Rishikimi Urban i VPN

Lejet UrbanVPNUrban VPN është etiketuar si një shërbim falas VPN me 81 lokacione. Ndërsa shfaqet si një përfaqësues në shfletuesit, ai gjithashtu ka një program falas për të gjithë sistemet operative. Kjo tha, të shohësh pretendime si kjo gjithmonë na bëjnë nervoz. Nëse jeni të njohur me shprehjen “nuk ka drekë falas”, duhet të pyesni veten se çfarë kuptimi ka kjo. Në këtë përmbledhje, ne planifikojmë të bëjmë ashtu. Kur shikoni në shkarkimet e Google Play Store, Google tregon 50k +. Në varësi të kohës kur është lansuar, natyrisht, kjo nuk është e mirë nëse ka qenë rreth e rrotull për ndonjë kohë të gjatë. Menjëherë, kemi vërejtur diçka shqetësuese gjatë kontrollimit të lejeve. Shtë e pazakontë që një VPN të ketë nevojë për qasje në dosjen tuaj të fotografive / mediave / skedarëve dhe duhet të lexojë përmbajtjen e ruajtjes tuaj USB ashtu siç shihni në imazh.

Urban VPN është etiketuar si një shërbim falas VPN me 81 lokacione. Ndërsa shfaqet si një përfaqësues në shfletuesit, ai gjithashtu ka një program falas për të gjithë sistemet operative. Kjo tha, të shohësh pretendime si kjo gjithmonë na bëjnë nervoz. Nëse jeni të njohur me shprehjen “nuk ka drekë falas”, duhet të pyesni veten se çfarë kuptimi ka kjo. Në këtë përmbledhje, ne planifikojmë të bëjmë ashtu. Kur shikoni në shkarkimet e Google Play Store, Google tregon 50k +. Në varësi të kohës kur është lansuar, natyrisht, kjo nuk është e mirë nëse ka qenë rreth e rrotull për ndonjë kohë të gjatë. Menjëherë, kemi vërejtur diçka shqetësuese gjatë kontrollimit të lejeve. Shtë e pazakontë që një VPN të ketë nevojë për qasje në dosjen tuaj të fotografive / mediave / skedarëve dhe duhet të lexojë përmbajtjen e ruajtjes tuaj USB ashtu siç shihni në imazh.


Dëshironi të krahasoni Urban VPN me shërbimet tona më të mira të rekomanduara VPN? Këtu janë disa nga alternativat më të mira. Secili VPN ofron një periudhë prove 30 ditore pa rrezik për të provuar shërbimin.

Shërbimi i tifozëveVPN RankVPN
PriceVisit
SiteServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160checkboxcheckboxcheckbox
2NordVPN$ 3.49NordVPN87checkboxcheckboxcheckbox
3Qasje në Internet private$ 3.33ANP49checkboxcheckbox

Rreth kompanisë

VPN UrbaneNe mund t’ju themi se nuk ka shumë pak informacion në dispozicion në këtë VPN ose kompaninë mëmë, e cila dyshohet se quhet “Urban Cybersecurance”. Ka shumë pak referenca për atë kompani, dhe ato që ne gjetëm ishin të lidhura me vetë VPN. Ajo që mund t’ju tregojmë, bazuar në informacionin në të djathtë, është që faqja është e regjistruar në Scottsdale, Arizona. Kjo është pak shqetësuese sepse kjo i lë të hapur vendet “14 Sytë”. Këto janë vende që ndajnë informacione me njëra-tjetrën. Me fjalë të tjera, është si të gjitha 14 vendet në program të jenë në gjendje të shohin veprimet tuaja. Sigurisht, kjo i bën shumë nervozë.

siguri

Një gjë për të cilën mund të flasim është siguria në sistemin Urban VPN. Në faqen e tyre të internetit, ata shtrojnë vetë pyetjen pse VPN është falas. Atëherë ata deklarojnë se është falas sepse “Urban VPN mundësohet nga komuniteti Urban VPN (Peer-to-Peer) VPN. Të gjithë përdoruesit tanë ndihmojnë njëri-tjetrin të zhbllokojnë internetin, duke ndarë burimet e tyre të rrjetit. ” Ndërsa kjo tingëllon si një ide bukuroshe, shtron disa pyetje dhe tregon disa shqetësime të tjera si këto:

 • Si i fsheh dhe mbron të dhënat tuaja Urban VPN në të vërtetë?
 • Meqenëse trafiku po lëviz përmes sistemit tuaj, po sikur dikush të bëjë diçka të paligjshme?
 • A trafiku drejtohet përmes makinës tuaj nëse aplikacioni është i hapur dhe nuk është i lidhur vetëm?

