Преглед на Hola VPN 2018

Нашият преглед на Hola VPN установи, че това е безплатна услуга за поверителност на интернет P2P (Peer-to-Peer), която крие опасности, за които много от по-малко техническите потребители може да не знаят. Hola е компания, базирана в Isreali, създадена от Ofer Vilenski и Derry Shribman през 2012 г. Те имат приложения за VPN, блокиране на реклами, ускоряване на видео и GPS местоположение. Въпреки че Hola нарича услугата VPN, тя всъщност функционира като понякога криптиран прокси. Това означава, че основно работи като разширение чрез вашия браузър. Hola VPN маскира Вашия IP адрес и го заменя с друг в страната, по ваша избор.


Hola VPN прегледТеоретично това ви прави по-сигурни и анонимни, докато сърфирате в Интернет. Освен това той ви позволява да заобиколите цензурата и да преодолеете геоблокирането; по този начин ви позволява да се наслаждавате на по-отворено интернет изживяване от всяка точка на света. Това звучи като добра сделка, но нали? Прочетете пълния ни преглед и научете всички подробности, за да можете да решите сами.

Цени за Hola VPN

Hola VPN първоначално стартира като P2P мрежа „обмен на стойност“. Това ви позволи да използвате тяхната мрежа безплатно, в замяна на това, че позволявате на други потребители в мрежата да използват вашия компютър, когато той работи в режим на празен ход. Устройството се счита за празен, когато:

 • Компютърът не се използва (не е открита активност на мишката или клавиатурата).
 • Той е свързан към електрически източник, а не на захранване от батерията.
 • Устройството е свързано с локалната мрежа или Wi-Fi (не е на клетъчна).

Hola е безплатна за частна (нетърговска) употреба на компютри и Macs и изисква абонамент за iOS и Android. Те също имат Hola Premium услуга, която ви позволява да използвате Hola VPN мрежата, без да е необходимо да сте част от нея. Трябва да сте влезли в уебсайта на Hola, за да влезете в премиум членството си. Ако искате да го използвате в множество браузъри, всеки браузър трябва да влезете в своя сайт.

Цени за Hola VPN

Услугата VPN се продава месечно и сълзотворно. Един месец ще ви струва 5 долара на месец. Подобно на много други доставчици на VPN, Hola предлага отстъпка за своя дългосрочен пакет. Следователно можете да получите година на Hola Premium за $ 45, което работи до $ 3,75 на месец.

Как работи Hola VPN

Архитектурата на Hola CDN (Content Delivery Network) е изградена като наслагване върху HTTP. Това е хибридна мрежа, чиито възли са съставени както от партньорски устройства от безплатни VPN потребители, така и от конвенционални VPN сървъри. Те наричат ​​тази мрежа като „съвместен P2P Интернет“ и тяхната услуга като „VPN, задвижван от общността (Peer-to-Peer)“. Какво означава това?

Това означава, че те използват HolaCDN, за да маскират вашия IP и след това да насочват интернет трафика на вашия браузър през празен уред на друг безплатен VPN потребител в тяхната мрежа. В замяна на тази безплатна услуга, вие се съгласявате да им позволите да използват вашия компютър или устройство, за да насочват друг трафик на връстници, когато той е бездействащ. Имането на достъп до голяма група индивидуални потребителски непоследователни IP адреси ви позволява да бъдете по-анонимни. Освен това, тя също така прави мрежата по-трудна за откриване и блокиране. Това обаче е само част от историята на Hola VPN мрежата.

Както вече отбелязахме, услугата Hola VPN работи на хибридна мрежа, която се състои както от безплатни партньорски възли, така и от конвенционални VPN сървъри. Както първоначално платените клиенти, така и безплатните потребители могат да използват тази мрежа, но платените потребители не функционират като мрежови възли за други потребители. В допълнение към това, платени търговски потребители на техните сестрински услуги, Luminati могат да имат достъп до множество IP адреси в Hola VPN мрежата.

