Τρόπος παράκαμψης περιορισμών VPN: Κατάργηση αποκλεισμού VPN στο σχολείο ή την εργασία

ΠανεπιστημιούποληΕίτε λογοκρίνεται από την κυβέρνησή σας είτε από έναν ιδιωτικό ή δημόσιο οργανισμό, γνωρίζετε ότι η διαδικτυακή λογοκρισία είναι πιο συνηθισμένη από ό, τι πιστεύουν οι άνθρωποι. Η σύνδεση σε ένα VPN είναι εύκολο να γίνει και θα επιλύσει το πρόβλημα τις περισσότερες φορές. Ωστόσο, ενδέχεται να έχετε αντιμετωπίσει ορισμένες καταστάσεις που σταματούν αυτήν τη διαδικασία. Αυτά περιλαμβάνουν αποκλεισμούς από κυβερνήσεις, σχολεία, κολέγια, ακόμη και από πολλές ιδιωτικές εταιρείες. Εάν δεν βρίσκεστε στη στοχευμένη περιοχή για να δείτε κάποιο περιεχόμενο, θα αποκλειστείτε λόγω γεωγραφικών περιορισμών. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας βοηθήσουμε να παρακάμψετε τους περιορισμούς VPN.


RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisit
Διακομιστής ιστότοπου
Τοποθεσίες Όχι
LogsBrowser
Επεκτάσεις Smart
DNS
1ExpressVPN6,67 $ExpressVPN160Πλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχου
2NordVPN3,49 $NordVPN87Πλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχουΠλαίσιο ελέγχου
3IPVanish5,20 $IPVanish76Πλαίσιο ελέγχου

 Κυβερνητική λογοκρισία

ΛογοκρισίαΚαθώς ο κόσμος γίνεται πιο συνδεδεμένος και περισσότεροι πολίτες αρχίζουν να εισέρχονται στο Διαδίκτυο, φαίνεται ότι αυξάνεται το ποσό της κυβερνητικής λογοκρισίας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι κυβερνήσεις θέλουν να ελέγχουν σε ποιες πληροφορίες έχουν πρόσβαση οι πολίτες τους. Φυσικά, ορισμένες κομητείες είναι αρκετά χειρότερες από άλλες. Οι κατηγορίες που χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό τους και οι ορισμοί τους σύμφωνα με το OpenNet Initiative είναι:

 • Διαβρωτικός – Έχει αποκλειστεί αρκετό περιεχόμενο σε πολλές κατηγορίες.
 • Ουσιαστική – Μεσαίες ή χαμηλές ποσότητες περιεχομένου φιλτράρονται σε πολλές κατηγορίες.
 • Εκλεκτικός – Ένας μικρός αριθμός ιστότοπων ή θεμάτων φιλτράρεται.
 • Ύποπτο – Ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να αποκλειστούν, αλλά δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
 • Καμία απόδειξη – Παρόλο που δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλεισμού ιστότοπου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλα εργαλεία αποκλεισμού.

Στην ελευθερία του Τύπου κανω ΑΝΑΦΟΡΑ, Το 30% των παγκόσμιων χωρών αναφέρονται ως μη δωρεάν. Εάν έχετε κάνει κάποια έρευνα, ίσως γνωρίζετε ποιες χώρες είναι οι χειρότερες για κυβερνητική λογοκρισία. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Βόρεια Κορέα, η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν, και αρκετά άλλα. Μερικοί από τους λιγότερο προφανείς ενόχους αποκλείουν την πρόσβαση σε ιστότοπους που ενδέχεται να παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα της χώρας. Τέτοιοι περιορισμοί δεν συζητούνται τόσο πολύ.

Θεσμική λογοκρισία και εργασιακή λογοκρισία

Καθαρή ΝταντάΣε πολλά εκπαιδευτικά ιδρύματα, τα τείχη προστασίας είναι κοινά. Στην πραγματικότητα, μια από τις πιο γνωστές εταιρείες VPN ιδρύθηκε λόγω αυτών. Ίσως κάποια από τη λογοκρισία θα μπορούσε να δικαιολογηθεί εάν οι μαθητές είναι ανήλικοι. Ωστόσο, οι ενήλικες αποκλείονται επίσης. Οι τύποι ιστότοπων που συνήθως αποκλείονται είναι ιστότοποι που περιλαμβάνουν βιντεοπαιχνίδια, περιεχόμενο για ενήλικες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, περιστασιακό πολιτικό περιεχόμενο (ανάλογα με το σχολείο) και άλλους. Τα σχολεία μπορούν να ορίσουν τους κανόνες τείχους προστασίας με βάση την ηθική τους πυξίδα.

Η λογοκρισία στο χώρο εργασίας γίνεται όλο και πιο κοινή. Συνήθως, υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες που έχουν αποκλειστεί. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν περιεχόμενο για ενήλικες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών (είτε στοιχήματα είτε βιντεοπαιχνίδια) και άλλα. Ένας από τους στόχους πίσω από αυτό είναι να βεβαιωθείτε ότι οι άλλοι υπάλληλοι δεν προσβάλλονται. Φυσικά, μπορεί επίσης να αυξήσει την παραγωγικότητα σε ορισμένες περιπτώσεις. Ένα από τα μειονεκτήματα σε αυτούς τους τύπους εργασιακών και θεσμικών τμημάτων είναι ότι μπορεί να χάσετε σημαντικές πληροφορίες. Για να δείξουμε, θα προτείνουμε ένα παράδειγμα.

