Rishikimi i AirVPN

Le të fillojmë rishikimin tonë në AirVPN me një vështrim në rrënjët e kompanisë së tyre. AirVPN u fillua në vitin 2010 si një projekt i një grupi shumë të vogël aktivistësh / hacktivistësh që ishin të shqetësuar për lirinë dhe privatësinë në internet. Ajo u krijua si një shërbim falas për të ndihmuar aktivistët në vendet që nuk respektonin të drejtat e njeriut. Shumë shpejt ajo u lëshua komerciale nën drejtimin e Iridium. Në vitin 2012 u shpërngul në një kompani të dedikuar, Air. Gjatë gjithë kësaj periudhe, misioni i AirVPN ka mbetur i njëjtë; të sigurojë mjetet dhe shërbimet e nevojshme për të siguruar anonimitet të fortë, të mbrojë privatësinë në internet dhe të ruajë idenë e neutralitetit neto për të gjithë përdoruesit e Internetit.


Rishikimi i AirVPN

Mimet dhe ofertat speciale

AirVPN e tregton VPN-në e tyre në një paketë të vetme të cilën e quajnë Premium. Siç bëjnë shumë ofrues të VPN, ata ofrojnë zbritje në shërbimin e tyre VPN për plane afatgjata. Kushtet e tyre fillojnë me gjykimin tre ditor i cili është kryesisht për të provuar shërbimin për të parë nëse ai i përshtatet standardeve tuaja. Kushtoi 1 € ose 1,11 $. Shënim: ekuivalentët e dollarit ndryshojnë ndërsa kursi i konvertimit ndryshon.

Kushtet e pajtimit të shërbimit Premium të AirVPN përfshijnë si më poshtë:

 • Një muaj për 7 € ose 7,77 dollarë
 • Tre muaj për 15 € ose 16.64 $ (kurseni 28% mbi çmimin mujor)
 • Gjashtë muaj për 30 € ose 33.29 $ (kurseni 28% mbi çmimin mujor)
 • Një vit për 54 € ose 59.92 $ (kurseni 35% mbi çmimin mujor)

Kjo do të thotë që ju mund të merrni një vit të shërbimit AirVPN Premium nga vetëm 4,5 € ose 4,99 dollarë në muaj.

Vmimet AirVPN

AirVPN pranon shumë mundësi të ndryshme pagese, përfshirë kartat e kreditit, PayPal, Bitcoin dhe monedhat e tjera të kriptos (poshtë imazhit të djathtë), dhe madje edhe kuponat e dhuratave. Kartat e kreditit që ata pranojnë janë Visa, Mastercard, American Express, JCB, Discover dhe shumë të tjera (poshtë imazhit majtas). Pagesa mund të bëhet në Euro, dollarë amerikanë ose Bitcoin. Pagesa nga Bitcoin ose kristo-monedha tjetër do t’ju ndihmojë të mbani edhe më shumë anonimë.

Opsionet e Pagesave të AirVPN

Periudha e provës pa rrezik

AirVPN ofron një garanci të kthimit të parave 3-ditore në shërbimin e tyre Premium VPN. Kjo do t’ju lejojë kohë të përdorni shërbimin dhe të shihni nëse i përshtatet nevojave tuaja. Nëse nuk jeni të kënaqur me shërbimin e tyre për ndonjë arsye, ata me kënaqësi do të rimbursojnë tarifën e pajtimit tuaj brenda tre ditëve të pagesës origjinale. Procedura për të kërkuar rimbursim është si më poshtë:

 • Bëni një kërkesë për rimbursim me shkrim në adresën e emailit të dhënë në Njoftimin e Intimitetit të AirVPN.
 • Ju nuk keni pse të jepni një arsye.
 • Kërkesa duhet të bëhet jo më shumë se tre ditë pas pagesës origjinale.
 • Ju nuk mund të keni përdorur më shumë se pesë gigabajt të bandës së përgjithshme.

Asnjë rimbursim nuk do të lëshohet pas tre ditësh nga pagesa origjinale e pajtimit.

Vizitoni AirVPN

Vendndodhjet e rrjetit dhe serverit të AirVPN

AirVPN është me qendër në Itali dhe përfshin serverë në 30+ qytete të 16 vendeve në tre kontinente të ndryshme. Edhe pse shumica e serverëve të tyre janë në Evropë, ata gjithashtu kanë serverë në Amerikë dhe Azi.

