Επανεξέταση πλατφόρμας απορρήτου Silent Circle

Αυτή είναι η κριτική μας για το Silent Circle, η οποία εμφανίζεται ως εταιρική πλατφόρμα απορρήτου. Πουλά όχι μόνο μια κρυπτογραφημένη υπηρεσία επικοινωνιών, αλλά το υλικό, το λογισμικό και την τεχνολογία που απαιτούνται για την εφαρμογή της. Οι πρόσφατες προσθήκες στην πλατφόρμα τους περιλαμβάνουν το Silent Store, το Silent Meetings, το Silent Manager και το rebrand Silent World (πρώην Out-of-Circle Calling). Η ομάδα Silent Circle είναι ένας μοναδικός συνδυασμός παγκοσμίου φήμης κρυπτογράφων, μηχανικών λογισμικού Silicon Valley, μηχανικών VoIP, αναλυτών συστημάτων και πρώην Navy Navy SEALs & Ειδικοί ασφαλείας της British Special Air Service (SAS). Δηλώνουν, “Το Silent Circle’s Enterprise Privacy Platform δημιουργήθηκε με βάση τον αρχικό ιδρυτικό σκοπό της εταιρείας: να προσφέρει προστασία της ιδιωτικής ζωής ενόψει της εκτεταμένης παρακολούθησης και συλλογής δεδομένων.” Ο απώτερος στόχος τους είναι να επιτρέψουν στους χρήστες να κάνουν επιχειρήσεις χωρίς φόβο ότι οι επικοινωνίες τους έχουν παραβιαστεί από ανταγωνιστές, κυβερνήσεις ή άλλες κακόβουλες πηγές.


Ανασκόπηση Silent Circle

Το Silent Circle ξεκίνησε το 2011 όταν ο Mike Janke, πρώην Navy SEAL και ειδικός ασφαλείας ένωσε τις δυνάμεις του με τον Phil Zimmermann, έναν εμπειρογνώμονα κρυπτογράφησης και τον Jon Callas, μηχανικό ασφάλειας υπολογιστών και προγραμματιστής για τη δημιουργία μιας κρυπτογραφημένης υπηρεσίας επικοινωνιών με διαθέσιμα εύχρηστα εργαλεία. σε όποιον εκτιμά λίγο έλεγχο σχετικά με το ποιος έχει πρόσβαση στις συνομιλίες του. Το Silent Circle ξεκίνησε επίσημα την υπηρεσία ασφαλών επικοινωνιών του τον Οκτώβριο του 2012. Η αρχική εφαρμογή λογισμικού ήταν απλή στη ρύθμιση και τη χρήση. Απλώς εγκαταστήσατε τις εφαρμογές (Silent Phone, Silent Text, Silent Eyes και Silent Mail) σε οποιοδήποτε smartphone ή tablet και πραγματοποιήσατε κλήσεις, γραπτά μηνύματα ή αποστολή βίντεο ή email. Στη συνέχεια, οποιαδήποτε επικοινωνία κρυπτογραφήθηκε με τρόπο που ούτε οι κυβερνήσεις, οι χάκερ ή οι κυβερνητικοί χάκερ θα μπορούσαν να σπάσουν.

Στις 8 Αυγούστου 2013, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέταξε τον κρυπτογραφημένο πάροχο email Lavabit να παραδώσει τα ιδιωτικά κλειδιά Secure Sockets Layer (SSL). Ο ιδιοκτήτης της Lavabit, Ladar Levison, έκλεισε την υπηρεσία του και όχι «ένοχος σε εγκλήματα κατά του αμερικανικού λαού», επιτρέποντας στην NSA να κατασκοπεύει τους πελάτες του. Ένα παράδειγμα δέσμευσης του Silent Circle στο απόρρητο ήρθε λίγες ώρες αργότερα. Εξήγησαν ότι οι υπηρεσίες email πρέπει να συνεργάζονται με άλλους παρόχους email. Αυτό καθιστά την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο ανέφικτη και δημιουργεί τον κίνδυνο να υποχρεωθεί η εταιρεία να παραδώσει πληροφορίες στην κυβέρνηση. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως το γνωρίζουμε με SMTP, POP3 και IMAP δεν είναι ασφαλή. Παρόλο που δεν είχαν ακόμη πει να παρέχουν δεδομένα στην κυβέρνηση, είδαν τα γραπτά στον τοίχο. Κατά συνέπεια, η Silent Circle ενημέρωσε τους πελάτες ότι είχε σκοτώσει το Silent Mail αντί να διακινδυνεύσει το απόρρητό τους. Γι ‘αυτό αποφάσισαν να αφαιρέσουν τα δεδομένα των υπαλλήλων από τους διακομιστές και να τα σβήσουν αμέσως.

