Mitkä maat haluavat estää salauksen?

Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Alankomaiden hallitukset haluavat kaikki pääsyn takaoviin salattuihin tietoihin. He haluavat salausavaimien snoop yksityisen viestinnän. Kuten hetkessä huomaat, jokainen maa käyttää kansallista turvallisuutta keinona saada tukea tuen toivossa antaa uusia lakeja, jotta ne saisivat laillisen pääsyn salattuun viestintään. Ison-Britannian pääministeri David Cameron haluaisi astua askeleen pidemmälle ja kieltää salauksen kaikissa yhdessä Isossa-Britanniassa. Kiina aikoo vaatia kaikkia yrityksiä vaihtamaan salausavaimet vuoteen 2020 mennessä.


Salaus Yhdistyneessä kuningaskunnassa

Ison-Britannian pääministeri David Cameron on ilmaissut tunteitaan salausta kohtaan. Itse asiassa hän haluaa kieltää salaus Isossa-Britanniassa.  Herra Cameron viittaa viimeaikaisiin terroristi-tapahtumiin osoittaakseen tarpeen kieltää voimakas salaus Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Voimme kaikki ymmärtää tarpeen turvata kansalaisten turvallisuus, mutta mikä on hinta, jos poistat kaikkien oikeudet yksityisyyteen samanaikaisesti. Tämän kanssa Yhdistynyt kuningaskunta on paininut jo vuosia.

Yhdistyneen kuningaskunnan konservatiivipuolue esitteli Luonnos viestintädatalaskuksi, joka tunnetaan myös nimellä Snooper’s Bill, vuonna 2012 ja odotti sen olevan laki vuoteen 2014 mennessä. Se ei toiminut varapääministerinä, Nick Clegg vetosi tuestaan ​​lakiesitykselle. Ero on siinä, että konservatiivipuolue on nyt vallassa ja aikoo elvyttää Snooperin lakiesityksen, joka esitetään myöhemmin tänä vuonna. Tällä kertaa heidän ponnistelujaan on vaikeampaa torjua.

Salaus Yhdysvalloissa

Liittovaltion tutkintatoimiston (FBI) johtaja James Comey Jr. ja oikeusministeriön apulaisministeri Sally Quillian Yates todistavat huomenna senaatin oikeuslaitoksen edessä. Herra Comey on aikaisemmin ilmaisi huolensa siitä, mitä teknologiayritykset toteuttavat käyttäjien yksityisyyden suojaamiseksi. Hän uskoo, että liittovaltion lainvalvonnalla pitäisi olla pääsy viestintääsi, vaikka ne olisivat salattuja. FBI: n viimeisen syksyn tiedotustilaisuudesta:

“Uskon valtavasti oikeusvaltioon, mutta uskon myös, ettei kukaan tässä maassa ole lain ulkopuolella”, Comey kertoi FBI: n Washingtonin päämajassa toimittajille. “Minua huolestuttaa se, että yritykset markkinoivat jotain nimenomaisesti, jotta ihmiset voivat asettua lain ulkopuolelle.”

Herra Comeyn kommentti tuli pian sen jälkeen, kun Google ja Apple ilmoittivat, että he eivät enää estä laitteidensa salausta. He molemmat julkaisivat uuden version matkapuhelimistaan, jotka tekivät puhelimen lukituksen avaamisen mahdottomaksi kenellekään muulle kuin käyttäjälle. Sinun olisi avattava se itse, jos viranomaiset niin vaativat tai tuomioistuimen määräys niin vaatii. Tämä vei Piilaakson poissa silmukasta, kun kyse on käyttäjien salatusta tiedosta.

Herra Comeyn ja rouva Yatesin odotetaan todistavan lainvalvonnan huolenaiheista, että rikolliset piiloutuvat salatun viestinnän taakse. He haluavat kongressin toimivan antamalla heille takaoven pääsyn salattuihin järjestelmiin ja laitteisiin. Ehkä se auttaisi rikollisten ehkäisemisessä, mutta vaarantaisi myös kaiken viestintäämme. Ryhmä hyvin arvostettuja salaustekniikoita ja tietotekniikan tutkijoita julkaisee a paperi tänään hahmotellaan riskejä, joita Yhdysvaltojen ja Yhdistyneen kuningaskunnan kaltaisten hallitusten sallitaan pääsy salattuihin tietoihin. Lyhyesti sanottuna he sanovat, että kun tiedot ovat pois, sitä ei saada takaisin pullossa. He tuntevat voimakkaasti, että salauksen rikkominen jättää meidät kaikki vaaraan.