VendetCitatProtokollatLigjet e politikave
1630+OpenVPN TCP / UDPNuk ka shkrime

Më poshtë është një përmbledhje e shpërndarjes dhe kapacitetit aktual të rrjetit AirVPN:

 • Amerikë  – Servers 41; Kapaciteti: 41000 Mbit / s
  • Kanadë – Servers 27; Kapaciteti: 27000 Mbit / s
   • Toronto – Servers 22; Kapaciteti: 22000 Mbit / s
   • Vancouver – Serverët 5; Kapaciteti: 5000 Mbit / s
  • Shtetet e Bashkuara – Servers 14; Kapaciteti: 14000 Mbit / s
   • Atlanta, Georgia – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Chicago, Illinois – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
   • Fremont, California – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
   • Jacksonville, Florida – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Los Angeles, California – Server 3; Kapaciteti: 3000 Mbit / s
   • Miami, Florida – Servers 3; Kapaciteti: 3000 Mbit / s
   • New York City, New York – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Pennsylvania – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
 • Azi – Servers 3; Kapaciteti: 3000 Mbit / s
  • Singapore – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Singapori – Serverët 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
  • Hong Kong – Servers 2; Kapaciteti: 1100 Mbit / s
   • Hong Kong – Servers 2; Kapaciteti: 1100 Mbit / s
 • Evropë  – Servers 79; Kapaciteti: 73600 Mbit / s
  • Republika Çeke – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Praga – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
  • Francë – Servers 3; Kapaciteti: 2100 Mbit / s
   • Paris – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
   • Villeneuve d’Ascq – Serverët 1; Kapaciteti: 100 Mbit / s
  • Gjermani – Servers 7; Kapaciteti: 7000 Mbit / s
   • Frankfurt – Serverat 6; Kapaciteti: 6000 Mbit / s
   • Mynih – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
  • Letoni – Servers 4; Kapaciteti: 400 Mbit / s
   • Riga – Servers 4; Kapaciteti: 400 Mbit / s
  • Lituani – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Siauliai – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
  • Holandë – Servers 40; Kapaciteti: 40000 Mbit / s
   • Alblasserdam – Servers 39; Kapaciteti: 39000 Mbit / s
   • Rotterdam – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
  • Portugali – Servers 1; Kapaciteti: 100 Mbit / s
   • Lisbonë – Servers 1; Kapaciteti: 100 Mbit / s
  • Rumani – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
   • Bukuresht – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
  • Spanjë – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
   • Madrid – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Valencia – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
  • Suedi – Serverat 9; Kapaciteti: 9000 Mbit / s
   • Uppsala – Servers 9; Kapaciteti: 9000 Mbit / s
  • Switzerland – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
   • Bern – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Cyrih – Servers 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
  • Mbretëria e Bashkuar – Servers 7; Kapaciteti: 7000 Mbit / s
   • London – Servers 2; Kapaciteti: 2000 Mbit / s
   • Maidenhead – Serverët 1; Kapaciteti: 1000 Mbit / s
   • Manchester – Servers 4; Kapaciteti: 4000 Mbit / s

Edhe pse AirVPN mund të mos ketë numrin e serverëve që bëjnë disa ofrues të VPN, ata kanë lokacione të shumta serverësh në SH.B.A. dhe serverë të vendosur në mënyrë strategjike në Azi dhe Evropë. Siç mund ta shihni, të gjithë, por disa nga serverët e AirVPN janë me shpejtësi të shpejtë (1000 Mbit / s). Kjo, së bashku me mbajtjen e ulët të ngarkesës së serverit, ndihmon performancën e përgjithshme të rrjetit të tyre.