Hola VPN схема

Това означава, че безплатните VPN потребители машини могат да се използват от други безплатни потребители, платени абонати на Hola и търговски клиенти на Luminati. В „утопичен свят“ това би било чудесна идея за безплатна VPN услуга. Ние обаче живеем в реалния свят и те са скрити опасности за безплатните потребители в тази общностна P2P мрежа. Сега, нека да разгледаме някои от тези опасности и услугата Luminati.

Опасности за потребителите на Hola VPN

Luminati Startup и потенциални Botnets

Първо, нека да разгледаме малко историята на Hola VPN. Той стартира през 2012 г. като безплатна P2P интернет прокси услуга. През 2014 г. те стартираха своята търговска услуга Luminati и накратко споменаха това в своите FAQ. Те попаднаха под обстрел през 2015 г., когато неговата търговска услуга беше използвана за извършване на спам атака DDoS (Разпространено отказване на услуга) на борда на спорните съобщения 8chan.

Това разкри, че Hola продава достъп до безплатни потребителски машини като възли за търговски потребители. Много от техните потребители бяха разстроени от това, тъй като повечето не знаеха, че Хола е стартирал услугата Luminati. Те почувстваха, че Хола е скрил това от тях, като не го обясни на видно място в уебсайта си.

Характеристики на мрежата на Hola VPN в сравнение с характеристиките на Botnet

Освен това мнозина смятат, че по същество са ги превърнали в изходни възли за потенциален ботнет. Горното сравнение показва, че ако не се управлява добре, мрежата Hola / Luminati може да се превърне в източник на ботнет. Фактът, че поне един потребител го е използвал за атака на 8chan, засилва това. Впоследствие Hola актуализира често задаваните въпроси на компанията, за да покаже ясно как работи тяхната услуга със сестринската си служба Luminati.

Вътрешни уязвимости в сигурността в Hola VPN

Освен това приблизително по същото време някои известни хакери с „бяла шапка“ издадоха съвет за услугата Hola VPN, като подчертаха няколко пропуски в сигурността, които могат да бъдат използвани от злонамерени потребители.

Тези недостатъци включваха следното:

 • Локален файл се чете – позволява на хакер да чете произволни файлове на хоста.
 • Разкриване на информация – това би могло да позволи на нападателя да ви проследява упорито през интернет, като по този начин пренебрегва поверителността ви..
 • Три уязвими места за изпълнение на код – което може да позволи на злополучен потребител да изтегля и стартира изпълним код за инсталиране на злонамерен софтуер на вашия компютър или мобилно устройство.
 • Ескалация на привилегиите – може да позволи на партньор, и евентуално да даде след това пълен контрол на вашия компютър.

В резултат на тези критики към тяхната VPN услуга, основателят на Hola, Офер Виленски, написа отворено писмо до всички потребители на Hola VPN, признавайки, че са допуснали грешки. Той също се обърна към тези опасения и онова, което те поправиха. Писмото също така очерта промени, които те въвеждат напред, за да увеличат сигурността на Hola VPN в бъдеще. Специфичните проблеми, които той адресира, бяха:

 • Hola е за споделяне на ресурси – сред останалите потребители в VPN мрежата.
 • Hola прави ли ви част от ботнет? – Въпреки че това е възможно, те проверяват потребителите на Luminati и имат записи, удостоверяващи истинската им самоличност. Освен това те ще докладват лошите участници пред съответните правни органи. Те смятат, че това прави услугата им непривлекателна за криминални елементи.
 • Уязвимост на клиента на Hola – е поправен, така че лошите участници вече не могат да стартират отдалечен код на устройства, използващи Hola услуги.

Освен това в писмото бяха очертани и промените, които те въвеждат напред, за да увеличат сигурността на Hola VPN в бъдеще. По-конкретно, той заяви, че разработват технически решения за мониторинг, за да намалят до минимум риска от злоупотреба с тяхната услуга Hola / Luminati и да повишат екипа си по сигурността с главен служител по сигурността. Не всички (фирма за киберсигурност Vectra, Adios-Hola) се съгласиха с оценката му за услугата Hola / Luminati по това време.