Τον Οκτώβριο του 2013, ο ιδρυτής της Lavabit Ladar Levison και ο Silent Circle ξεκίνησαν το Dark Mail πρωτοβουλία για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς κρυπτογραφημένου πρωτοκόλλου και υπηρεσίας. Ο Ladar Levison, επικεφαλής του προγράμματος Dark Mail, αφιέρωσε το έργο στην NSA όταν κυκλοφόρησε το Περιβάλλον Dark Internet Mail – Αρχιτεκτονική και προδιαγραφές τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Η αφοσίωσή του ακολουθεί:

Dark Mail

Σκληρός κύκλος υλικού

Τον Ιανουάριο του 2014, η SGP Technologies, μια συνεργασία μεταξύ Silent Circle και GeeksPhone σχεδίασε ένα νέο μοντέλο smartphone που ονομάζεται Blackphone. Σχεδιασμένο μετά τις αποκαλύψεις μαζικής παρακολούθησης του Έντουαρντ Σνόουντεν το 2013, η συσκευή που βασίζεται στο Android φέρεται να είναι το «πρώτο NSA-proof» smartphone. Το αρχικό Blackphone που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2014 έχει τις ακόλουθες προδιαγραφές:

 • Πλατφόρμα OS PrivatOS με βάση το Android 4.4 (KitKat)
 • Οθόνη 4,7 ″ Οθόνη IPS HD (1280 * 720) με διαμόρφωση πλάτους παλμού (PWD) για μείωση της οθόνης
 • Χωρητικό άγγιγμα >Πολλαπλής αφής 4 σημείων
 • Κάμερα 8MP AF πίσω (Flash LED) + 5MP FF μπροστά
 • Υποδοχή SIM Ενιαία υποδοχή micro-SIM
 • Bluetooth 4.0 LE
 • Wi-Fi 802.11b / g / n
 • Υποστήριξη MicroSD Ναι, έως 128 GB microSDXC
 • Υποδοχές υποδοχής ήχου 3,5 mm (TRRS: CTIA / AHJ), micro USB
 • Χωρητικότητα μπαταρίας πολυμερές λιθίου 2000 mAh (αντικαταστάσιμο από τον χρήστη)

Το Blackphone χρησιμοποιεί σήμερα μια τροποποιημένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, που τώρα ονομάζεται PrivatOS 1.1 ή Silent OS που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ασφάλεια και το απόρρητο. Περιλαμβάνει επίσης τις εφαρμογές απορρήτου τους μαζί με ορισμένες εφαρμογές απορρήτου τρίτων που έχουν προεγκατασταθεί. Παρέχει ιδιωτική περιήγηση στο Web από προεπιλογή, ένα VPN που αποτρέπει την υποκλοπή μέσω κινητών δικτύων και την ιδιωτική αποθήκευση cloud για αρχεία. Στις λειτουργίες περιλαμβάνονται ιδιωτικές κρυπτογραφημένες κλήσεις φωνής και βίντεο και ανταλλαγή μηνυμάτων κειμένου με συνημμένα, το Kismet Smarter Wi-Fi Manager που εμποδίζει τα σημεία πρόσβασης Wi-Fi να καταγράφουν πληροφορίες ή να παρακολουθούν τις τοποθεσίες ή τις δραστηριότητες των χρηστών, καθώς και ένα ολοκληρωμένο κέντρο ασφαλείας και απομακρυσμένη λειτουργία σάρωσης και προστασίας. Το νέο PrivatOS 1.1 περιλαμβάνει επίσης Spaces που επιτρέπει στον χρήστη να δημιουργήσει έως και τέσσερα εικονικά τηλέφωνα. Το Blackphone ονομάστηκε ένα από τα Οι 25 κορυφαίες εφευρέσεις του Time Magazine του 2014.  Το Blackphone πωλείται ξεκλείδωτο και θα λειτουργεί με οποιονδήποτε συμβατό φορέα GSM και δεν θα λειτουργεί με εταιρείες CDMA. Στις ΗΠΑ, οι πάροχοι GSM περιλαμβάνουν T-Mobile και AT&T αλλά όχι Verizon ή Sprint.