Vizitoni AirVPN

Karakteristikat e Rrjetit AirVPN

Protokolli i vetëm VPN që mbështet rrjetin e tyre është OpenVPN sepse ata besojnë se PPTP është shumë e pasigurt dhe L2TP / IPSec ndoshta është i kompromentuar. Ky nuk është një problem i vërtetë pasi shumica e platformave kryesore ofrojnë mbështetje për OpenVPN, kështu që kjo me siguri nuk do të jetë një problem me shumicën e përdoruesve. AirVPN lejon deri në pesë lidhje të njëkohshme për një llogari të vetme, kështu që ju të jeni në gjendje të lidhni PC tuaj, telefonin celular dhe një pajisje tjetër të gjitha në të njëjtën kohë. Përveç ndarjes normale të adresave IP që gjenden në shumicën e shërbimeve VPN, AirVPN përdor gjithashtu një adresë të ndryshme IP dalëse sesa adresa IP e hyrjes në të gjithë serverët e tyre VPN. Kjo më tej pengon trafikun tuaj ndërsa del nga serverët e tyre VPN. Disa nga karakteristikat e tjera që ndajnë AirVPN nga konkurrentët e saj përfshijnë rutimin e AirVPN DNS, AirVPN mbi Tor dhe Tor mbi AirVPN, zgjedhjen alternative të portit, përcjelljen e portit dhe kapsulimin e OpenVPN në protokollet SSL dhe SSH. Më shumë informacion mbi këto karakteristika mund të gjenden në faqen e internetit të AirVPN.

Routing AirVPN DNS dhe DNS

Do server VPN ka një server DNS për të gjetur direkt informacione në lidhje me serverat rrënjësor, fushat e nivelit të lartë dhe serverët e autorizuar të emrit. Serverat AirVPN DNS janë neutrale që do të thotë se ata nuk ndryshojnë kërkesën e përdoruesve (pa rregullime shtypëse, etj.). AirVPN nuk e njeh autoritetin VeriSign, Afilias dhe / ose ICANN mbi emrat e domain, për shkak të asaj që ata shohin si konfiskime të paligjshme nga autoritetet amerikane pa një përmbledhje të duhur gjyqësore. Si i tillë, ai kërkon të drejtojë këtë padrejtësi duke mos i zgjidhur këta emra të “sekuestruar” në adresën IP të caktuar nga autoritetet amerikane, duke i lejuar ata të zgjidhin në faqet e internetit të serverit origjinal ose adresat IP..

Serverët e rutimit të AirVPN DNS

AirVPN DNS gjithashtu ka një veçori që lejon DNS e tyre të ndihmojnë përdoruesit të anashkalojnë gjeo-kufizimet për shërbimet e transmetimit. Këtë e bën duke përdorur një sistem rutimi të serverëve të brendshëm DNS për të “dyfishuar” lidhjen tuaj dhe të anashkalojnë këto kufizime. Këta serverë të cilëve nuk mund të arrihen me lidhje direkte tregohen në imazhin e mësipërm. Rrugëzimi i DNS do t’ju lejojë të hyrni në serverin tuaj lokal dhe akoma të keni qasje në këto shërbime të cilat mund të ofrojnë performancë më të mirë në shumë raste. Përndryshe ju akoma mund të lidheni me një server VPN në vend i cili pret shërbimin për të hyrë në të.

AirVPN mbi Tor

AirVPN është një nga shërbimet e vetme që ne e dimë që ofron VPN mbi Tor, ku lidheni së pari me rrjetin Tor, pastaj me AirVPN. Ky lloj lidhjeje është i disponueshëm vetëm kur përdorni klientin AirVPN, sepse është biseda e softuerit me Tor Control për të zbuluar dhe drejtuar në mënyrë korrekte adresat e IP-së të rojes. Përndryshe ndodh një lak i lidhjes së pafund sepse komunikimi midis Tor dhe nyjes së rojes (nyja e parë e secilit qark) do të bjerë përsëri në VPN duke shkaktuar gabime.

 • Së pari ju duhet të instaloni paketën e shfletuesit Tor nga faqja e internetit e AirVPN.
 • i vendosur shkëmb si mënyra e lidhjes në AirVPN -> preferencat -> Tabela e Protokolleve, shtypni provë button. (treguar me poshte)

AirVPN Mbi Tor

Lidhja në këtë mënyrë dhe pagesa me një metodë më anonime si Bitcoins të përzier siç duhet do t’ju lejojë të jeni thuajse plotësisht anonim, pasi kjo do të thotë që edhe AirVPN nuk mund ta dijë se kush jeni sepse nuk e sheh adresën tuaj të vërtetë IP por më tepër atë të daljes Tor nyje. Gjithashtu kjo siguron mbrojtje kundër një dalje të kompromentuar të Tor pasi që të dhënat kodohen kur ato kalojnë nëpër të. Pengesë kryesore e kësaj lidhje është se mund të jetë jashtëzakonisht e ngadaltë. Gjithashtu, veçoria e kyçjes së rrjetit nuk është në përputhje me këtë lloj lidhjeje.