От този момент, Hola заяви, че са подрязали и заключили вградената си конзола, която е неразделна част от процеса на пренасочване на трафика на връстници, когато устройството е на празен ход. Те се обърнаха към някои от проблемите на Adios-Hola, като започнаха по-добро проучване и събиране на информация за търговски потребители на Luminati. Ще обсъдим това, когато проучим вашата поверителност и анонимност, докато използваме услугата Hola VPN.

Опасност от изходни възли

Едно нещо, което омаловажава Hola е фактът, че безплатните потребители в тяхната мрежа използват домашните си машини като изходни възли, което може да бъде проблематично. Това се ражда от наблюдението, че някои оператори на изходните възли на Tor са били нападнати от законни органи за различни киберпрестъпления. Това е така, защото много власти смятат, че трафикът, който излиза от тях, може да бъде проследен до неговия първоначален IP адрес и извършителя.

Поради това EFF (Electronic Frontier Foundation) не препоръчва изходните възли на Tor да се работят у дома. Освен това проектът Tor препоръчва следните съвети за тези, които управляват изходните възли:

 1. Информирайте потенциалните си интернет доставчици.
 2. Вземете отделен IP за възела. Не маршрутизирайте собствения си трафик през този IP.
 3. Вземете разпознаваем Reverse DNS за този IP.
 4. Настройте известие за излизане от Tor.
 5. Получете регистрация на ARIN (ако е възможно).
 6. Помислете да използвате политика за намален изход.
 7. Ограничете скоростта и по желание QoS вашия възел.
 8. Помислете за създаване на LLC, за да стартирате вашия възел.

Потребителите на безплатни VPN Hola могат да се сблъскат с подобни такси, тъй като всяка незаконна дейност, която излиза от компютъра им, ще бъде проследена до техния IP адрес и в крайна сметка до тях. Освен това, Hola VPN кешира информация на вашето устройство, за да подобри тяхната мрежова производителност. Това означава, че ако законните власти конфискуват вашия компютър, те могат да намерят уличаващи доказателства за него поради този кеш.

Въпреки че Хола казва, че те могат да насочат властите към истинския виновник, междувременно можете да се сблъскате с правни проблеми от прекомерни прокурори. Например, представете си, че някой използва вашия IP адрес, за да издаде някакъв вид заплаха. В този случай властите обикновено не са в говорещо настроение, когато събарят вратата ви, арестуват ви, конфискуват електронните ви устройства и обират къщата ви.

Hola VPN сигурност, поверителност и анонимност

Hola VPN (прокси) сигурност

Много малко се знае за сигурността, предоставяна от Hola VPN услугата, различна от това да се каже, че тя може да бъде криптирана. Въпреки че бихме приели, че такова криптиране се управлява от сертификат, използвайки TSL. Кодът, който е в основата на тяхната мрежа, е патентован, така че това не може да бъде проверено. Те казват само, че в зависимост от правилото за прокси, което сте избрали, Hola ще криптира част от вашия трафик. Затова смятаме, че е трудно да зависиш от това, че трафикът ти е криптиран.

Поверителност и анонимност на VPN Hola

Вашата онлайн поверителност и анонимност се подобрява чрез промяна на IP адреси при достъп до различни уебсайтове, заедно с браузъра в режим „инкогнито“. Това го прави така, че другите да не могат нито да получават информация от вашия браузър, нито да проследяват заявки от вашия IP обратно към вас. Считаме обаче, че това се компенсира от цялата информация, която услугата Hola събира на своите потребители.

Hola VPN събира както анонимна информация, така и PII (Лична информация). Изглежда, че техният отговор на факта, че всичките му безплатни потребители работят с изходни възли, е да събират възможно най-много информация за всяка връзка, направена от техните потребители. Това гарантира, че те ще могат да идентифицират потребители, които злоупотребяват с тяхната система, и да ги докладват на съответните власти. Считаме, че това е точно обратното на начина, по който трябва да функционира услуга за поверителност. Освен това, той защитава своите потребители само след факта и както посочихме, това може да причини законови затруднения.