Salaus Alankomaissa

Alankomaat kuulee yleistä mielipidettä uudesta lakiehdotuksesta, joka päivittää tiedustelua & Vuoden 2002 turvallisuuslaki uusi lasku mahdollistaisi Alankomaiden hallituksen pakottaa viestinnän tarjoajat luovuttamaan salausavaimet. Mukaan a lähettää Alankomaiden teknisen turvallisuusasiantuntijan Matthijs R. Kootin mukaan uusi lakiehdotus pakottaisi ketään salaamaan tiedot tai viestit:

“Tiedustelupalvelulla on valtuudet pakottaa ketään auttamaan tietojen salauksen purkamisessa [tietokonepohjaisessa järjestelmässä] … tai keskustelujen, televiestinnän tai tiedonsiirron salauksen purkamisessa …; joko luovuttamalla avaimet tai tarjoamalla salattua tietoa. Toinen vaihtoehto salauksen lopettamiseksi on hakkerointivoiman käyttö murtautua järjestelmiin.

Uudesta lakiehdotuksesta äänestetään jonkin aikaa, mutta sillä välin Alankomaiden kansalaisilla on mahdollisuus ilmaista mielipiteensä. Toivottavasti he tulevat vastustamaan uutta joukkoseurantaa ja ilmoittavat hallitukselle, etteivät he halua saada heidän yksityisiä tietojaan salauksen avulla.

Salaus Kiinassa

Saatat odottaa kiinalaisten ottavan voimakkaan kannan salausta vastaan. Tämä pätee Kiinan kansalaisiin sekä ulkomaisiin teknologiayrityksiin. Kiinalla on viiden vuoden suunnitelma pakottaa kaikki Kiinassa liiketoimintaa harjoittavat yritykset luovuttamaan salausavaimet. Kun Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ilmaisi huolensa, Kiinan hallitus vastasi sanomalla, että Yhdysvallat ja Yhdistynyt kuningaskunta ovat pyrkineet samaan pääsyyn jo vuosien ajan.

Tämä on a Bloomberg-liiketoiminta artikkeli julkaistu aiemmin tänä vuonna:

“Monet länsimaiset hallitukset, mukaan lukien Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian hallitukset, ovat vuosien ajan pyytäneet teknologiayrityksiä paljastamaan salausavaimensa”, Kiinan kansallisen kansan kongressin tiedottaja Fu Ying kertoi keskiviikkona Pekingissä. “Tämä vaihe on tarkoitettu terrorismin estämiseen ja tutkimiseen.”

Kiina aikoo kieltää kaikki yritykset, jotka eivät tarjoa salausavaimia viestintäinfrastruktuuristaan ​​vuoteen 2020 mennessä. Kansainvälisen keskustelun kuumeneminen jättää alle viisi vuotta. Sillä välin Kiina on onnellinen siitä, että lainvalvontaviranomaiset käyttävät salattua versiota Alibaban mobiili käyttöjärjestelmästä turvalliseen mobiiliviestintään.

Salauksen tulevaisuus

Kyky salata tietoja ja viestintää on ihmisoikeuskysymys. Yhdistyneet Kansakunnat julkaisivat raportti salaisuudesta, nimettömyydestä ja ihmisoikeuskehyksestä aiemmin tänä vuonna. Kysyi useilta jäsenmailta seuraavia kysymyksiä:

  1. Suojaavatko yksityisoikeudet sekä mielipiteen- ja ilmaisunvapaus turvallista verkkoviestintää??
  2. Jos oletetaan myöntävä vastaus, missä määrin hallitukset voivat ihmisoikeuslakien mukaisesti asettaa rajoituksia salaukselle ja nimettömyydelle?

Ehdotan, että luet raporttiin linkitetyt vastaukset. Lukeessasi vastauksia voit kertoa, että joillakin mailla on enemmän kuin vähän tekemistä, kun kyse on niiden salaisuudesta. Jotkut vastaajat eivät edes näyttäneet ymmärtävän kysymyksiä tai käyttivät ehkä poliittista žargonia vastauksen sijaan.

Seuraa meitä @VPNFan viimeisimmistä online-tietosuojauutisista.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map