Tor Over AirVPN

Ju gjithashtu mund të lidhni Tor mbi VPN duke u lidhur së pari me serverin AirVPN, përveç aplikacioneve që përdorin direkt Tor. Kjo do të thotë që aplikacionet e dizajnuara për të ekzekutuar Tor do të ekzekutojnë AirVPN mbi Tor dhe ato që nuk përdorin Tor do të ekzekutojnë vetëm AirVPN. Kjo do të thotë që ju nuk do të jeni aq anonimë sa AirVPN mbi Tor sepse serveri VPN do të shohë adresën tuaj të vërtetë IP. Sidoqoftë, nyja juaj e hyrjes Tor nuk do të shohë adresën tuaj të vërtetë IP, por përkundrazi adresën IP dalëse të serverit AirVPN me të cilin jeni lidhur. Lidhja në këtë mënyrë nuk siguron mbrojtje ndaj një nyje dalëse të kompromentuar nëse dërgoni ose merrni një trafik të pakriptuar nga hosti i fundit me të cilin jeni lidhur.

Vizitoni AirVPN

Portet alternative dhe përparimi i portit

Ndonjëherë VPN-të mund të bllokohen në vende të tilla si Kina dhe Irani. AirVPN ju lejon të kundërshtoni masa të tilla duke drejtuar trafikun OpenVPN përmes portit TCP 443, i cili është i njëjti port i përdorur nga trafiku i rregullt SSL. Kjo e bën trafikun OpenVPN të duket njëlloj si trafiku i rregullt SSL. Kjo ndihmon për ta fshehur atë nga inspektorët e paketave, dhe e bën shumë të vështirë bllokimin. Ju mund ta vendosni këtë në kartën protokollare të klientit. Kjo mund të arrihet duke klikuar në butonin AirVPN (1) te klienti dhe duke zgjedhur preferencat (2) nga lista e poshtëme rezultuese siç tregohet më poshtë.

Preferencat e AirVPN

Meqenëse SSL është standardi i kriptimit që përdoret nga i gjithë Interneti për të siguruar shërbime të internetit si bankare dhe të tjerët, bllokimi i trafikut SSL është i barabartë me prishjen e Internetit. Përveç portit TCP 443, AirVPN do t’ju lejojë të zgjidhni një shumëllojshmëri të porteve të tjera që normalisht nuk janë të bllokuara për t’ju ndihmuar të shmangni censurimin e tillë të qeverisë. Ju mund t’i ndryshoni me lehtësi këto cilësime të portit në skedën e protokolleve të softuerit të klientit, siç tregohet më poshtë. Më shumë informacion rreth opsioneve dhe porteve të protokollit mund të gjenden duke klikuar butonin Ndihmë që gjendet në skedë.

Protokollet dhe portet e AirVPN

Për ata që e kërkojnë atë, AirVPN gjithashtu suporton përcjelljen e portit. Përcjellja e portit në distancë përcjell trafikun që vjen nga Interneti në portet e serverit AirVPN në një port lokal të specifikuar të makinës suaj. Kjo do t’ju lejojë të ofroni një shërbim nga prapa VPN që përdoruesit e jashtëm të Internetit kanë qasje. Mund të përcillni deri në 20 porte të hapura për lidhje hyrëse. Kjo mund të jetë e dobishme nëse doni të drejtoni një uebfaqe të vetë-pritur, server lojrash, server, ueb, etj nga prapa VPN. Këto porte mund të përcillen në Zonën e Klientit të faqes së internetit të AirVPN.

Duke mbështetur OpenVPN në SSL dhe SSH

Kina, Irani dhe qeveritë e tjera më të vendosura mund të kryejnë disa inspektime shumë të sofistikuara me pako të thella. Disa si Kina mund të mos jenë më shumë duke thyer internetin në disa raste. Taktika të tilla janë më të zakonshme në Internet e izoluara si ajo që përdoret në Firewall-in e Madh të Kinës i cili mund të izolojë pjesë të internetit të saj të brendshëm nga Interneti i hapur nëse e sheh nevojën.

