Ръководство за настройка на Android от NordVPN

Можете да изтеглите най-новата версия на приложението за Android NordVPN от Google Play. Това ще ви даде достъп до тяхната мрежа на любимите ви устройства с Android. Уебсайтът NordVPN включва ръководства за настройка, ако предпочитате ръчно да конфигурирате Android за OpenVPN, L2TP / IPsec и PPTP.


Посетете страницата на приложението NordVPN на Google Play за да изтеглите и инсталирате приложението Android на вашето устройство. Приложението изисква Android 4.0 или по-нова версия. След като сте в Google Play Store, докоснете бутона „Инсталиране“, за да стартирате инсталацията, както е показано на първата екранна снимка по-долу. След стартирането на инсталацията ще видите екран като втория. Докоснете бутона „Приемам“, за да може инсталацията да продължи както в третата екранна снимка.

NordVPN Android инсталация

След като инсталацията приключи, ще видите екран като последния по-горе. Докоснете бутона „Отвори“, за да стартирате приложението за първи път.

Първият път, когато софтуерът стартира, той ще изисква да въведете вашите NordVPN идентификационни данни. Докосването на „Вход“ на първия екран по-долу ще отвори втория екран, където след това можете да въведете NordVPN „Потребителско име“ и „Парола“. Докоснете „Ново в NordVPN?“ ще ви отведе да създадете NordVPN акаунт.

Вход в NordVPN

След като правилно въведете идентификационните си данни, както беше направено на третия екран по-горе, след това натиснете бутона „Вход“, за да завършите стартирането на приложението за Android. Това ще изведе екрана „Карта на сървъра“, който е илюстриран на първия екран на изображението по-долу. Този екран ще ви позволи да увеличите и намалите и плъзнете картата във всички посоки. Това е илюстрирано на втория екран, който показва увеличен поглед към Северна Америка и третия екран, който показва региона на Океания. Екранът „Карта на сървъра“ изобразява графично на картата NordVPN мрежата като серия от сини щифтове за местоположение в различни страни. Превключвателят е сив и е в положение “Изключено”, което показва, че не сте свързани към мрежата.

nordvpn-сървър-карта употреба

Свързването към VPN сървър от екрана на картата на сървъра е лесно, просто докоснете щифт в страната, към която искате да се свържете. Например, докоснете щифта на САЩ на картата на сървъра, показана на втория екран по-горе. Ще видите екран като този, показан отляво на изображението по-долу. Докосването на щифта за САЩ показва подкана да се свържете с него. Сега докоснете зеления бутон „Да“, за да завършите връзката.

NordVPN Android Клиентска карта за връзка със САЩТъй като това е първият път, когато сте се свързали с услугата NordVPN, Android OS показва съобщение за доверие. Докоснете полето „Аз се доверявам на това приложение“ и след това „OK“, за да потвърдите, че се доверявате на NordVPN. След което ще видите екран като третия отгоре, който казва: „Свързан със Съединените щати“. Забележете, и ключът за превключвател и местоположението са зелени, което показва, че сте свързани към мрежата NordVPN. Намалете картата и можете да видите, че наистина сте свързани с VPN сървър в Съединените щати, както е показано на последната екранна снимка. Нека предположим, че искате да смените сървърите на VPN сървър в Канада. Просто докоснете щифта за местоположение в Канада. Това ще доведе до екран, подобен на този, показан отляво на изображението по-долу. Сега натиснете зеления бутон „Да“, за да започнете процеса на промяна на VPN сървъра. Това първо ще ви прекъсне текущия сървър, както е показано на втория екран, след което ще започнете да свързвате новия си сървър, както е показано на третия.

NordVPN Android App сървър за карта Промяна на САЩ в Канада

Четвъртата екранна снимка по-горе показва, че сега сте „Свързани с Канада“. Увеличаването показва, че наистина сте преминали от VPN сървър в Съединените щати на един в Канада. Последното нещо, което искаме да проучим за екрана на картата на сървъра, е как да се свържем с конкретен сървър в страна, която го използва. Нека илюстрираме това чрез свързване към VPN сървър във Франция.

Първо плъзнете наляво към Европа на интерфейса на картата и след това увеличете във Франция. Трябва да видите екранна снимка, подобна на тази, показана вляво отдолу. Забележете, че все още сте свързани с канадски VPN сървър. Сега, вместо да докоснете щифта за местоположение за Франция, дръжте го дълго, като поставите пръста си върху него и го оставите, докато не видите екран като втория отдолу. Дългото задържане на щифт за държава отваря списък със сървъри в тази страна. Просто така се случва двамата им сървъри във Франция. Този списък показва всеки номер на сървъра, процент на натоварване и разстояние от вашето местоположение.

NordVPN Android App Map Connection Франция # 3Ще забележите и бяло сърце в сив кръг. Докосването на това сърце ще го направи любимо, което ще бъде обозначено с оцветяването в червено. Любим сървър №3 сега, като докоснете сърцето до него. Това ще доведе до екран като третия, показан по-горе. Накрая завършете връзката със сървър №3 във Франция, като докоснете превключвателя вдясно от нея. След като приложението ви изключи от Канада, след това ви свързва с VPN Sever # 3 във Франция. Последният екран по-горе показва, че вече сте „Свързани с Франция“.

