Rishikimi i Betternet

Le të fillojmë rishikimin tonë Betternet me vëzhgimin se ato ofrojnë një shërbim falas të pakufizuar VPN. Mund të prisni një humbje të konsiderueshme në shpejtësinë e Internetit ndërsa përdorni shërbimin e tyre. Ata ofrojnë shërbimin e tyre falas me të ashtuquajturin model shitjeje “përforcues”. Farë do të thotë kjo është që ju mund të përdorni shërbimin e tyre në një pajisje të vetme me të kuptuarit se ata do të sugjerojnë aplikacione për ju për të blerë. Nëse blini një nga këto aplikacione përmes aplikacionit të tyre, atëherë ata fitojnë para nga ajo shitje. Betternet gjithashtu fiton para nga disa video që duhet të shikoni ndërsa përdorni aplikacionin e tyre.


Rishikimi i Betternet

Mimet dhe ofertat speciale

Përveç shërbimit falas VPN të ofruar nga Betternet, ata ofrojnë një VPN Premium. Aktualisht (3-10-2016), kjo është në dispozicion vetëm për aplikacionin e tyre Android por ata përmendin që ata janë duke punuar në mënyrë aktive në shtrirjen e shërbimit premium në iOS dhe Windows. Pra, çfarë ofron shërbimi i tyre premium kundrejt shërbimit falas VPN?

 • Përdoruesit Premium mund të lidhin deri në pesë pajisje të njëkohshme në një llogari të vetme.
 • Përdoruesit Premium do të jenë në gjendje të lidhen me serverë të dedikuar që janë në dispozicion vetëm për ata që kanë më pak trafik dhe shpejtësi më të mirë.
 • Përdoruesit Premium nuk janë më të ekspozuar ndaj të ashtuquajturave sugjerime (reklama) aplikacioni që anëtarët e lirë i durojnë.
 • Përdoruesit Premium mund të zgjedhin nga tetë vende të ndryshme të serverëve: Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Kanada, Hollandë, Francë, Gjermani, Japoni dhe Singapor.
 • Përdoruesit Premium do të marrin mbështetje teknike me përparësi

Me pak fjalë, pajtimtarëve premium iu është premtuar një politikë “pa reklama”, një lidhje VPN me një performancë më të mirë, aftësia për të zgjedhur vendndodhjen e serverit të tyre, mundësia e përdorimit të shërbimit në pesë pajisje të ndryshme në të njëjtën kohë dhe mbështetje teknike me përparësi.

Betternet ofron shërbimin e tyre premium në dy plane të ndryshme që bazohen në gjatësinë e afatit. Ata kanë një plan mujor për 4,99 $ dhe një vit për 29,99 $. Ashtu si shumica e ofruesve të VPN, ata zbrisin planin afatgjatë. Kjo do të thotë nëse regjistroheni për një vit të shërbimit të tyre premium, mund ta merrni atë nga vetëm 2,50 dollarë në muaj. Kjo është si marrja falas e gjashtë muajve të shërbimit të tyre premium. Aktualisht, mënyra e vetme për t’u regjistruar në planin premium Betternet është përmes aplikacionit celular Android. Betternet pranon vetëm pagesa përmes Google Play Store dhe Apple Store, kështu që ata nuk ruajnë asnjë kartë krediti ose informacion të lidhur në serverat e tyre.

Periudha e Provimit falas

Betternet dëshiron që ju të provoni shërbimin e tyre premium për veten tuaj, në mënyrë që të mund ta krahasoni atë me shërbimin e tyre falas. Ata ofrojnë një rimbursim 30-ditor të çmimit të pajtimit nëse vendosni që shërbimi i tyre premium nuk është i përshtatshëm për qëllimin tuaj. Ekziston një kufizim i madh në politikën e rimbursimit të tyre dhe kjo është se ju nuk mund të keni përdorur më shumë se 50 MB për atë periudhë. Ne mendojmë se kjo është joreale për 30 ditë testimin e shërbimit pasi shumica e njerëzve ka të ngjarë ta tejkalojnë këtë në përdorimin e parë. Ne e ndiejmë këtë pengesë për të pasur një politikë të rimbursimit 30-ditor dhe mendojmë se ekuipazhi i Betternet duhet të rishikojë këtë kufizim.