Εάν προκύψει μια επικίνδυνη κατάσταση, κάποιος μπορεί να προσπαθεί να μοιραστεί σημαντικές πληροφορίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα άτομα μπορεί να μην έχουν το χρόνο ή την πρόσβαση για να στέλνουν μηνύματα σε κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά μπορεί να κινδυνεύετε εάν δεν μπορείτε να δείτε ή να δημοσιεύσετε σε κοινωνικά μέσα. Αρκετοί άνθρωποι κατάφεραν να ξεφύγουν από την καταστροφή λόγω αυτού του τύπου χρήσης. Θα ήταν κρίμα να επιδεινωθεί μια κακή κατάσταση, επειδή ο οργανισμός δεν ήθελε να συνομιλήσετε με φίλους ή γνωστούς.

Τι να κάνετε για τους περιορισμούς VPN

Αν και δεν έχουμε καλύψει όλους τους τύπους περιορισμών εδώ, μπορείτε σίγουρα να δείτε πώς ο αποκλεισμός VPN προκαλεί ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. Κανείς δεν θέλει να αποκλειστεί από την προβολή περιεχομένου και, όπως αναφέραμε, θα μπορούσε να είναι επιβλαβές σε ορισμένες περιπτώσεις. Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το VPN σας, υπάρχουν πολλές επιλογές που έχετε.

 • Αλλάξτε τη θύρα σας σε 443 – Όταν χρησιμοποιείτε το πρωτόκολλο OpenVPN, η προεπιλεγμένη θύρα είναι 1194. Αν και αυτό μπορεί να διαφέρει, η χρήση της προεπιλογής θα επισημανθεί ως κίνηση VPN. Επιλέγοντας αντ ‘αυτού τη θύρα 443, η επισκεψιμότητά σας θα εμφανίζεται ίδια με μια ασφαλή συναλλαγή. Αυτή είναι συνήθως η θύρα που προορίζεται για ιστότοπους HTTPS.
 • Χρησιμοποιήστε ένα stealth VPN ή μια συγκαλυμμένη – Ορισμένες εταιρείες VPN έχουν την επιλογή να χρησιμοποιούν αυτό που μπορεί να ονομάζεται a λαθραία επιλογή ή συσκότιση. Αυτό που κάνει είναι να επιτρέψει στον χρήστη να αποκρύψει τη χρήση του VPN αφαιρώντας τις πληροφορίες κρυπτογράφησης και να την κάνει να φαίνεται διαφορετική. Αυτό μπορεί να αναφέρεται με πολλά διαφορετικά ονόματα, ανάλογα με την εταιρεία. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να ξεμπλοκάρετε τους περιορισμούς και έχει τουλάχιστον ποσοστό επιτυχίας 90%.
 • Χρησιμοποιήστε το δίκτυο Tor – Η χρήση αυτής της μεθόδου προσθέτει πολλά διαφορετικά επίπεδα κρυπτογράφησης λόγω του τρόπου με τον οποίο σχεδιάζεται. Ωστόσο, τείνει να κάνει την ταχύτητά σας στο Διαδίκτυο εξαιρετικά αργή. Κερδίζετε περισσότερη ιδιωτικότητα και ασφάλεια, αλλά διακυβεύετε την ταχύτητα.
 • Χρησιμοποιήστε μια ασύρματη σύνδεση – Αν και αυτό δεν θα λειτουργήσει για περιορισμούς χωρών, σίγουρα θα λειτουργήσει για το σχολείο και τον χώρο εργασίας. Φυσικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δεδομένων σας. Θα λειτουργήσει, αλλά αυτή δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Ανησυχίες σχετικά με τους περιορισμούς παράκαμψης

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και να σκεφτείτε προτού εκτελέσετε αυτόν τον τύπο δράσης. Αν και μπορεί να υπάρχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας, δεν είναι 100%. Εάν πιάσετε, πρέπει να είστε έτοιμοι για τις συνέπειες. Εδώ είναι μερικά από τα πιθανά προβλήματα που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε.

Εάν προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε μια χώρα όπου απαγορεύουν τη χρήση VPN, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ποινή φυλάκισης, πρόστιμα ή χειρότερα. Θυμηθείτε, οι χώρες που έχουν τέτοιου είδους απαγορεύσεις δεν θα είναι γνωστές για το ότι διαθέτουν ένα μεγάλο σύστημα δικαιοσύνης. Εάν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στο σχολείο, θα μπορούσατε ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε προβλήματα. Ακόμα κι αν μπορείς να είσαι καλά για λίγο, η παραβίαση των κανόνων και η σύλληψή σου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Για όσους θέλουν να δοκιμάσουν στη δουλειά, εξαρτάται από την εταιρεία. Εάν πιάσετε, θα μπορούσατε να επιπλήξετε αρχικά ή τελικά να απολυθείτε.

Τελικές σκέψεις για την απεμπλοκή χρήσης VPN

Όπως μπορείτε να δείτε, σίγουρα υπάρχουν ορισμένοι καλοί λόγοι για να καταργήσετε τον αποκλεισμό της χρήσης VPN. Ωστόσο, θα θέλετε να είστε προσεκτικοί εάν είναι δυνατόν. Μπορεί να υπάρχουν σκληρές συνέπειες για τις ενέργειές σας, οπότε αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε ποιοι είναι οι κανόνες πριν επιχειρήσετε να τους παραβιάσετε. Ελπίζουμε ότι βρήκατε αυτόν τον οδηγό χρήσιμο στην εξήγηση σχετικά με την απεμπλοκή της χρήσης VPN και τους λόγους πίσω από τις δύο πλευρές.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map