След като разгледахме екрана „Карта на сървъра“ и начините, по които можете да се свържете с VPN сървър, като го използвате, нека да разгледаме менюто на приложението NordVPN Android. Това меню може да се намери в горния ляв ъгъл на приложението и е обозначено с три хоризонтални ленти. Докоснете менюто сега. Трябва да видите екран като този, показан по-долу вляво. Забележете, все още сте свързани с VPN сървъра във Франция. В това меню има следните елементи:

 • Държави – Това отваря списък на държавите в азбучен ред, които можете да свържете, към които ще разгледаме по-подробно само за момент.
 • Моята сметка – Това ще отвори екран, който ще ви позволи да разширите текущия си абонамент или да посетите уебсайта на NordVPN, за да промените паролата си.
 • Пълен списък със сървъри – Това ще ви покаже пълен списък със сървъри, включително специализирани сървъри. Ще разгледаме това по-подробно по-късно в този преглед.
 • Изпратете отзиви – Това ще ви позволи да съставите имейл на [email protected] с обратна връзка за Android клиента. Темата е предварително изпълнена с Android Beta.
 • Чат на живо – Това ще отвори сесия в чат на живо с професионалист по поддръжка на NordVPN.
 • Използвайте TCP – Това ще настрои приложението да използва TCP вместо UDP, когато може. Имайте предвид, че това може да забави връзката.
 • Отписване – Това ще ви излезе от приложението. Не забравяйте, че ако излезете, ще трябва да въведете своите идентификационни данни следващия път, когато стартирате приложението.

След като разгледахме всички елементи от менюто, нека разгледаме двете, които могат да се използват за осъществяване на VPN връзки: Страни и Пълен списък на сървъра. Щракването върху „Страни“ в менюто (екран вляво отдолу) ще отвори екран, който съдържа списък на най-скорошните ви връзки. След това следва списък на всички страни в мрежата NordVPN по азбучен ред, както е показано на втория екран по-долу. Спомнете си, че все още сте свързани със сървър №3 във Франция. Докоснете превключвателя вдясно от Канада, за да се свържете с VPN сървър там. Намалете и ще видите, че вече сте „Свързана с Канада“. Това е всичко, което е необходимо за избор или промяна на сървър на екрана за страни. Просто докоснете превключвателя до страната, към която искате да се свържете.

NordVPN Android App Country Connection to Canada

Докосването отново върху менюто ще изведе екран като този, показан вляво отдолу. Забележете, че сега показва, че сте свързани с Канада. Докоснете „Пълен списък на сървъра“ и ще видите екран, подобен на втория. Това е списъкът „Моите любими“ и както можете да видите, той е любимият, който сте запазили по-рано, Франция №3. Сега докоснете раздела „Всички сървъри“. Този раздел съдържа списък на сървърите по цели, които включват следното: Anti-DDoS, Специализиран IP сървър, Double VPN, Standard VPN сървъри, Tor над VPN и Ultra Fast TV. Ако докоснете някое от тях, ще се покаже списък със сървъри, които можете да свържете, за да постигнете тази цел. След това следва списък на държавите по азбучен ред. Те са показани на последните две скрийншоти по-долу.

NordVPN Android App Пълен списък на сървърите

Най-добрият начин да намерите сървър, към който да се свържете от определена държава, е да използвате търсенето. Кажете, че искате да намерите сървър с нисък процент на натоварване в Германия. Докоснете лупата в горната част на екрана и напишете „германия“, без кавичките. Това ще покаже списък на всички сървъри в Германия и бързо можете да намерите такъв с нисък процент на натоварване, както е показано на първия екран по-долу.

NordVPN Android App All Server Търсене ГерманияНа първия екран по-горе докоснете, за да направите Германия №1 любима, както преди Франция №3, след това докоснете превключвателя, за да се свържете с него. Това ще изведе екран, подобен на втория. Накрая, докоснете менюто и след това целия списък на сървъра. Ако сте направили всичко правилно, тогава вашият екран трябва да изглежда като последната екранна снимка по-горе.

Последното нещо, което искаме да разгледаме в нашия преглед на приложението за Android NordVPN, е функцията Smart-Play. За да използвате това, първо се уверете, че сте свързани към VPN сървър в мрежата NordVPN. От последната екранна снимка можете да видите, че сте свързани с Германия №1. Ако се върнете към сървърната карта, която е показана като първата екранна снимка по-долу, можете също да видите, че сте „Свързани с Германия“. Докосването на раздела „Smart Play“ ще изведе екран като втория. Докосването на превключвателя на този екран ще включи Smart-Play и ще доведе до екранна снимка като третата. Това показва, че Smart-Play вече е включен. Докосвайки раздела карта на сървъра, можете да видите, че сега сте „Свързани с Германия чрез Smart-Play. Това ще ви позволи да гледате всичките си любими носители на пара от различни страни, без да е необходимо да превключвате VPN сървъри в страната с медиен произход.

NordVPN Android App Връзка с Германия чрез Smart-Play

Персоналът на NordVPN направи много лесно за своите абонати да се свържат с тяхната мрежа с новото си приложение за Android. Просто изберете местоположение от картата и след това се свържете с него. Ако искате повече контрол над сървъра, към който се свързвате в дадена държава, след това задръжте дълго пина за местоположение. Това ще доведе до списък на сървърите в тази страна с проценти на натоварване, така че можете да се свържете с по-малко пренаселен сървър и вероятно по-бърз. Той ще ви позволи да го настроите да използва TCP вместо UDP, ако сървърът го поддържа. Всички останали настройки се обработват от софтуера, който е предназначен винаги да се опитва да ви свърже към най-бързия сървър в избраната от вас страна. Няколко крана ще ви свържат и защитят.

Посетете NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map