Modeli i VPN Betteret Falas

Siç e përmendëm më lart, modeli Betternet i një VPN falas, funksionon duke ju bërë një forcues për kompaninë. Ata e bëjnë këtë në disa mënyra të ndryshme. Së pari, për të instaluar aplikacionin e tyre duhet të aktivizoni lejimin e pastrimeve brenda aplikacionit. Tjetra, ju pranoni t’i lejoni ata të sugjerojnë aplikacione softuerësh. Nëse instaloni njërën nga këto aplikacione, atëherë ata fitojnë para. Normalisht, aplikacioni do t’ju kërkojë të shikoni një video kur ta filloni. Imazhi i parë më poshtë tregon ekranin e klientit që ju përshëndet në këtë rast. Dy imazhet e dyta janë një çift i videos që dolën në dy kohë të ndryshme. Siç mund ta shihni, këto mbulojnë gjithçka, nga një video e sigurisë IT në një video me veshje të brendshme. Këto pasohen ndonjëherë nga aplikacione falas të sugjeruara.

Shembuj më të mirë të videos

Në raste të tjera do t’ju nxitet nga mesazhe të ndryshme në kutinë poshtë butonit të lidhjes në aplikacionin e softuerit falas. Në imazhin e parë sipër kësaj pyet: “A duhet të shikoj një video?” Mesazhe të tjera që mund të shihni i ndiqni. Imazhi i parë më poshtë tregon mesazhin që shihni shumicën e kohës, “Merrni një Aplikim Falas”. Prekja e kësaj do t’ju tregojë dy ose tre aplikacione softuerësh Betternet ju rekomandon të instaloni.

Mesazhe më të mira

Imazhi i mesëm më lart tregon shikimin e një videoje dhe lidh ekranin përsëri. Imazhi në të djathtë të tij ju tregon ekranin që rezulton nëse klikoni në “A duhet të shikoj një video? në imazhin e qendrës. Modeli i mbështetur në reklama është bërë më parë por grupi Betternet duket se e ka bërë disi përsëri atë të ri. Ata e kanë kombinuar atë me instalimin e aplikacioneve dhe kanë bërë diçka që ne nuk besonim se ishte e mundur duke përdorur një model të tillë. Bëni atë relativisht pa vëmendje. Ata e kanë realizuar këtë duke kohën e duhur që mesazhet dhe reklamat të korrespondojnë për fillimin e aplikacionit dhe kohën kur jeni duke u lidhur apo rikyçur në shumicën e rasteve.

Ne kemi një shqetësim se Betternet përdor palë të treta për reklama. Këto palë të treta mund të përdorin teknologji për të hyrë në disa të dhëna duke përfshirë por jo vetëm në cookie për të vlerësuar efektivitetin e reklamave të tyre. Veçanërisht, Betternet nuk i lejon këto mjete pasi ato i përkasin politikës së tyre të intimitetit, d.m.th., se si këto palë të treta përdorin informacionin e fituar varet nga politikat e tyre të intimitetit. Pra, jini të vetëdijshëm që ju po ndiqeni nga partnerët e tyre të reklamimit kur përdorni shërbimin e tyre falas VPN.

Privatësia dhe Siguria

Betternet ndodhet në Kanada. Ata kanë një të rreptë, Asnjë log Politika e privatësisë. Ata nuk regjistrojnë asnjë lidhje ose përdorim të të dhënave nga përdoruesit e tyre VPN. Ata mbajnë vetëm informacionin e nevojshëm për të operuar shërbimin e tyre dhe ato kurrë nuk ndahen me palët e treta. Politika e tyre e intimitetit shpjegon se si trajtohen të gjitha të dhënat siç tregohet më poshtë:

Betternet nuk mbledh, regjistron, ruan, shpërndan ndonjë informacion personal të identifikueshëm të Përdoruesve. Betternet mund të mbledhë kohët e lidhjes me Shërbimin tonë dhe shumën totale të të dhënave të transferuara në ditë. Betternet e ruan këtë për të qenë në gjendje t’ju ofrojë përvojën më të mirë të mundshme të rrjetit.