Извадка от анонимни данни, които те събират в съответствие с Политиката за поверителност на Hola:

Анонимна информация. Ние събираме анонимна информация за вашето използване на Услугите по три причини: първо, за да ни позволи да предоставяме Услугите и постоянно да ги подобряваме; второ, от съображения за сигурност; и трето, за да можем да проверяваме и проследяваме използването статистически, да проверяваме своите филиали и да изчисляваме плащания към трети страни. Такава анонимна информация не позволява идентифициране на отделни лица; тя включва приблизителното ви геолокация, спецификации на хардуера, тип и версия на браузъра, датата на инсталирането на софтуера, датата на последната ви употреба на услугите, вашия тип операционна система, версия и език, записи в регистъра, вашите заявки за URL адреси и съответните времеви марки. Ние не полагаме никакви усилия да разкрием вашата идентичност чрез тази информация. Може също така да събираме информация, която ще ни помогне да разберем дали вашето устройство се използва в даден момент, така че да не му изпращаме никакви заявки.

Въпреки че това са „уж анонимни“ данни, трябва да помните, че е доказано, че ако някой има достатъчно анонимни точки от данни, той може да бъде използван с други данни, за да ви идентифицира. Нещо повече, това масово събиране на данни се продължава от личната информация, която те също натрупват.

Извадка от данните за PII, които събират в съответствие с тяхната Политика за поверителност:

Лична информация. Личната информация е информация, която може да има частен или чувствителен характер и която ви идентифицира или може да ви идентифицира. Личната информация, която събираме и съхраняваме, включва вашия IP адрес, вашето име и имейл адрес в случай, че ни предоставите тази информация (например, когато отворите акаунт или ако се свържете с нас чрез опцията „свържете се с нас“), екран име, информация за плащане и фактуриране (ако купувате премиум услуги) или друга информация, която може да поискаме от време на време, както ще е необходимо за предоставянето на Услугите. Когато създадете акаунт в Услугите, можете да го направите, като използвате вашите идентификационни данни с определен уебсайт или услуга на трета страна („Акаунт на трета страна“), като Facebook®. Това ще ви позволи да свържете акаунта и профила си на трета страна. Ако изберете тази опция, ще се появи изскачащо поле за акаунт на трети страни, което ще трябва да одобрите, за да продължите, и което ще опише видовете информация, които ще получим. Тази информация включва личната ви информация, съхранявана във вашия акаунт на трети страни, като потребителско име, имейл адрес, снимка на профила, рожден ден, пол и предпочитания. Всяка анонимна информация, която е конкретно свързана или свързана с която и да е лична информация, се третира от нас като лична информация, стига да съществува такава връзка или връзка.

Забележете, че те ще ви позволят да използвате Facebook, за да се регистрирате за услугата Hola VPN. Наскоро обществеността обърна внимание, че по този начин приложенията изстъргват информация от акаунти във Facebook, както показва тяхната Политика за поверителност в списъка с елементи, които ще събират, ако използвате такъв акаунт на трета страна. Забележете също, че анонимната информация, която може да бъде съпоставена или свързана, се третира като PII. Това премества някои анонимни данни в колоната PII.

Техники, които Hola VPN използва за събиране на информация

Hola използва различни технологии, за да събира и съхранява това, което виждаме, като всяка информация, която могат да събират на своите потребители. Тези методи включват следното:

 • Бисквитки – да позволите на Hola и неговите партньори да „персонализират съдържанието, опита и рекламите, предоставени ви на уебсайтове в интернет“.
 • Пикселни маркери – когато се използват с бисквитки, позволяват им да следят активността на уебсайта Ви.
 • Уеб маяци – позволява им да видят кой чете уеб страница или имейл, кога чете и от кой компютър.
 • Данни от дневника – е обобщена информация, която включва вашия IP адрес, тип браузър, уеб страници, които посещавате, време, прекарано на тези страници, времена за достъп и дати и уникален идентификатор, генериран за вашето устройство. Ако използвате мобилен телефон, този идентификатор може да е вашият мобилен номер.