Tunifikimi AirVPN SSL / SSH

Përgjigja e AirVPN për këtë është të lejojë pajtimtarët e saj të mbështesin të dhënat e tyre të koduara OpenVPN brenda një shtrese tjetër të shifrimit. Në mënyrë të veçantë, ju lejon ta përfshini atë në SSL ose SSH. Kjo është konfiguruar në skedën protokollare të klientit në seksionin e tunelit SSH / SSL Tunnel. Porte të shumta janë të disponueshme për tunelizimin e SSH dhe tunelet SSL përdor Portin 443 siç tregohet në imazhin e mësipërm. Kjo duhet ta bëjë trafikun tuaj OpenVPN të pazbulueshëm nga çdo metodë e përdorur për ta zbuluar atë. Tunelimi SSL ose SSH duhet të jetë më se i mjaftueshëm për të mbrojtur të dhënat tuaja nga zbulimi i Zjarrit të Madh të Kinës dhe të tjerëve. Ju duhet të përdorni këto masa mbrojtëse shtesë nëse qeveria juaj përpiqet të prishë trafikun tuaj të OpenVPN pasi ato mund të ngadalësojnë ndjeshëm performancën tuaj të Internetit.

Vizitoni AirVPN

Privatësia dhe Siguria

AirVPN është me qendër në Itali. Ata kanë një të rreptë, Asnjë log Politika e privatësisë. Ata nuk regjistrojnë asnjë lidhje ose përdorim të të dhënave nga përdoruesit e tyre VPN. Ata mbajnë vetëm informacionin e nevojshëm për të operuar shërbimin e tyre dhe ato kurrë nuk ndahen me palët e treta. Politika e tyre e intimitetit shpjegon se si trajtohen të gjitha të dhënat siç tregohet më poshtë:

Megjithëse serverët e ajrit mund të jenë të vendosur në vende të ndryshme të Bashkimit Evropian, të gjithë ata serverë dhe të gjitha të dhënat e mbledhura nga ata serverë i nënshtrohen këtij “Njoftimi dhe Kushtet e Intimitetit të AirVPN” dhe janë në përputhje me standardet dhe kërkesat e përcaktuara nga Direktivat 95/46 / EC (“Mbrojtja e të dhënave”), 2002/58 / EC (“privatësia në komunikimet elektronike”) dhe praktikat më të mira të rekomanduara nga Arti i BE-së. 29 Partia Punuese dhe EDPS (Mbikëqyrësi Evropian për Mbrojtjen e të Dhënave).

Serverët e vendosur jashtë Bashkimit Evropian do të trajtojnë të dhënat e përdoruesve me të njëjtin nivel (ose më të lartë) të intimitetit dhe mbrojtjes së të dhënave, kurrë me një nivel më të ulët të intimitetit dhe mbrojtjes së të dhënave. AirVPN nuk do të përdorë ose lokalizojë serverët në vendet që kanë ligje që do ta detyrojnë Ajrin të shkelë direktivat e lartpërmendura të Bashkimit Evropian. Sidoqoftë, në rast të konflikteve juridiksionale, Air nuk do të njohë kompetencën ekstra-UE dhe do t’i përgjigjet vetëm ligjeve të Bashkimit Evropian.

Deklarata e misionit të AirVPN thekson më tej përkushtimin e tyre ndaj intimitetit dhe anonimitetit tuaj siç është ilustruar në vijim përveç:

Dorëzoni mjete teknike që synojnë të forcojnë dhe ushtrojnë të Drejtën Themelore të Privatësisë (Deklarata Universale e të Drejtave të Njeriut, neni 12; KEDNJ-ja neni 8)

Ofroni një shërbim të aftë për të siguruar një shtresë të fortë anonimiteti në mënyrë që të ushtroni të Drejtën e Mbetjes Anonime (*), e cila është njohur gjerësisht si çelës për lirinë e fjalës

Ruani dhe respektoni Neutralitetin Neto dhe parimin fund-për-fund

Përveç mbrojtjes së anonimitetit tuaj përmes metodave më të paguara anonime, AirVPN do t’ju lejojë të lidheni me shërbimin e tyre nga Tor, gjë që do ta bëjë të pamundur që edhe ata ta dinë adresën tuaj të vërtetë të IP-së. Siç kam shpjeguar më parë, shërbimi i tyre mbështet vetëm protokollin OpenVPN UDP / TCP. Ky zakonisht konsiderohet protokolli më i sigurt VPN nëse zbatohet në mënyrë korrekte.