Në të njëjtën kohë ata thonë se ata punojnë me partnerë dhe palë të treta për të ofruar rekomandime për aplikacione që ju të instaloni, por në të njëjtën kohë ata nuk marrin asnjë përgjegjësi për atë që bëjnë këta të tretë me të dhënat që mbledhin mbi ju.

Duke përdorur Betternet ju e pranoni dhe pranoni që Betternet mund të shfaq reklamë brenda Aplikacionit, si një faqe të veçantë në shfletuesin tuaj, ose në çfarëdo mënyre që Betternet e sheh të përshtatshme. Betternet mund të përdorë shërbime të reklamimit të palëve të treta me termat dhe kushtet e tyre. Duke përdorur Betternet, ju gjithashtu pajtoheni me termat dhe kushtet e atyre shërbimeve të palëve të treta dhe pranoni dhe respektoni që Betternet nuk do të marrë asnjë përgjegjësi apo përgjegjësi për përmbajtjen e treguar në emër të tyre.

Kjo tingëllon qartë si kini kujdes nga klienti. Pra, kini kujdes.

Pas disa studimeve, ne zbuluam se shërbimi Betternet përdor OpenVPN me kriptim AES256 dhe 128 bit AES-CBC për IPSec. Ne u përpoqëm të zbulonim më shumë informacion mbi madhësinë e rrjetit Betternet VPN, por nuk ishin të suksesshëm. Shpresojmë se në të ardhmen, ekipi i Betternet do të jetë më i ardhshëm me këtë informacion.

Testimi i duarve

Ne e përfundojmë rishikimin tonë të Betternet me disa duar në testimin e softuerit të klientit Windows të tyre dhe aplikacionit Android. Ne dëshirojmë të fillojmë duke thënë se shërbimi Betternet falas ra shpejtësinë e lidhjes sonë ISP në mënyrë të konsiderueshme më shumë sesa do të donim, siç bëjnë shumë nga shërbimet falas. Ata kanë klientë softuerësh për Windows, iOS, Android dhe shtesat për shfletuesit Chrome dhe Foxfire. Llogaria premium aktualisht mund të arrihet vetëm duke përdorur aplikacionin Android.

Lidhja nga Windows

Ju mund të merrni shkarkimin e klientit Windows për shërbimin falas VPN Betternet duke klikuar në shkarkimin në menunë e faqes së tyre të internetit. Pasi të keni përfunduar këtë shkarkim, ekzekutoni aplikacionin për instalimin BetternetforWindows për të filluar instalimin e klientit Windows në kompjuterin tuaj. Shënim, mund të jetë e nevojshme që konfigurimi të instalojë një version të kornizës Windows.NET në makinën tuaj përpara se të fillojë instalimi aktual i klientit. Kjo ndodhi në rastin tonë. Imazhi më poshtë tregon ekranet e para dhe të fundit të magjistarit të instalimit të Betternet për Windows. Duke klikuar më tej në imazhin e parë më poshtë fillon procesi i instalimit dhe duke klikuar përfundimin në të dytën përfundon instalimi dhe fillon klientin për herë të parë.

Instalimi më i mirë i Windows

Ndërfaqja e klientit është shumë e thjeshtë me jo shumë zgjedhje për përdoruesin, kështu që duhet të jetë shumë e lehtë për këdo që ta përdorë pavarësisht nga njohuritë tuaja teknike. Imazhi i parë i paraqitur më poshtë është ajo që do të shihni pasi klienti ngarkon pa lidhje. Vini re që fytyra është në gjumë dhe e rrethuar nga një rreth gri. Në varësi të vendit ku jeni, ju mund të shihni një vend tjetër përveç Shteteve të Bashkuara. Si parazgjedhje, shërbimi Betternet do t’ju lidhë me serverin më të afërt me ju me sasinë më të vogël të përdoruesve, duke ju siguruar kështu serverin që ata mendojnë se ju jep performancën më të mirë.