Blackphone

Το Silent Circle θα κυκλοφορήσει το τηλέφωνο ιδιωτικής ζωής επόμενης γενιάς, το Blackphone 2 τον Σεπτέμβριο του 2015. Έχει τις ακόλουθες προδιαγραφές:

 • Συνδεσιμότητα LTE και 3G / HSPA + παγκοσμίως
 • 5.5 display Οθόνη FullHD Gorilla Glass. Ανάλυση 720p (1280 x 720 pixels) έως 1080p (1920 x 1080 pixels).
 • Επεξεργαστής 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon Octa-Core
 • RAM 3 GB & 32 GB εσωτερικός χώρος αποθήκευσης
 • Η υποδοχή κάρτας microSD υποστηρίζει επιπλέον 128 GB
 • Αισθητήρας κάμερας 13 MP BSI (εμπρός 5 MP)
 • Μπαταρία 3060 mAh με γρήγορη φόρτιση 2

Όπως μπορείτε να δείτε, το Blackphone 2 είχε αρκετά αναβάθμιση σε υλικό από τον προκάτοχό του. Εκτός από το Silent OS 2.0 και το Silent Suite του λογισμικού, το νέο τηλέφωνο θα προσφέρει τις υπηρεσίες Google που ζητούνται πολύ. Επομένως, θα έχετε πλέον όλες τις ίδιες εφαρμογές Google με τις οποίες είναι εξοικειωμένοι οι χρήστες Android, όπως το Chrome, το YouTube, οι Χάρτες και το Google Play store. Η ενσωμάτωση των υπηρεσιών Google στην τεχνολογία Spaces τους δείχνει ότι το Silent Circle είναι αφιερωμένο στο συνδυασμό τεχνικών δυνατοτήτων και ευκολίας χρήσης για τους πελάτες τους. Όπως με τις προηγούμενες εκδόσεις των προϊόντων Silent Circle, κάθε εφαρμογή που είναι εγκατεστημένη (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ληφθεί μέσω του Play Store) παρακολουθείται από το Κέντρο ασφαλείας και θα έχει πρόσβαση μόνο στα δεδομένα που συμφωνείτε να κοινοποιήσετε, ώστε να μην χρειάζεται να διακυβεύσετε το απόρρητό σας ή ασφάλεια. Δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη τιμή για το Blackphone 2, αλλά αναμένεται να είναι περίπου το ίδιο με το πρωτότυπο.

Το νέο Blackphone 2 διευκολύνει επίσης τις επιχειρήσεις να το ενσωματώσουν με υπάρχουσες λύσεις διαχείρισης κινητικότητας επιχειρήσεων (EMM) / διαχείρισης κινητών συσκευών (MDM), όπως Citrix, Soti και Good Technology, παρέχοντας δωρεάν πρόσβαση σε εφαρμογές παραγωγικότητας που χρησιμοποιούνται ευρέως. Επιπλέον, η συνεχής δέσμευσή τους στο Android for Work παρέχει ακόμη περισσότερες δυνατότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν τόσο από τους υπαλλήλους όσο και από τα τμήματα πληροφορικής τους. Αυτό επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους και να διασφαλίσουν την ομαλή μετάβαση κατά την εναλλαγή συσκευών.

