Преглед на Passpack

Passpack е мениджър на пароли, който е създаден през 2006 г. с цел да реши проблемите с умората и достъпността на паролите. Засега изглежда, че са направили и двете. В днешния свят със сигурност се сблъскваме с умората от паролата. Независимо дали искате да проверите своя имейл, банков баланс или дори да влезете в Netflix, за да решите какво да гледате за вечерта, имате нужда от отделни пароли за всички тях. Ето защо толкова много хора използват лесни пароли, те са затрупани от броя на влизанията, които имат.


Начална страница на Passpack

Цени и специални оферти

Passpack има няколко плана, вариращи от безплатния план, до планове на 1000 потребители или повече. Passpack не предлага безплатна пробна версия, тъй като ви позволява да създадете безплатен акаунт. Ако услугата ви харесва и искате да надстроите, тя лесно се прави. В зависимост от вашите нужди, повишаването на цените е изключително разумно. Профилът е само крачка от безплатния акаунт и е само 18 долара годишно. Както виждате, това е само 1,50 долара на месец.

Цени за Passpack

Нашата препоръка е да изтеглите софтуера и да изберете Pro акаунта. При толкова ниска ценова точка можете да използвате първокласните функции, като например да имате 3 различни лиценза, възможност да съхранявате до 1000 пароли и 30 еднократни пароли на месец. Получавате доста увеличение на стойността за малка сума пари.

Пробен период без риск

Passpack предлага 30 дни, без въпроси, зададени гаранция за връщане на парите. След като оцените функциите, можете да видите дали премиум версията отговаря на вашите нужди. Ако ви харесва, дръжте го. Ако решите, че премиум функциите не си струват разходите, с удоволствие ще ви върнат 1,50 долара. Лесно е да се върнете към безплатната версия.

Посетете Passpack

Мениджър на пароли

След като създадете акаунта си и отидете на началната страница, ще видите опции за добавяне на пароли. Passpack оперира малко по-различно от другите мениджъри на пароли, които прегледах. Нека започнем с това, че използват индустриалния стандарт AES-256 за криптиране. Ще въведете основната си парола и вашия ключ за опаковане. Ключът за опаковане е нещо, което само вие знаете и не може да бъде възстановено. Трябва да е 80 бита, така че те ви инструктират да използвате първата фраза, която ви идва на ум. Вашият ключ за опаковане е вашият ключ за декриптиране на вашата индивидуална машина, ако изтеглите софтуера.

Също така, изглежда, няма начин да импортирате вход и пароли от браузъри, но ще ви позволи да го направите от други програми за управление на пароли или CSV файл. Може да е хубаво, ако софтуерът ще агрегира вашите данни, които може да сте съхранили в браузърите, така че не е необходимо да посещавате всеки сайт, за да получите данните в Passpack. Това би могло да бъде обезпокоително, ако не си спомняте влизанията и паролите, които първоначално сте въвели. Не е ли така, въпреки това, търсите отзиви на мениджъра на пароли?

Влизайки в сайта, първото нещо, което забелязах, беше колко ясно е обозначено и просто всичко. Интересното е, че има начин да промените цветовата тема. Не съм виждал предложение за уебсайт мениджър на пароли, но преди това има първи път. Може би някои ще искат допълнително персонализиране. Голям фактор за привличане на хората да използват вашия продукт винаги е била лесната употреба. Като правят програмата лесна, тънка подплата и на разумни цени, надеждата им е да достигнат до широка аудитория, която може би се колебаеше да използва мениджър на пароли в миналото.

При всеки създаден от вас парола има различни опции за избор. Ако въвеждате такъв, въведете вашето потребителско име и парола. Полето за парола ще ви каже колко силна е вашата парола, а връзката за предложения е генераторът на вашата парола. Вместо да разделя нормалните функции на мениджъра на пароли, като например попълване на формуляри и генератори на пароли, Passpack ги интегрира тук всички.

Вход за PasspackКогато въведете вход и парола, можете да зададете сигурност на влизането. 3-те нива на сигурност, които предлага, ви дават възможност да зададете приоритет на информацията. Максималното ниво е най-сигурно, но се удостоверява по-бавно. Също така тук можете да изберете с кого искате да споделите записа (ако има такъв) и всички бележки, които трябва да напишете за него.

Функцията за генериране на парола ви позволява да изградите паролата до произволен брой знаци и можете да зададете параметрите да включват специални символи, както и главни и малки букви и цифри. Всички знаем, че паролите трябва да са уникални за всеки сайт, но през повечето време паролите, които използваме, не са защитени. Това е така, защото хората не се справят добре със случайни поредици от букви и цифри. Човешкият ум не е проектиран по този начин.

След като настроите всичко, Passpack има вход с 1 бутон, който ще влезе във всички ваши сайтове. Това може да бъде доста спестено време, ако имате редица сайтове, в които ежедневно влизате. Едно нещо, което обаче липсва, е възможността едновременно да променяте паролите на различни сайтове. Това може да не звучи като голяма работа, но си представете дали нещо се е случило там, където е необходимо да смените паролите си. Ще трябва да смените паролата си на всеки сайт на ръка.

Посетете Passpack

Попълване на формуляр

Passpack няма специфична функция за попълване на формуляр, не отделно така или иначе. Начинът, по който го правят, ви позволява да поставите връзка към уебсайта, в самия запис. След като направите това, ще видите изброените уебсайтове. За да попълните формуляра с Passpack, започвате с натискане на кръга. Това ще ви отведе до уебсайта. След като сте на правилното място, той ще попълни информацията след това.