Klient Windows më i mirë

Për t’u lidhur me shërbimin pasi të fillohet klienti, thjesht klikoni në butonin e lidhjes në ekranin kryesor. Imazhi i dytë më poshtë tregon se si duket ekrani kryesor pasi të ketë përfunduar lidhja. Vini re se fytyra është zgjuar dhe mburoja është e rrethuar në një rreth blu. Gjëja tjetër që duhet të vini re është kutia e mesazheve poshtë butonave të lidhjes ose shkëputjes në imazhe. Kjo është ajo ku ju ofrohen aplikacione dhe video për të parë, si dhe pëlqeni ose cicëroni në lidhje me shërbimin Betternet dhe si ato fitojnë para nga ju si “përforcuesi” i tyre.

Menuja më e mirë e Windows

Zgjedhja e vetme e përdoruesit është menuja në këndin e sipërm të majtë të figurës së parë sipër, e cila do të hapë një ekran si ai i treguar në të djathtën e mësipërme. Kjo është faqja e cilësimeve. Mundësia e vetme në këtë ekran është të lidhet automatikisht nëse lidhja bie. Butonat e tjerë në këtë faqe do të:

 • Na kontaktoni – hapni një biletë mbështetëse
 • FAQ – hapni FAQ në faqen e tyre të internetit
 • Politika e privatësisë – ju lejoni të ekzaminoni faqen e Intimitetit Betternet në faqen e tyre të internetit
 • Si funksionon Betternet? – tregojnë modelin Betternet në faqen e tyre të internetit

Siç mund ta shihni, klienti Windows është shumë themelor por e bën punën.

Lidhja nga Android

E vetmja mënyrë për t’u regjistruar në shërbimin e pajtimit të tyre VPN në këtë kohë është që së pari të instaloni aplikacionin e tyre Android nga dyqani Google Play. Pasi të keni instaluar këtë aplikacion në pajisjen tuaj, do të shihni një imazh si ai i paraqitur poshtë-majtas. Shtypni rezultatet e lidhjes në ekranin e mesëm më poshtë. Më në fund, ekrani në të djathtë tregon aplikacionin Android pasi të jetë i lidhur plotësisht. Do të shihni që është shumë i ngjashëm me klientin Windows.

Lidhja më e mirë për Android

Përzgjedhja e ikonës së menusë (tre bare horizontale) nga ekrani i paraqitur në të majtë më sipër do të sjellë një ekran cilësimesh si ai i treguar në imazhin e majtë më poshtë. Në këtë ekran, ju mund të shihni qartë butonin jeshil “shkoni premium”. Kjo është butoni që trokitni lehtë për të parë ekranin e treguar në mes, i cili duhet të tregojë planet e çmimeve dhe t’ju lejojë të blini atë që dëshironi..

Përmirësimi i Betternet

Në rastin tonë ajo kishte probleme dhe planet dështuan të ngarkoheshin. Nëse do të kishte ngarkuar siç duhet, ne mund të ishim regjistruar në shërbimin e tyre premium. Ekrani i fundit është ai që do të shihni nëse jeni një anëtar i primit dhe keni zgjedhur “Unë jam tashmë Premium” në ekranin e cilësimeve më lart (imazhi i parë). Vini re se gjithçka që ju duhet të regjistroheni për shërbimin e tyre premium është një adresë e vlefshme e-mail. Pasi të jeni regjistruar në shërbimin premium, do të keni mundësi të zgjidhni vendin ku dëshironi të lidheni duke klikuar në vendet siç tregohet në imazhin e parë më poshtë. Kjo do të shfaqë vendet me të cilat mund të lidheni duke përdorur BetPetet premium VPN.

Vendndodhjet e serverave më të mirë

Ekrani i mesëm dhe i fundit i treguar më lart tregojnë vendet e tanishme të ofruara nga shërbimi i tyre. Duke klikuar në “premium” të verdhë ju kujton se duhet të jeni një pajtimtar premium për të zgjedhur vendndodhjen tuaj.