В допълнение към събирането на всички тези данни, Hola VPN споделя и анонимна информация с трети страни за допълнителни цели, включително маркетингови, изследвания и аналитични цели. Това по принцип им позволява да го споделят с когото искат за изследователски цели. Това е идеалът зад неотдавнашния проблем с поверителността на Facebook. Те също споделят вашия имейл адрес с други партньори и тяхната политика за отказ не е конкретна.

Накрая следната политика за поверителност показва, че те се справят със злоупотребите със своята система със задна дата след настъпването на събитието. Както посочихме по-рано, това може потенциално да ви остави уязвими за правни последици, тъй като изглежда, че тяхната политика защитава предимно себе си и партньорите си.

Извадка за това как Hola споделя PII от тяхната Политика за поверителност

Можем да споделим Вашата лична информация и друга информация в специални случаи, ако имаме основателна причина да смятаме, че е необходимо: (1) да се съобразим със закон, наредба, призовка или съдебен ред; (2) откриване, предотвратяване или разрешаване по друг начин на измама, сигурност, нарушаване на нашите политики или технически проблеми; (3) да прилагат разпоредбите на настоящата Политика за поверителност или всякакви други споразумения между вас и нас, включително разследване на потенциални нарушения на тях; (4) защита срещу увреждане на правата, собствеността или безопасността на нас, неговите партньори, неговите филиали, потребители или обществеността.

В обобщение, съвкупността от информацията, която те събират и как тя се събира, може да остави подозрението ви за поверителност според нас. Той също има потенциал да унищожи напълно вашата анонимност. Те заявяват, че някои от вашите данни могат да бъдат криптирани в зависимост от настройките на вашия браузър. Считаме, че услугата е изградена предимно за отблокиране на медийни услуги, тъй като нейното криптиране е подозрително, като се има предвид собственият характер.

Поддръжка на Hola VPN

Поддръжката на Hola VPN е предимно чрез техните често задавани въпроси на уебсайта им. Можете също да се свържете с тях чрез имейл, но отговорите могат да отнемат известно време. И накрая, те имат присъствие в социалните медии, където можете да намерите някои отговори.

Услуги за Hola VPN и блокиране на реклами: Hands On

Hola не предлага същата мрежова поддръжка на системно ниво като другите VPN. Вместо да инсталирате клиент, който пренасочва целия трафик през n криптиран тунел, трябва или да инсталирате собствения браузър на Hola, базиран на Chromium, или да използвате разширенията на браузъра Chrome или Firefox. Това означава, че Hola VPN наистина действа като прокси услуга. Hola също има разширения за блокиране на реклами и ускоряване на видео. И трите приложения са включени в браузъра им Windows, който може да бъде изтеглен от уебсайта им.

Hola VPN браузър за Windows

Те имат и приложение за GPS преместване за Android.

Hola GPS Relocator за Android

Hola Chromium базиран браузър за Windows

Hola VPN в действие

След като настроите браузъра, базиран на Hola Chromium, на вашия компютър, той ще се намира в системната лента на Windows. Кликването върху него ще го увеличи максимално на вашия работен плот. Кликването върху иконата на пламъка Hola VPN в горния десен ъгъл на браузъра ще покаже най-популярните уебсайтове в САЩ. Обградената стрелка надолу ще отвори уебсайта на Hola VPN със списък на най-популярните сайтове. Превъртането и избирането на уебсайт ще го отворите в най-подходящата държава за достъп до него.

Hola VPN Популярни уебсайтове в САЩ

Ако уебсайт има повече от едно местоположение, най-популярното ще бъде използвано, както е показано в случая на Netflix, под който по подразбиране се съдържа американската библиотека със съдържание. Забележете, че иконата на Hola VPN е заменена от знамето на страната на отключеното медийно местоположение.