Λογισμικό Silent Circle

Το αρχικό PrivatOS ήταν ένα λειτουργικό σύστημα που βασίστηκε σε Android και δημιουργήθηκε από το Silent Circle για την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων απορρήτου. Δεν είχε bloatware, άγκιστρα για αερομεταφορείς και χωρίς διαρροή δεδομένων. Ήταν το πρώτο λειτουργικό σύστημα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να θέσει το απόρρητο στα χέρια των χρηστών κινητών τηλεφώνων χωρίς να θυσιάσει την παραγωγικότητά τους.

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε το PrivatOS 1.1 ή το Silent OS η πρώτη σημαντική αναβάθμιση στο λειτουργικό τους σύστημα. Στην καρδιά της νέας αναβάθμισής τους βρίσκεται το Spaces και το Security Center. Μαζί σχηματίζουν μια λύση εικονικοποίησης και διαχείρισης σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος που θέτει τις ρυθμίσεις απορρήτου στα χέρια του χρήστη. Αυτό επιτρέπει στο Blackphone και στους νέους χρήστες Blackphone 2 να ελέγχουν όλες τις πτυχές της κινητής ζωής τους, προσωπικές και επαγγελματικές. Προσαρμοσμένο ειδικά για την επιχείρηση, επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν τις εταιρικές και προσωπικές εφαρμογές εντελώς ξεχωριστές μεταξύ τους.

Το Spaces επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πολλαπλά, ξεχωριστά εικονικά τηλέφωνα σε μία συσκευή. Αυτό τους επιτρέπει να διατηρήσουν την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή με διαχωρισμό με ασφάλεια. Το Spaces έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Spaces Blackphone

 • Δημιουργώ – δημιουργήστε έως και τέσσερις ξεχωριστούς χώρους που λειτουργούν σαν εικονικά τηλέφωνα στη συσκευή σας. επιχείρηση, προσωπικά, τυχερά παιχνίδια κ.λπ..
  • Κάθε Space καταναλώνει περίπου 70MB επιπλέον μνήμης κατά την εκτέλεση
  • Κάθε νέο Space απαιτεί περίπου 3MB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου
  • Όταν οι εφαρμογές κοινοποιούνται σε όλα τα Spaces, τότε δεν απαιτείται πρόσθετος χώρος αποθήκευσης εφαρμογών πέρα ​​από το αρχικό αντίγραφο
  • Κάθε εφαρμογή μπορεί να καταναλώνει επιπλέον χώρο αποθήκευσης δεδομένων εφαρμογής σε κάθε Space
 • Προσαρμόστε – κάθε χώρος μπορεί να προσαρμοστεί με όποιον τρόπο θέλετε. διαφορετικές οθόνες κλειδώματος, εφαρμογές, αρχικές οθόνες, ρυθμίσεις ασφαλείας κ.λπ..
 • Ασφαλής – διατηρεί τις εφαρμογές και τα δεδομένα σας ασφαλή
  • Τα Spaces είναι απομονωμένα από το καθένα χρησιμοποιώντας τεχνολογίες απομόνωσης διαδικασίας Android και Linux (κοντέινερ και SE Android), έτσι ώστε οι εφαρμογές και τα δεδομένα σε ένα διάστημα να μην μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις εφαρμογές και τα δεδομένα σε άλλο Space
  • Το σύστημα αρχείων για Managed Spaces είναι κρυπτογραφημένο και άλλες δυνατότητες Android, όπως ο εντοπισμός σφαλμάτων, μπορούν να απενεργοποιηθούν για την αποτροπή επιθέσεων εκτός σύνδεσης ή ανάκτησης διαμερισμάτων σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της συσκευής σας
 • Δεδομένα – δεν μοιράζονται δεδομένα μεταξύ διαστημάτων. Οι κοινόχρηστες εφαρμογές μεταξύ διαστημάτων έχουν ανεξάρτητα δεδομένα
 • Επιχείρηση – ικανότητα των διαχειριστών πληροφορικής να δημιουργούν, να κλειδώνουν, να διαχειρίζονται και να διαγράφουν χώρους διαχειριζόμενους από επιχειρήσεις.
 • Ενσωμάτωση – Συνεργασίες με παρόχους λύσεων MDM όπως Citrix, Soti και Good Technology

