Най-добрите VPN за WhatsApp

WhatsappWhatsApp е крос-платформа, почти безплатно приложение за съобщения, което ви позволява да се обаждате или изпращате текстово съобщение, като използвате интернет. Като се похвалите с над 1 милиард изтегляния от магазина на Google Play и над 800 милиона активни потребители, не е трудно да разберете защо WhatsApp се счита за най-популярната платформа за съобщения в света. За съжаление, популярността на това криптирано приложение за чат без реклами е причинило забрани в някои страни. Въпреки това, използвайки VPN, можете да заобиколите блоковете и да използвате WhatsApp отвсякъде.


RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160CheckboxCheckboxCheckbox
2NordVPN$ 3.49NordVPN87CheckboxCheckboxCheckbox
3Частен достъп до Интернет$ 2.85PIA49CheckboxCheckbox
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80CheckboxCheckbox
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Checkbox

Както споменахме, това приложение е забранено в някои страни. Повечето не биха очаквали подобно поведение от западните страни, но изненадващо достатъчно, една от страните, обсъждащи забрана, е Великобритания. Това е заради Великобритания Харта за снайперисти. Хартата на Snoopers гласи, че компаниите трябва да направят приложенията си по-малко защитени или да предадат ключовете за дешифриране. Въпреки предстоящата забрана, имайте предвид, че WhatsApp не изисква заповед, преди да предадете съдържание, изпратено и получено от клиентите. С други думи, те отговарят на критериите за по-малко сигурност.

Друг фактор, който трябва да сте наясно с WhatsApp, е гласовата функция. Уебсайтът го рекламира като начин да спестите пари, призовавайки други държави. Ако обаче искате да използвате WhatsApp за тази цел, приложението използва 1,2 mb в минута данни. Това е добре, ако сте на неограничен Wi-Fi, но ако нямате силен план за данни, това приложение ще го изстреля доста бързо.

Да споделим интересна новина за WhatsApp. Ако пътувате до Дубай и се закълнете в текстовото си съобщение, ще ви предложат глоба в размер на 45 000 британски лири (почти $ 70 000 щатски долара) и вероятно депортиране поради новите им закони. За приложение, което е проектирано да бъде криптирано с 256-битово криптиране, то със сигурност не звучи по този начин. Моля, имайте предвид, ние не казваме, че $ 1 на година за приложението е лоша сделка, но ако ще използвате WhatsApp, не бива да го правите без допълнителното криптиране на VPN.

Така че, нека да обясним малко за VPN. Виртуална частна мрежа (VPN) е софтуер, който създава защитена връзка със сървър, вероятно в друга държава, в зависимост от това какви цели имате. Ето добра причина да го използвате, ако сте в страна, която блокира WhatsApp. VPN може да се използва за деблокиране на достъпа до гео ограничени приложения като Voice over IP (VoIP). С други думи, ако вашата страна блокира WhatsApp, просто се свържете със страна, където тя не е ограничена. Това е така, защото правителствата използват геоблокиране. Геоблокиращата технология идентифицира местоположението на потребителя въз основа на IP адрес. В този случай технологията създава бариера, която ще предпази блокираното съдържание навън. Избирайки сървър в друга държава, бихте могли да заобиколите тези ограничения.

Това играе директно във втората причина за използване на VPN. VPN мрежите осигуряват слой за криптиране за вашата интернет активност. Както споменахме, без допълнителния слой сигурност, докато използвате WhatsApp, рискувате да получите глоба, ако сте в Дубай, или просто ще ви накара правителството да ви хвърли, както бе споменато във Великобритания. Разбира се, премиерът на Обединеното кралство казва, че няма да го направят, освен ако не е необходимо, но като се има предвид показателите на Обединеното кралство, това е трудно хапче за преглъщане. Сега, когато ви показахме предимствата за използването на VPN, имаме няколко компании, които ще ви осигурят добро изживяване.

Без значение кой от нашите решения изберете, всички те имат различни протоколи, които можете да използвате. Всички селекции, които предлагаме тук, използват сигурно криптиране, но изборът на протокола OpenVPN винаги ще ви осигури най-добрата защита. Ако скоростта е от съществено значение, ще използвате OpenVPN (UDP). Това е най-добрият вариант за WhatsApp, ако изобщо е възможно. Данните не са гарантирани да стигнат до там, но обикновено няма проблем. Ако имате проблеми с връзката или проблеми с прекъсването на връзката, най-добрият избор ще бъде OpenVPN (TCP). Версията на TCP не е толкова бърза, но данните минават през проверка на грешки. Тъй като OpenVPN не се поддържа от някои мобилни устройства, Ако планирате да използвате WhatsApp в мобилна мрежа, има и други добри протоколи, включително L2TP и IKEv2, които могат да се използват за добра сигурност. Сега, когато преодоляхме това, ще преминем над избора си за доставчици.

За деблокиране на съдържание и осигуряване на вашите данни препоръчваме ExpressVPN. Те не поддържат регистрационни файлове и имат функция за превключване на убийства, така че сте защитени, ако връзката се прекъсне. Ако сте в страна, която забранява използването на VPN, това е важно. Те също предлагат мобилен клиент и имат приложение за рутер, за да защитят всяко устройство във вашата мрежа. Просто се свържете с ExpressVPN и съобщение или обадете се колкото искате. Отново, ако ще се обадите, би било разумно да използвате VPN през Wi-Fi.

Може да се чувствате свободни да разследвате нашите топ 10 VPN услуги страница за други добри VPN доставчици на WhatsApp. Това каза, че сме подбрали най-добрите услуги като цяло, така че не бива да се налага. Използвахме скоростта, цената и сигурността като основа за критериите, които стоят зад нашия избор. Освен това ние подбрахме и компаниите с голям брой мрежови сървъри, към които може да искате да се свържете в неблокирани страни, както и други. При търсенето на надежден VPN доставчик изберете тези, които ще гарантират поверителността ви и ще имат бързи мрежи за яснота, особено в други страни.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map