Hola VPN US Netflix Library

Избирането на този флаг ще ни позволи да променим местоположението на нашата библиотека със съдържание на Netflix. Забележете, че щракването върху знамето отваря списък на държавите. Не всички страни в този списък имат библиотека на Netflix. Ако изберете една от тези страни, промяната на местоположението няма да успее, което може да бъде досадно, защото може да смятате, че приложението не е било успешно. Това означава, че повечето пъти трябва просто да приемете страната, която приложението избира да деблокира уебсайта.

Ако обаче познавате друга държава, която има съдържание на Netflix, можете да преминете към тази страна. Например, избирането на иконата на знамето на САЩ и превъртането през списъка с държави за Япония води до следното. Това ни позволява да преминем от US-Netflix към Япония-Netflix.

Hola VPN Промяна от американската библиотека на съдържание Netflix в японска

Като алтернатива можехме да използваме полето за търсене, за да направим промяната.

Промяна от съдържателната библиотека на Netflix в японската с Hola VPN

Можете също така да изберете други уебсайтове, за да деблокирате или като въведете името на сайта в търсенето, като raiplay, италианският медиен сайт. Като алтернатива можете да отворите отново браузъра и да изберете сайта от страницата на популярните уебсайтове.

Hola VPN Raiplay SelectionHola Ad Blocker в действие

Щракването с десния бутон върху иконата на екрана до иконата на Hola VPN вдясно от полето за URL адрес ще отвори опциите за рекламния блокер Hola. Той е разделен на два раздела: общи и бели домейни. Общият раздел има два незадължителни превключвателя:

 • Покажете „Блокиране на елемент“ елемент с десния бутон на мишката
 • Показване на панела „Hola ad blocker“ в инструментите за програмисти

Опции за блокиране на реклами Hola

Разделът с бели списъци с домейни ви позволява да добавяте и премахвате домейни за уебсайтове, от които не искате да блокирате рекламите. Просто въведете името на домейна и след това изберете бутона „Добавяне на домейн“.

За да видите броя на блокираните реклами в текущия сайт, заедно с общия брой на блокираните реклами, кликнете върху иконата на блокирани реклами. Също така забележете, че иконата има “1” на нея, което показва, че една реклама е блокирана на текущия уебсайт.

Hola Ad Blocker

Hola Video Accelerator в действие

Последното приложение, включено в браузъра Hola Custom, е видео ускорителят. Използването му е опростено, за да го включите или изключите само за текущия уебсайт. Той може да ускори видеото и да ви помогне да избегнете буфериране, ако го изпитвате. Освен това няма да забележите никакви забележими промени.

Hola Video AcceleratorМожете да видите от нашето изследване на персонализирания браузър, базиран на Hola Chromium, че той е предназначен основно за деблокиране на гео-ограничено съдържание. Към него са добавени три разширения: Hola VPN, Hola Ad Blocker и Hola Video Accelerator. И трите от тях са безплатни приложения на P2P, платени на стойност, които изискват използването на вашия компютър за безплатно използване на приложенията и свързаната мрежа. Те са прости, лесни за използване приложения. Приложението VPN е по-лесно за използване, ако избраният от вас сайт е сред най-популярния им списък.

Посетете Hola VPN

Инсталиране и използване на Hola VPN за Android

Търсете Hola VPN на устройството си с Android. Докоснете „Инсталиране“, за да отворите Google Play Store, за да започнете процеса на инсталиране на вашия телефон. След като дойдете, докоснете „Инсталиране“ и приемете параметрите за достъп, от които се нуждае приложението. След като приложението завърши процеса на инсталиране, докоснете „Open“, за да го стартирате.

Инсталиране на приложение на Hola VPN Android

Когато приложението се отвори, то ще ви предложи P2P достъп до тяхната мрежа и ще ви обясни, че е мрежа с общ ресурс. Ако не искате да споделяте ресурсите си, можете да изберете опцията Hola Premium. Ако сте съгласни да споделяте мобилния си телефон, когато не го използвате, чукнете „Аз го имам“ и след това „Продължи“. Можете да докоснете иконата на менюто (три хоризонтални точки), за да изберете опциите на приложението. Основните опции на приложението са разблокиращият, популярен списък и настройки. Други опции ви позволяват да изчистите историята и да споделяте приложението в социалните медии.