Το δεύτερο μεγάλο μέρος του Silent OS είναι το Κέντρο ασφαλείας που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν όλες τις ρυθμίσεις απορρήτου τους με λίγα μόνο πατήματα. Το Κέντρο ασφαλείας διαθέτει τις ακόλουθες δυνατότητες:

 • Διαμορφώστε – οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν εύκολα ρυθμίσεις για μεμονωμένους χώρους
 • Διαχειρίζονται – οι χρήστες μπορούν να καθορίσουν ποιες εφαρμογές ζουν σε κάθε χώρο
 • Λεπτή μελωδία – ορίστε μεμονωμένες άδειες εφαρμογών που επιτρέπουν στον χρήστη να ελέγχει το επίπεδο πρόσβασης δεδομένων που λαμβάνει κάθε εφαρμογή

Το Blackphone έρχεται επίσης προεγκατεστημένο με το Silent Suite, το βασικό σύνολο εφαρμογών του Silent Circle που επιτρέπει ιδιωτική, κρυπτογραφημένη επικοινωνία. Παρέχει διαπραγματεύσεις, επαλήθευση και διαχείριση κλειδιών peer-to-peer. Το Silent Suite ορίζει το πρότυπο για ασφαλή κινητή επικοινωνία και μπορεί να εγκατασταθεί σε PrivatOS (Blackphone), καθώς και σε τυπικές συσκευές iOS και Android. Το Silent Suite αποτελείται από τα ακόλουθα:

Εφαρμογές Blackphone

 • Αθόρυβο τηλέφωνο – επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν ιδιωτικές κλήσεις φωνής και βίντεο με ευκρίνεια HD μέσω δικτύων 3G / 4G και WiFi
  • Peer-to-peer κρυπτογραφημένη υπηρεσία VoIP (ασφαλής λειτουργία Skype)
  • Είναι μια εύχρηστη εφαρμογή που λειτουργεί χρησιμοποιώντας το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης ZRTP
 • Σιωπηλό κείμενο – απεριόριστη κρυπτογραφημένη υπηρεσία κειμένου με δυνατότητα μεταφοράς αρχείων
  • Υποστηρίζεται μόνο μεταξύ άλλων χρηστών Silent Text
  • Το Silent Text προσφέρει επίσης ασφαλείς μεταφορές αρχείων έως και 100MB και λειτουργίες φωνητικών σημειώσεων.
  • Το Burn Notice παρέχει τη λειτουργικότητα για αυτόματη καταστροφή επιλεγμένων μηνυμάτων μετά από μια προκαθορισμένη χρονική περίοδο.
  • Το SCIMP είναι το Πρωτόκολλο άμεσου μηνύματος Silent Circle το οποίο καθιστά δυνατή την ασφαλή αποστολή μηνυμάτων σε συσκευή από το Silent Text
  • Τα κλειδιά κρυπτογράφησης peer-to-peer παραμένουν στη συσκευή και όχι στους διακομιστές Silent Network, ώστε μόνο εσείς και το άτομο που στέλνετε μηνύματα να αποκρυπτογραφήσετε και να διαβάσετε τις πληροφορίες.
  • Η ασφαλής συμβολοσειρά ελέγχου ταυτότητας (SAS) για κάθε κείμενο είναι μοναδική και χρησιμοποιείται μόνο μία φορά που παρέχει εμπιστευτικό εμπρός
 • Αθόρυβες επαφές – Ένα αυτόματα κρυπτογραφημένο βιβλίο διευθύνσεων
  • Ο κωδικός πρόσβασης προστατεύει το κρυπτογραφημένο βιβλίο διευθύνσεων για να το κλειδώσει έτσι ώστε μόνο εσείς να έχετε πρόσβαση σε αυτό
  • Εισαγάγετε και κρυπτογραφήστε τις υπάρχουσες επαφές σας από άλλες πηγές.