Protokolli AirVPN OpenVPN përdor një shifër AES 256 CBC, me një shtrëngim duarsh RSA-4096, me vërtetim HMAC SHA-1. Ai gjithashtu zbaton sekretin përpara duke përdorur çelësat Diff96-Hellman 4096-bit të cilët rifreskohen çdo 60 minuta si paracaktim. Kjo mund të ndryshohet në programin e klientit. Duhet të theksohet se është rekomanduar që SHA-1 të zëvendësohet pasi nuk mund të jetë më e sigurt kundër burimeve të financuara mirë (d.m.th. qeverive). Si rezultat për ata që përdorin OpenVPN 2.3.3 ose më të lartë AirVPN OpenVPN do të paracaktohen në AES-256-GCM me HMAC-SHA384 për vërtetim.

Vizitoni AirVPN

Testimi i duarve

Para se të regjistroheni për një pajtim të paguar, së pari duhet të regjistroheni për një llogari. E gjithë kjo që ju duhet të regjistroheni për një llogari, është një adresë e-mail dhe një fjalëkalim. AirVPN rekomandon që të përdorni një adresë emaili lehtësisht të disponueshme që kjo të jetë më anonime. Pasi të keni një llogari, atëherë mund të regjistroheni në një nga planet e tyre Premium. Sasia e informacionit që duhet të futni kur regjistrimi për një plan të paguar varet nga mënyra juaj e pagesës. Zgjedhja e një monedhe kriptoje si Bitcoin do të ndihmojë në ruajtjen e anonimitetit tuaj.

Ne e përfundojmë rishikimin tonë të AirVPN me disa duar në testimin e softuerit të tyre të klientit Windows. Do të donim të fillonim duke thënë se AirVPN kishte performancë të mirë në testin tonë të shpejtësisë VPN, edhe pse ato janë një shërbim relativisht i vogël VPN. Ata kanë një klient softuer për Windows, Mac OS X dhe Linux, të cilin e quajnë “Eddie”. Eddie, për sistemin përkatës mund të shkarkohet dhe instalohet nga faqja e internetit e tyre nën butonin Enter menu. Kjo mund të arrihet gjithashtu duke përdorur një prej lidhjeve të përfshira në emailin e tyre të mirëseardhjes. Klienti i AirVPN është softuer plotësisht i hapur me burim dhe vlerësim nga kolegët.

Lidhja nga Windows

AirVPN ka një klient të personalizuar për Windows të quajtur Eddie i cili do t’ju lejojë të lidheni me ndonjë server në rrjetin e tyre duke përdorur protokollin OpenVPN. Ju mund ta shkarkoni klientin nga faqja e internetit e tyre. Mund të ekzekutohet në Windows XP, Vista, 7, 8, 8.1 dhe 10. Në instalimin e klientit, do të shihni ekranin kryesor të mëposhtëm. Nga ekrani i mëposhtëm, ne mund të shohim që klienti AirVPN është gati dhe aktualisht ne nuk jemi të lidhur me një server të rrjetit VPN dhe të dhënat tona janë në rrezik. Ikona e bllokimit të hapur tregon që Rrjeti i Rrjetit nuk është aktiv.

Përmbledhje e AirVPN

Fotografia e mësipërme tregon ekranin kryesor të klientit me skedën Përmbledhje të zgjedhur. Nga këtu mund të hyni në vijim:

 1. Butoni AirVPN – do të sjellë një listë përmbledhëse e cila përfshin preferencat e klientit i cili përmban skedarët e përgjithshëm, protokollet, përfaqësuesit, rrugët dhe skedat e avancuara.
 2. Skeda përmbledhëse – tabloja e ekranit e treguar më lart.
 3. Skeda e serverave – ju lejon të shikoni informacionin e serverit individual
 4. Skeda e Vendeve – ju lejon të ekzaminoni informacione rreth rrjetit AirVPN sipas vendit
 5. Skeda e shpejtësisë së sesionit – do t’ju lejojë të monitoroni shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit me kalimin e kohës
 6. Statistikat e sesionit – përmban të gjitha statistikat për lidhjen aktuale VPN
 7. Skeda e logs – për ekzaminimin e shkrimeve të lidhjeve dhe ruajtjen e tyre për qëllime diagnostikuese
 8. Butoni i hyrjes dhe regjistrohu në letrat kredenciale, plus mos harroni
 9. Butoni për t’u lidhur me serverin e rekomanduar – serveri me ping dhe ngarkesë më të ulët
 10. Butoni për të aktivizuar tiparin e Kyçjes së Rrjetit
  • Qëllimi i tij kryesor është parandalimi i rrjedhjeve IPv4 / IPv6 në çfarëdo rrethane, përfshirë shkëputjen e papritur të VPN
  • Rrjeti i Rrjetit bazohet në rregulla të rrepta të firewalls
  • Opsione shtesë mund të gjenden në AirVPN Menu -> preferencat -> Avancuar – Kyçja e rrjetit
  • Më shumë informacion në lidhje me këtë veçori mund të gjendeni në faqen e FAQ të faqes së internetit të AirVPN

Përzgjedhja dhe ndryshimi i serverëve

Kur sillni për herë të parë klientin AirVPN, mund të lidheni ose me serverin e rekomanduar ose të klikoni në skedën e serverëve dhe të zgjidhni një server për veten tuaj siç tregohet në imazhin më poshtë. Skeda e Servers ofron informacionin e mëposhtëm për serverat e zgjedhur:

 • Emri – ikona që përfaqëson vendin dhe emrin e serverit
 • Nota – një vlerësim i yjeve që bazohet në grupin e rregullave të pikëzimit (ose shpejtësia ose vonesa)
 • Vendndodhja – qyteti, shteti / krahina – vendi
 • Latente – përgjigja më e fundit e ping-ut për serverin
 • Ngarkesa – ngarkesa aktuale në server si një% e ngarkesës totale
 • Përdoruesit – numri i përdoruesve të lidhur aktualisht me serverin

Si rregull i përgjithshëm, së pari duhet të zgjidhni serverin me vonesën më të ulët për rajonin / vendin me të cilin dëshironi të lidheni dhe më pas të gjeni atë me ngarkesën më të vogël%. Shumica e kohës kjo do t’ju lidhet me serverin më të shpejtë për atë rajon.

Informacione për serverin e klientit AirVPN

Në anën e djathtë të figurës së mësipërme janë ikona veprimi për serverin e zgjedhur aktualisht. Nga lart poshtë ato janë si më poshtë:

 • Lidhu me serverin tani
 • Serveri Whitelist – Shtojeni serverin në listën e bardhë, klienti do të lidhet vetëm me serverat e listave të bardha
 • Serveri i listës së zezë – Shtoni serverin në listën e zezë, klienti kurrë nuk do të lidhet me serverët me listë të zezë
 • Pastroni serverët e zgjedhur nga lista e bardhë ose lista e zezë
 • Rifreskoni listën e serverit

Tabetat e vendeve kanë informacione të ngjashme me atë të serverave. Kjo gjithashtu do t’ju lejojë të listës së bardhë dhe listës së zezë të të gjithë serverëve nga një vend i caktuar. Një imazh i pjesshëm për të është treguar më poshtë. Vini re, ne aktualisht jemi të lidhur me serverin Yildun në SH.B.A. dhe kyçja e rrjetit nuk është aktive.

Informacioni mbi Vendin e Klientit AirVPN

Skeda e fundit në faqen kryesore që duam të hedhim një vështrim është skedari Speed. Skedari i shpejtësisë i cili është paraqitur më poshtë do t’ju lejojë të ekzaminoni performancën VPN me kalimin e kohës grafikisht dhe numerikisht. Ai tregon shpejtësinë e ngarkimit dhe shkarkimit të lidhjes për një interval kohor të caktuar që mund të zgjidhni.

Shpejtësia e Klientit AirVPN

Tani që kemi shqyrtuar skedat e faqes kryesore të klientit për programin Windows AirVPN, le të shqyrtojmë disa nga preferencat që mund të vendosni për klientin. Siç kemi ilustruar më parë, këto mund të arrihen duke klikuar në butonin AirVPN (1) te klienti dhe duke zgjedhur preferencat (2) nga lista e poshtëme rezultuese siç tregohet më poshtë.

