват следното:

 • Сметка – Това показва идентификационните номера на вашия акаунт и е главно за наследени акаунти.
 • местоположение – Както вече сте научили, това ще ви позволи да превключвате сървъри.
 • протокол – OpenVPN е единственият VPN протокол, поддържан от приложението за Android, но можете да промените начина на реализация, както е показано на второто изображение по-долу.
  • UDP – Това е OpenVPN User Datagram Protocol и не включва режийните разходи на TCP и по този начин е по-бърз и е стандартното приложение за StrongVPN Android.
  • TCP – Това е протокол за контрол на трансфера и е добър за връзки с висока латентност и такива, които не могат да понасят загуба на пакети. Той осигурява проверка на грешки за реда и загубите на пакети и изпраща пакетите, за да ги коригира. Това обикновено е по-бавно поради допълнителните разходи, участващи в този процес. Това няма да е идеално за стрийминг.
  • Прокси – Това се използва главно в страни като Китай и Иран, за да помогне при проблеми с връзката и цензурата, но може да бъде полезно и за стрийминг..
 • Боричкане – Това е технологията, която добавя още един сложен слой към VPN връзката между OpenVPN клиента и OpenVPN сървъра, което прави по-вероятно VPN да премине през мрежата безпрепятствено. Това може да помогне за спиране на техники за дълбока проверка на пакети, използвани за цензура от страни като Китай. Тя може да бъде реализирана по пет различни начина, както е показано на третия екран на изображението по-долу.
  • Деактивиран – Не бъркайте данните.
  • Парола – низ (дума) се използва за извършване на проста XOR операция върху полезния товар на пакета.
  • Xorptrpos – Това извършва операция XOR, използвайки текущата позиция в полезния товар на пакета за операцията.
  • Обратна – Това обръща всички данни за пакета.
  • Obfuscate – Това използва смес от трите горепосочени метода и е най-сигурният.
 • Отдалечен порт – Това е отдалечен порт, който е на разположение за използване на VPN, ако трябва. По подразбиране е порт 8293: много недостатъчно използван порт.
 • батерия & Свързаност – Това е плъзгач, който можете да регулирате между по-добра свързаност и по-дълъг живот на батерията, както е показано на последния екран на изображението по-долу.

Настройки за приложения за силни приложения на Android

Последната опция, която вие като потребител имате за приложението за Android, е да го настроите така, че автоматично да се свързва отново, когато телефонът ви се рестартира.

Приложението за Android от StrongVPN поддържа само протокола OpenVPN, което е наред, тъй като вероятно е най-добрият избор на протокол за повечето потребители. Приложението по подразбиране е UDP, но можете да го промените на TCP за по-дълги латентни връзки или повече селски райони. Тя може да бъде настроена и на прокси настройка. Приложението има разширена функция за разширяване на вашите данни и за да се избегне задълбочена проверка на пакети, наети от онези, които практикуват цензура в Интернет. В по-голяма степен, това ви прави лесно да се свържете към тяхната VPN мрежа от любимото си устройство с Android. Само с няколко докосвания на екрана ще се свържете с избраното от вас местоположение на VPN сървъра.

StrongVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map