Τον Νοέμβριο του 2014, το Silent Phone και το Silent Text και οι δύο έλαβαν κορυφαίες βαθμολογίες (7/7) στα ασφαλή μηνύματα του Electronic Frontier Foundation πίνακας βαθμολογίας.  Έλαβαν πόντους για κρυπτογράφηση επικοινωνιών σε διαμετακόμιση, κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, επιτρέποντας στους χρήστες να επαληθεύσουν ανεξάρτητα την ταυτότητα του ανταποκριτή τους, να υποστηρίξουν το εμπιστευτικό απόρρητο, έχοντας τον κωδικό τους ανοιχτό σε ανεξάρτητη αναθεώρηση, έχοντας καλά σχεδιασμένα τα σχέδια ασφαλείας τους, και έχοντας πρόσφατους ανεξάρτητους ελέγχους κώδικα.

Σιωπηλή συνάντηση είναι η τελευταία εφαρμογή λογισμικού που παρέχει ένα ασφαλές σύστημα κλήσεων διάσκεψης. Επιτρέπει έως και 50 συμμετέχοντες. Το Silent Circle λέει ότι το σύστημα σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται πλέον να θυμάστε κωδικούς πρόσβασης. Έχει μια οπτική διεπαφή που θα απλοποιήσει τον προγραμματισμό, την πρόσκληση και την παρακολούθηση των συμμετεχόντων σε συνέδρια. Τα Silent Circle Blackphones έρχονται επίσης με άλλες προεγκατεστημένες εφαρμογές τρίτων που έχουν ελέγξει για προστασία της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας, όπως το Kismet Wireless Wi-Fi Manager, το οποίο σας βοηθά να αποφύγετε κινδύνους από ανασφαλή δίκτυα WiFi και απομακρυσμένη σκούπισμα.

Υπηρεσίες Silent Circle

Η κριτική μας διαπίστωσε ότι το Silent Circle προσφέρει τώρα μια ποικιλία υπηρεσιών που προσανατολίζονται περισσότερο στις επιχειρηματικές λύσεις. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

Σιωπηλός κόσμος

 • Αθόρυβο κατάστημα – Το Silent Store είναι εγκατεστημένο σε όλες τις συσκευές Blackphone, το πρώτο κατάστημα εφαρμογών που εστιάζει στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και διαθέτει εφαρμογές από την κοινότητα προγραμματιστών που ελέγχεται από το Silent Circle
 • Σιωπηλός διευθυντής – Το Silent Manager δίνει στις επιχειρήσεις μια απλή και ασφαλή λύση που βασίζεται στον Ιστό για τη διαχείριση προγραμμάτων, χρηστών, ομάδων και συσκευών
 • Σιωπηλός κόσμος – Ένα κρυπτογραφημένο πρόγραμμα κλήσεων που επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν ιδιωτικά με εκείνους που δεν διαθέτουν Silent Phone.
  • Πρόγραμμα συνδρομής – Τέσσερα προγράμματα συνδρομής που περιλαμβάνουν το Silent Suite και το Silent World (πρώην Out-of-Circle Calling) όλα τα προγράμματα περιλαμβάνουν απεριόριστες κλήσεις λήψης, απεριόριστο μέλος σε μέλος και 120 προορισμούς κλήσεων
   •  Μίζα – 100 εκτός κύκλου λεπτών. 12,95 $ / μήνα
   •  Ενδιάμεσος – 250 εκτός κύκλου λεπτών. 19,95 $ / μήνα
   •  Η καλύτερη αξία – 500 εκτός κύκλου λεπτών. 24,95 $ / μήνα
   •  Χρήστης ισχύος – 1000 εκτός κύκλου λεπτών. 39,95 $ / μήνα
  • Σιωπηλή περιοχή κάλυψης του κόσμου – χώρες Οι χρήστες του Silent Circle μπορούν να καλέσουν οποιονδήποτε εντός ιδιωτικών, χωρίς χρεώσεις περιαγωγής ή επιπλέον χρεώσεις.
   • Βόρεια Αμερική Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδάς, Μεξικό, Γουαδαλούπη
   • Καραϊβική Δομινικανή Δημοκρατία, Μαρτινίκα, Πουέρτο Ρίκο, Παρθένοι Νήσοι των ΗΠΑ, Βερμούδες
   • Κεντρική Αμερική Κόστα Ρίκα, Παναμάς
   • νότια Αμερική Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Κολομβία, Γαλλικά, Γουιάνα, Παραγουάη, Περού, Βενεζουέλα
   • Αφρική Μαρόκο, Νησί Ρεουνιόν, Νότια Αφρική
   • Ευρώπη Ανδόρα, Αυστρία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Γαλλία, Γιβραλτάρ, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία , Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο
   • Κεντρική Ασία Καζακστάν, Ουζμπεκιστάν
   • Ανατολική Ασία Κίνα, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Ρωσία, Νότια Κορέα, Μογγολία, Ταϊβάν
   • Νοτιοανατολική Ασία Μπρουνέι, Λάος, Μαλαισία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη
   • Νότια Ασία Μπαγκλαντές, Ινδία
   • Δυτική Ασία Μπαχρέιν, Γεωργία, Ισραήλ, Κουβέιτ, Τουρκία
   • Ειρηνικός Αμερικανική Σαμόα, Αυστραλία, Γκουάμ, Νήσοι Μαριάνα, Νέα Ζηλανδία
   • Διάφορα Voxbone – SA, Voxbone – ΟΗΕ