Shtoni këto pyetje në mungesën e transparencës në kompani, si dhe politikën e tyre për ruajtjen e të dhënave (po, ato me sa duket mbajnë regjistrat), ju mund të shihni pse kemi disa pyetje në lidhje me të.

Features

Karakteristikat e mençura, kompania ofron shumë pak. Ne nuk ishim në gjendje të gjenim një listë të shumë gjërave që bën përveç që i ofrojnë anëtarit shumë vende të ndryshme dhe i japin përdoruesit mundësinë për të zhbllokuar disa shërbime streaming. Ata rendisin “14 mënyra për përdorim falas dhe të shpejtë”. Me sa duket ata kanë produkte për sistemet kryesore operative. Sidoqoftë, disa nga mënyrat e tjera na duken pak të diskutueshme. Kur shihni tituj si Reddit VPN falas, etj, ato duket se janë vetëm atje për të marrë numërimin e trafikut dhe atje për qëllime të marketingut. Ata flasin për ruajtjen e anëtarëve, por nuk ofrojnë informata se si e bëjnë këtë.

Vendndodhjet e serverëve dhe vendet

Këtu është vendi ku kompania shkëlqen pak. Ajo rendit një 81 vendndodhje masive. Sidoqoftë, përdorimi i tyre i fjalës VPN pas emrit të secilit vend duket se është një mashtrim tjetër për ta bërë Google që t’i rendisë ato lartë. Eachdo vend ka edhe faqen e vet të uljes, gjë që është e pazakontë. Sidoqoftë, le t’i hedhim një sy vendndodhjeve që ai ka për të ofruar. Emiratet e Bashkuara Arabe, Argjentina, Australia, Austria, Belgjika, Brazili, Burgaria, Kanada, Kolumbia, Zvicra, Kili, Kina, Kosta Rika, Republika eke, Gjermania, Greqia, Danimarka, Estonia, Ekuador, Spanjë, Egjipt, Finlandë, Francë, etj. Britania e Madhe, Guatemala, Hondurasi, Kroacia, Hong Kong, Hungaria, Indonezia, India, Irani, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Koreja e Jugut, Lituania, Luksemburgu, Letonia, Malajzia, Meksika, Nikaragua, Norvegjia, Panama, Filipinet, Polonia , Pakistani, Peru, Porto Riko, Portugalia, Paraguai, Rumania, Serbia, Rusia, Arabia Saudite, Suedia, Singapori, Sllovenia, Turqia, Tajlanda, Tajvani, Ukraina, SH.B.A., Uruguaji, Venezuela, dhe Vietnami. Siç e shihni, ka një numër qarqesh në të cilat mund të përdorni. Ju lutemi vini re se disa vende (si SH.B.A.) ju mund të hyni vetëm nga shfletuesi në vend të klientit.

Testimi i duarve

Sa i përket VPN, është goxha drejt përpara. Pasi ta shtoni atë në shfletuesin tuaj (cilindo që të përdorni), ka vetëm disa hapa që duhet të bëni.

 1. Gjeni distinktivin e robotit.
 2. Hapni panelin. Siç e shihni, ju mund të ndryshoni serverat këtu në krye. Mund të aktivizoni gjithashtu kaloni për të bllokuar reklamat. Thjesht lëvizni rrëshqitësin në pozicionin e ndezjes dhe shtypni butonin “play” në qendër.
 3. Mbyllni tastierën. Do të vini re tani flamurin e çfarëdo vendi që keni zgjedhur.

Duart e testimit të UrbanVPN

Tani që keni lidhur, është koha të provoni shpejtësinë.