Запис в DBP PasspackНякои мениджъри на пароли ще ви попитат дали искате да запазите данните за вход, докато ги въвеждате, но Passpack не предлага това като опция. Ако данните за вход са по-сложни, предполагам, че ще трябва да публикувате допълнителната информация в секцията с бележки и да я въведете ръчно. Системата не е проектирана по начин, който да позволи това да се случи. Въпреки това, затъмнените кутии, които виждате на изображението, представляват информация, която можете да копирате в клипборда с едно щракване.

Надявах се на отделен раздел за методи на плащане, но това не се предлага от Passpack. Единственият начин за постигане на тази цел е да въведете платежна информация и да я запишете в секцията с бележки на запис. Оттам го копирате и поставяте в уебсайт. Моят метод работи, но би било много по-просто да го имам като функционалност.

Частни съобщения

Както споменахме по-рано, Passpack позволява на повече потребители, тъй като проектите на плана се увеличават. Ако сте искали да използвате про версията или по-нова версия, имате възможността сигурно да изпращате съобщения на други потребители в списъка си. Лесно е да се разбере как тази услуга може да бъде безценна в екип или на работното място. Има много групи, които използват защитени съобщения за сътрудничество, така че е хубаво тази функционалност да бъде вградена. Друга функция, предлагана в същата тази вена, е възможността да криптирате вашите записи и да ги изпращате по имейл.

Пасивни съобщения

Посетете Passpack

Сигурност на данните

При всеки мениджър на пароли сигурността на вашите данни е от решаващо значение. По-рано в този преглед споменахме, че Passpack използва AES-256 битово криптиране Основен фактор, който върви с това число, е размерът на PBKDF2 сол. Солта е стандарт, използван за криптиране. Без значение кой мениджър на пароли сте избрали, ще искате да сте сигурни, че той използва поне 10k рунда сол PBKDF2. Ако срещнете такъв, който не използва толкова много, направете ясно. Passpack използва 10 000 патрона.

На този етап Passpack предлага само два метода на двуфакторна автентификация. Първият е чрез имейл, изпратен на имейл адреса във файла. Вторият метод използва a YubiKey. И двете са ОК за сигурност, но бихме искали да видим още няколко варианта. Думата чрез лозата е допълнителен фактор за удостоверяване, който може да бъде наличен в нов продукт, който идва скоро.

Софтуер PassPack

Софтуерът за Passpack всъщност не е необходим, но е наличен. Той използва пакета за инсталиране на Adobe AIR, така че докато операционната ви система поддържа AIR, не трябва да има проблем. Passpack използва най-вече интернет за запазване на паролата. Дори настолното приложение е почти идентично с уеб версията. За браузърите той поддържа Chrome, Firefox, Explorer и Safari. Тъй като това е най-вече уеб базирани, други браузъри вероятно ще бъдат поддържани, но не се споменават на техния сайт. По тази причина няма мобилни приложения за този продукт.

Поддръжка на клиенти

На своя уебсайт Passpack заявява, че имат страхотна поддръжка, независимо какъв тип акаунт използвате. Те предлагат блог, помощен център и опция за изпращане по имейл на персонала. Трябва да се съглася с тази оценка. Изпратих на тези хора имейл относно технически въпрос и в рамките на 3,5 часа получих отговор. Този вид обрат във времето е изключителен и технологията беше много познаваема. Добри момчета за работа.

Преглед на Passpack: Заключение

Мениджърът на пароли Passpack е много тънък и опростен продукт на разумна цена. Използва се много лесно и има няколко уникални функции, които не очаквахме. Повечето мениджъри на пароли използват плъгин за браузър заедно с локално приложение. Почти изцяло уеб базираната система на Passpack ни направи малко предпазливи в началото, но с използването на двуфакторна автентификация и 80-битов код за опаковане, който трябва да въведете, ние загряхме до идеята.

Какво ми хареса най-много в услугата:

 • Те не знаят или съхраняват вашата главна парола или ключ за криптиране или ключ за опаковане
 • Защитените съобщения могат да се използват с други в списъка ви, както и опцията за изпращане и кодиране на имейли
 • Чист и лесен за използване интерфейс, който е ясно обозначен
 • Достъпно от където и да е мрежова връзка
 • Не се продава трудно за надграждане на услугата и цените за надстройка са много разумни
 • Страхотна техническа поддръжка

Идеи за подобряване на услугата:

 • Добавете функционалност за придобиване на потребителски имена и пароли от браузъри, както и от други мениджъри, без да се налага да въвеждате всеки нов
 • Добавете още методи за двуфакторна автентификация
 • Създайте по-добър метод за попълване на формуляри, включително информация за плащане
 • Добавете функция, за да можете да промените паролите във всички сайтове в движение

Оставам с доста добро чувство за Passpack. Той предлага страхотни функции, които са лесни за използване и бих могъл да си представя, че хората без много технически познания биха се справили отлично с този мениджър. Хубаво е да знаете, че всеки може да има сигурни пароли сега, без да се притеснява от множество различни влизания. По време на този преглед ми казаха от поддръжката, че скоро излиза нов продукт. Този нов продукт може да се справи с недостатъците на Passpack, които споменах.

Посетете Passpack

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map