Επίσης, μεταξύ των εταιρικών υπηρεσιών που προσφέρουν είναι η ενοποίηση των επιχειρήσεων που σχηματίζεται από τις συνεργασίες τους με παρόχους λύσεων MDM όπως η Citrix, η Soti και η Good Technology. Αυτό βοηθά στο άνοιγμα του δρόμου για την αυξανόμενη διάθεσή του σε επιχειρήσεις παγκοσμίως.

Έχουν επίσης ένα από τα γρήγορα συστήματα διαχείρισης ευπάθειας. Οι κρίσιμες ευπάθειες στο Silent OS τους διορθώνονται εντός 72 ωρών από την ανίχνευση ή την αναφορά. Είναι σε θέση να το επιτύχουν επειδή οι ενημερώσεις προέρχονται απευθείας από το Silent Circle χωρίς καθυστερήσεις φορέα ή περιόδους αναμονής. Επιπλέον, έχουν φιλοσοφία ανοιχτού κώδικα και βοηθούν στη γρήγορη ανίχνευση σφαλμάτων τόσο στο λογισμικό Silent OS όσο και στο Blackphone, υποστηρίζοντας προγράμματα bug bounty για καθένα.

Τεχνολογία Silent Circle

Η εταιρική πλατφόρμα απορρήτου του Silent Circle γεννιέται από ένα ισχυρό σύνολο πεποιθήσεων για ιδιωτικές και ασφαλείς επικοινωνίες και βασίζεται στη θεμελιωδώς διαφορετική φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής για κινητά. Έχει σχεδιαστεί από μερικά από τα καλύτερα μυαλά στην τεχνολογία των κινητών συσκευών, την κρυπτογράφηση, την ασφάλεια και το απόρρητο. Η ασφάλεια στο δίκτυό τους αντιμετωπίζεται χρησιμοποιώντας το Zimmermann Πρωτόκολλο μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο (ZRTP) σχεδιασμένο από τον συνιδρυτή Silent Circle, Phil Zimmermann. Σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές κρυπτογράφησης, το Silent Circle δεν κρατά ή δεν έχει πρόσβαση στα κλειδιά που κρυπτογραφούν τις προσωπικές σας επικοινωνίες. Κατά συνέπεια, τα προϊόντα επικοινωνίας τους χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση peer-to-peer, πράγμα που σημαίνει ότι τα κλειδιά διατηρούνται στον υπολογιστή αποστολέα και παραλήπτη και όχι στο δίκτυο Silent Circle. Οποιαδήποτε συνομιλία, βίντεο, κείμενο ή τηλεδιάσκεψη βίντεο κρυπτογραφείται από τη συσκευή του αποστολέα στο άλλο μέρος.