Приложението по подразбиране към местоположението в САЩ и докосването на иконата на флага на САЩ отваря списъка с популярни сайтове.

Hola VPN Популярни сайтове

Докосването до един от тези сайтове, като Netflix, ни позволява да го деблокираме, като използваме избраната държава, докосвайки „Open“. Като алтернатива можем да изберем иконата на флага и да потърсим друга библиотека на Netflix като тази в Япония и да я отворим вместо това. Забележете, че иконата на американския флаг е заменена от японската.

Уебсайт на Hola VPN Netflix

В допълнение към превключвателите за разблокиращия и популярния списък, те са незадължителни настройки за обща употреба, уеб опции за устройства и приложения. Общият екран има опции за взаимодействие с уебсайта Hola, включително получаване на помощ, актуализиране на приложението, промяна на състоянието на връстници, достъп до често задавани въпроси и други. Уеб екранът показва настройки за взаимодействие с мрежата от вашето мобилно устройство, както и някои разширени настройки на уебсайта. В последния екран просто са включени приложенията за разблокиране и предложения.

Настройки за Hola VPN за Android

В допълнение към деблокиране на уебсайтове на вашия мобилен телефон, Hola VPN ви позволява също да изберете приложения, които искате да стартирате чрез VPN услугата. След като докоснете приложението, което искате да тунелирате, изберете „Отваряне“. Приложението ви подканва да настроите VPN услугата на устройството си с Android. Докосването на „Също така да променя моето GPS местоположение“ ще отвори магазина, за да инсталирате приложението, ако все още не сте го направили.

Използване на приложението Hola VPN

Инсталиране на приложението за преместване на Hola GPS за Android

След като сте в Google Play Sore, докоснете инсталиране, за да добавите приложението към вашия Android телефон и да приемете необходимия достъп. След като това приключи, докоснете „Отваряне“, за да стартирате приложението. Изберете да влезете в безплатната или абонаментната версия на приложението и натиснете „Отиди“.

Инсталиране на Hola GPS Relocator

Ако за първи път използвате приложението, докоснете „Настройки“. Софтуерът ще предупреди, че сте на път да промените опциите за разработчици, които биха могли да имат нередни резултати. Докоснете „OK“, за да затворите това предупреждение. Изберете опцията за „Select mock location location“ и след това докоснете „Hola Fake GPS“. Приложението за GPS преместване вече е готово за използване.

Настройка на Hola GPS за Android

Преместете иконата за местоположение на Hola GPS в региона, който искате да излъжете и докоснете „Отиди“. Това ще промени вашето привидно GPS местоположение. Докосването на „Стоп“ ще ви позволи да изберете друго местоположение за GPS, което да излъжете. Можете да увеличите и превъртите картата, за да улесните този избор. След като имате новото си местоположение, докоснете „Отиди“, за да го заключите.

Използване на GPS за преместване на Hola

Приложението Android Hola VPN е толкова лесно да се инсталира и използва, колкото и неговият колега за Windows. Докосване или две ще ви позволи да промените държавата на произход на браузъра си. Това ви позволява да деблокирате избрания от вас уебсайт. Можете също да стартирате избраните от вас приложения чрез VPN услуга. Hola също ще ви позволи да излъжете вашето GPS местоположение. Не забравяйте, че това са безплатни приложения за споделяне на P2P.

Заключения

Hola VPN е прокси базирана услуга, която се управлява от израелската компания Hola. Това е една от малкото услуги за обмен на стойност, които предлагат. Тези услуги включват Hola VPN, Hola Ad Blocker, Hola Video Accellerator и Hola GPS Locator за Android. Всички тези услуги имат едно общо нещо. Всички те са безплатни, ако сте съгласни да споделяте вашия компютър или мобилно устройство с партньорската мрежа, когато не се използва.