Test i Shpejtësisë së Betternet

Betternet nuk ishte një nga shërbimet më të shpejta VPN që kemi testuar në testet tona të shpejtësisë siç është rasti me shumë VPN falas shërbimeve. Shpejtësia e lidhjes sonë në internet ra me gati 78% kur u lidh me serverët e tyre në Atlanta, GA.

Test i Shpejtësisë së Betternet

Disa humbje në shpejtësinë e lidhjes priten për shkak të sigurisë shtesë të ofruar nga lidhja e koduar. Sidoqoftë, 78% është një ulje e ndjeshme dhe nëse keni një shpejtësi të ngadaltë ISP për të filluar, kjo mund të bëjë që shpejtësia e lidhjes tuaj në internet të jetë gati e papërdorshme. Duhet të theksohet se ata thonë se shërbimi i tyre i paguar është në serverë të dedikuar dhe dukshëm më shpejt se shërbimi i tyre falas. Për shkak të mospërputhjeve në shpejtësinë e ISP, performanca juaj mund të ndryshojë, prandaj sigurohuni që ta provoni vetë. Megjithëse nuk ekziston asnjë politikë në lidhje me trafikun P2P, ne nuk e rekomandojmë atë për shkak të shpejtësisë së ngadaltë të lidhjes gjatë përdorimit të shërbimit të tyre VPN.

Rishikimi i Betternet: Përfundim

Betternet është i ri për hapësirën e intimitetit dhe duket se po trondit disa nga të metat në shërbimin e tyre të ri. Shërbimi i tyre falas duket se funksionon por është i ngadaltë. Ju nuk do të dëshironit të përdorni nëse nëse përdorni një VPN gjatë gjithë kohës, por është e përshtatshme për ata që vetëm herë pas here përdorin një shërbim VPN. Kriptimi i përdorur nga shërbimi i tyre nuk është më i miri, por AES – 128 bit duhet të jetë mjaft i sigurt për shumicën e përdorimeve.

Farë na pëlqen për shërbimin e tyre

 • Ajo ofron përdorim falas të pakufizuar
 • Zbatimi i pamasë i “rritjes” si në rishikimin e videove ashtu edhe të aplikacioneve për t’u instaluar
 • Ndërfaqe e lehtë për t’u përdorur për përdoruesit Android
 • Përgjigje e shpejtë e klientit (brenda disa orësh)

Idetë për të përmirësuar shërbimin:

 • Më shumë detaje teknike në lidhje me shërbimin dhe rrjetin e tyre në faqen e internetit
 • Sqarimi i përdorimit të informacionit të palëve të treta
 • Shërbim Premium për platformat e tjera: iOS, Windows, si dhe shfletuesit që mbështesin.
 • Mbështetje për Mac OS X
 • Mimet për shërbimin e tyre premium në faqen e tyre të internetit

Shërbimi më i mirë VPN Betternet është i ngadaltë. Humbja në shpejtësinë e lidhjes përmes rrjetit të tyre ishte zakonisht 75% -85%. Në varësi të ISP-së tuaj origjinale, kjo mund të ngadalësojë Internetin tuaj në atë pikë sa të bëhet pothuajse i papërdorshëm. Me VPN falas, ju nuk keni kontroll se ku do të lidheni që kufizon dobinë e shërbimit të tyre falas për zhbllokimin e përmbajtjes së rrjedhës ose shkëmbimin e skedarëve. Abonimi me pagesë VPN do t’ju ndihmojë të bëni këtë më mirë nëse qëllimi juaj është në një nga tetë vendet ku ata kanë serverë. Nëse thjesht doni të siguroni informacionin tuaj në pikat e nxehta WI-Fi dhe të jeni më anonimë në shfletimin tuaj të përditshëm në Internet, atëherë shërbimi Betternet mund të jetë një zgjedhje e mirë për ju. Mos harroni, ata ofrojnë një garanci të kthimit të parave 30-ditore për sa kohë që përdorni më pak se 50MB të bandës. Sigurohuni që të provoni shërbimin e tyre për shpejtësi dhe sigurohuni që jeni të kënaqur me të.

Vizitoni Betternet

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map