Μια επικοινωνία που χρησιμοποιεί το ZRTP μοιάζει με αυτό:

 1. Το πρωτόκολλο εντοπίζει πότε ξεκινά η κλήση
 2. Ξεκινά μια συμφωνία κρυπτογραφικού κλειδιού μεταξύ των δύο καλούντων
 3. Επιτρέπει την ανίχνευση του man-in-the-middle (MiTM)) επιθέσεις εμφανίζοντας μια σύντομη συμβολοσειρά ελέγχου ταυτότητας για τους χρήστες να συγκρίνουν προφορικά μέσω τηλεφώνου
 4. Στη συνέχεια προχωρά στην κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση των πακέτων φωνής και δεδομένων εν κινήσει.

Οι βασικές διαπραγματεύσεις είναι καθαρά peer-to-peer μέσω της ροής των μέσων ενημέρωσης. Τα κλειδιά είναι μοναδικά και καταστρέφονται στο τέλος κάθε κλήσης. Το πρωτόκολλο ZRTP υποστηρίζει επίσης προαιρετικά την Υποδομή δημόσιου κλειδιού (PKI) εάν ο άλλος πελάτης VoIP δεν υποστηρίζει ZRTP.

Silent Circle Review: Συμπέρασμα

Το Silent Circle είναι μια λύση απορρήτου για κινητά επί πληρωμή συνδρομής που έχει σχεδιαστεί από την αρχή με γνώμονα την ασφάλεια και το απόρρητο. Παρέχουν όχι μόνο την υπηρεσία, αλλά και το υλικό, το λογισμικό και την τεχνολογία που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή της, η οποία τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες απορρήτου των χρηστών τους. Αρχικά απευθυνόταν σε άτομα που είχαν ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο των κινητών συσκευών, αλλά μετατράπηκε σε παγκόσμιο ανταγωνιστή της Blackberry στην παροχή μιας ασφαλούς πλατφόρμας για κινητές επιχειρήσεις.

Το υλικό τους περιλαμβάνει το αρχικό Blackphone, το Blackphone 2 που πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, με ένα tablet Blackphone + να κυκλοφορήσει στο μέλλον. Το αρχικό λογισμικό για κινητά Silent Suite, αποτελείται από Silent Phone, Silent Text και Silent Contacts. Αυτά παρέχουν μια ασφαλή κρυπτογραφημένη λύση peer-to-peer για VoIP, βίντεο και κείμενο. Έχουν αναπτύξει δύο νέες εφαρμογές λογισμικού με γνώμονα την επιχείρηση. Το πρώτο από αυτά, το Silent Meetings παρέχει μια οπτική διεπαφή για ασφαλή τηλεδιάσκεψη που απλοποιεί τον προγραμματισμό, την πρόσκληση και την παρακολούθηση των συμμετεχόντων σε συνέδρια. Ο δεύτερος, Silent Manager μαζί με συνεργασίες με μεγάλους παρόχους λύσεων MDM, όπως η Citrix, η Soti και η Good Technology, παρέχουν στους υπεύθυνους επιχειρήσεων μια ασφαλή διαδικτυακή λύση για τη διαχείριση των επιτόπιων σχεδίων, χρηστών, ομάδων και συσκευών. Όλα αυτά, καθώς και η εισαγωγή χώρων διαχειριζόμενης επιχείρησης στο PrivatOS 1.1, ένα Silent Store για ελεγχόμενες εφαρμογές απορρήτου και η επαναπροσδιορισμός της υπηρεσίας κλήσης εκτός κύκλου ως Silent World καθιστά το Silent Circle σοβαρό διεκδικητή στον χώρο απορρήτου της κινητής επιχείρησης.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map