Hola VPN е тяхната общност услуга за поверителност. Тя се управлява като разширение за браузърите Google Chrome или Foxfire. Освен това потребителите на Windows могат да използват браузъра, базиран на Hola по избор, за да го стартират. Браузърът е предварително инсталиран рекламния блокер и разширения за видео ускорител.

Вместо да бъде пълна VPN услуга, Hola VPN е прокси, който ще ви помогне да деблокирате гео ограничени уебсайтове като Rai Play, BBC iPlayer, Netflix и други. Много малко се знае за неговото криптиране. Хола заявява, че понякога услугата е криптирана в зависимост от вашите настройки, но не открихме настройки, които бихме могли да променим, които да повлияят на криптирането във версия на персонализиран браузър, работеща на Windows 10. Следователно ние открихме, че криптирането не съществува в най-лошия случай и подозираме, че е най-доброто.

Освен това, безплатните потребители трябва да са наясно, че действат като изходни възли на мрежата на общността на връстниците, освен ако не се регистрират за услугата, платена за първокласни плащания. За тези, които не са запознати с термина „изходен възел“, това означава, че всичко, направено от потребителя, може да бъде проследено до използваната от тях машина. Това означава, че ако партньорът използва вашия празен компютър или мобилно устройство за незаконна цел, той ще бъде върнат обратно към вас.

Тази заплаха е потенциално засилена с това, че Hola предлага на пазара изградената в общността P2P VPN мрежа като услуга, използваща сестринската си услуга Luminati, която в миналото е използвана като ботнет за атака (DDoS) на уебсайт. Това може да доведе до правни проблеми за вас, както и за потребителите на изходни възли в мрежата Tor. Начинът на Hola за борба с това е да събира цялата информация както за техните индивидуални, така и за търговски клиенти, за да идентифицира и преследва насилниците на тяхната мрежа. Смятаме, че това е антитеза срещу идеята за услуга за поверителност и смущава в най-добрия случай. Също така, широките критерии за използване, посочени в тяхната Политика за поверителност, ни оставиха несигурни по отношение на поверителността на събраната информация.

Неща, които ни харесаха в услугата:

 • Те предложиха безплатен прокси за отблокиране на ограничени уебсайтове за тези, които не разполагат с финансови ресурси или достъп до истинска VPN услуга поради геополитическите си обстоятелства (VPN забранени в тяхната страна).
 • Имаха рекламен блокер и видео ускорител.
 • Hola предложи евтин алтернативен платен абонамент за тези, които не искат да споделят ресурсите си с мрежата.

Неща, които не харесвахме за услугата:

 • Безплатните потребители се използват като неограничени изходни възли.
 • Той имаше някои вътрешни уязвими места поради дизайна на своята инфраструктура.
 • Ако не бъде наблюдаван внимателно, неговата услуга Luminati може да бъде злоупотребена като ботнет.
 • Поради тези уязвимости, Hola събира и съхранява огромно количество както анонимна, така и лична информация на всички свои потребители, за да се предпази от злоупотреба с нейната система.
 • Защитата на техните потребители е ретроактивна, което означава, че те могат да докажат, че не сте виновниците, като използват съхранената им информация, за да идентифицират истинския киберпрестъпник след факта. Това може да причини правни проблеми за някои потребители, както има за операторите на изходните точки на Tor.

Hola VPN е мрежа за поверителност, базирана на P2P в общността, в която потребителите споделят ресурси, за да създадат мрежата и да я споделят свободно. Освен това се монетизира чрез предоставяне на своите възли за търговски клиенти за провеждане на проучвания на марката. Ние вярваме, че той е предимно само полезен и прокси разблокиращ за сайтове с ограничена интернет. Също така имайте предвид, че ако участвате в безплатната услуга, вие се съгласявате да станете изходен възел за мрежата, без контрол върху това, което върши партньорът, докато използвате вашето устройство. Затова не препоръчваме безплатната услуга Hola VPN, освен ако това не е единственият ви избор. Горещо препоръчваме частен достъп до Интернет като алтернатива. PIA ще защити вашата поверителност и ще деблокира гео ограничения без рискове от използването на Hola.

Посетете Hola VPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map