Testi i Shpejtësisë UrbanVPN

UrbanVPN është me dyshim të shpejtë. Siç mund ta shihni në imazhin më poshtë, ka shumë pak ndryshim në shpejtësi me sesa pa. Më shumë se sa ka gjasë, kjo do të thotë se ka mungesë të kriptimit. Përndryshe, ju do të shihni më shumë lart. Meqenëse kompania është shumë e paqartë për çdo lloj kriptimi, mund të mendoni se lidhja juaj nuk është e koduar ose ka shumë pak kriptim për të folur. Ju lutemi kini kujdes që serverat e tjerë mund të jenë të ndryshëm, por kjo e bën kompaninë edhe më të dyshimtë.

Testi i Shpejtësisë UrbanVPN

Pse duhet të përdorni një VPN

Meqenëse kaq shumë institucione ofrojnë tani WiFi falas, do të dëshironi të përdorni një VPN kur të lidheni. Ndërsa WiFi është i shkëlqyeshëm, kriminelët në internet mendojnë se është gjithashtu i shkëlqyeshëm. Duke u lidhur me serverin sipas dëshirës tuaj, ju krijoni një lidhje të sigurt dhe të koduar. Në atë mënyrë, ju e zvogëloni shumë rrezikun që kriminelët ose vjedhjet e trafikut në internet do të vjedhin informacionin tuaj privat.

Një arsye tjetër për të përdorur një VPN është t’ju ndihmojë të merrni rreth kufizimeve gjeo-gjeografike. Pavarësisht se ku jeni, lidhja me një server atje do t’ju ndihmojë. Kjo për shkak se bën që programi bllokues të mendojë se jeni vendosur diku tjetër. Ky mund të jetë një avantazh i vërtetë nëse po përpiqeni të hyni në rajone të caktuara ose nëse jeni duke u bllokuar nga shikimi i përmbajtjes. Thjesht lidheni me një server dhe mund të filloni të shikoni ose shikoni përmbajtjen që dëshironi të përdorni.

Po për rrjedhjet?

UrbanVPN LeaktestNdërsa ky është një shërbim falas VPN, ne u çuditëm pak kur pamë se nuk kishim ndonjë problem rrjedhjeje. Për ta zbuluar këtë, ne kemi përdorur testuesin tonë të preferuar të rrjedhjeve gjithëpërfshirëse në www.doileak.com. Ne na pëlqen ta përdorim këtë sepse kjo ju tregon fushat e ndryshme ku zbulon problemet. Siç mund ta shihni nga imazhi në të djathtë, e vetmja çështje është çështja e shumëfishtë e OS. Sipas sitit të testimit, çështja e shumëfishtë e sistemit operativ mund të tregojë se po përdorni një VPN ose një përfaqësues. Përveç kësaj, nuk ka asnjë problem përveç çështjeve të preferencave personale në makinën tonë.

A duhet ta përdor këtë VPN?

Zbritja në bazat, përdorimi i këtij shërbimi VPN mund të jetë një ide e mirë nëse dëshironi të zhbllokoni kufizimet e gjeo. Kjo thoshte: Nëse jeni më pak i shqetësuar për privatësinë tuaj, do të doni të qëndroni larg këtij. Për më tepër, pasi ju keni potencialin e njerëzve të tjerë që bëjnë gjëra të paligjshme dhe që trafiku të funksionojë përmes sistemit tuaj, kjo është një arsye tjetër për të shmangur këtë nëse është fare e mundur. Ka shumë mundësi të tjera.

Mendimet përfundimtare rreth UrbanVPN

Ka disa gjëra që e bëjnë përdorimin e këtij VPN një zgjedhje të keqe. Ato përfshijnë mungesën e transparencës me kompaninë, mbajtjen e prerjeve, vendndodhjen e selisë (SH.B.A.), mungesën e enkriptimit, premtimin për bashkëpunim të plotë me ligjet e SHBA, dhe më shumë. Sidoqoftë, nuk mund të jetë e keqe nëse thjesht po përpiqeni të zhbllokoni një shfaqje dhe të mos shqetësoheni për trafikun e paligjshëm që vijnë përmes kompjuterit tuaj. Kjo mund të ju ndihmojë të merrni rreth kufizimeve gjeo-në nëse dëshironi të përdorni diçka si SoundCloud, Pandora, ose të tjerët. Mos ngurroni të hidhni një vështrim në tonë 10 VPN kryesore per krahasim.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map