Para se të shikojmë në skedën e preferencave, le të shohim së pari disa nga opsionet e tjera të arritshme nga butoni AirVPN. Këto përfshijnë si më poshtë:

 • Statusi i klientit – gati për t’u lidhur ose server i lidhur me të
 • Lidhu me serverin e rekomanduar
 • Uebfaqja e AirVPN – shkoni në faqen kryesore të faqes AirVPN

Ju duhet të keni hyrë në llogarinë tuaj për të mundur të bëni sa vijon:

 • Shikoni detajet dhe statistikat tuaja në fushën e klientit
 • Vendosni porte përcjellëse në zonën e klientit të faqes në internet
 • Drejtoni një test shpejtësie për serverin tuaj të lidhur aktualisht

Ju gjithashtu mund ta zvogëloni klientin në tabaka Windows dhe të dilni nga klienti VPN nga këtu (nuk tregohet).

Preferencat e AirVPN

Tani që kemi shqyrtuar opsionet e tjera të disponueshme nga klienti i AirVPN, le të hedhim një sy në preferencat që mund të vendosen për të. Vini re, të gjitha këto skedarë kanë butona për të ruajtur ose anuluar çdo ndryshim që u bëni atyre. Imazhi më poshtë tregon një pamje të skedës së cilësimeve të përgjithshme. Nga kjo skedë, mund të ndizni ose çaktivizoni cilësimet e mëposhtme:

 • Lidhu me një server kur klienti fillon
 • Aktivizoni bllokimin e rrjetit kur klienti fillon
 • Lidhu me serverin e fundit (përndryshe përdoret serveri i rekomanduar)
 • Promovoni mbylljen e klientit

Cilësimet e Përgjithshme të Klientit AirVPN

Gjithashtu siç tregohet më lart, cilësimet e mëposhtme të Windows vetëm mund të ndryshohen ose çaktivizohen:

 • Filloni klientin kur Windows fillon
 • Minimizimi i klientit në tabaka pas fillimit
 • Shfaq njoftimet e sistemit

Tani ne do të shikojmë në cilësimet më teknike që përdoren për të kontrolluar lidhjen e klientit AirVPN, duke filluar me skedën Protokollet. Ne diskutuam opsionet e skedës Protokollet dhe cilësimet e portit në seksionin Karakteristikat e Rrjetit AirVPN më lart. Tab Proxy do t’ju lejojë të ekzekutoni një proxy HTTP ose SOCKS dhe çdo vërtetim për të përmes klientit Windows. Lidhjet UDP, SSH, ans SSL nuk do të jenë të disponueshme gjatë përdorimit të përfaqësuesit. Gjithashtu, nëse jeni duke përdorur Tor, proxy duhet të konfigurohet brenda tij. Kjo është treguar më poshtë. Lloji nuk mund të jetë asnjë, të zbulojë, HTTP ose çorape.

Konfigurimi i Proxy AirVPN

Skeda e rrugëve do t’ju lejojë të krijoni rregulla kursi për një adresë IP, një gamë të adresave IP ose një gamë nën-rrjeti. Ju mund të zgjidhni nëse këto rrugë të shtuara do të funksionojnë brenda tunelit VPN ose jashtë tij. IP të ekzekutuara jashtë tunelit VPN janë zhbllokuar kur tipari i bllokimit të rrjetit është aktiv. Rrugët jo të specifikuara duhet të drejtohen Brenda VPN kur funksioni i bllokimit të rrjetit është aktiv. Kjo ju lejon të përdorni në mënyrë selektive bllokimin e rrjetit si një ndërprerës i zgjuar i vrasjes.

Klikimi në skedën Advanced do të sjellë akoma më shumë kontrolle kokrrizore për klientin për ata që kanë njohuri më të mëdha teknike dhe duan kontroll më të madh të tij. Imazhi më poshtë tregon skedat që ai përmban. Këto skedarë përfshijnë karakteristika të cilat mund të vlerësohen nga përdoruesi i përparuar, të tilla si kontrolli i plotë i DNS, kontrolli kokrrizor i veçorisë së bllokimit të rrjetit, direktivave OpenVPN dhe direktivave të personalizuara, madje kontrolli i ekzekutueshëm dhe skriptet gjatë përdorimit të shërbimit AirVPN.

Cilësimet e avancuara të AirVPN

Për të mësuar më shumë informacion në lidhje me cilësimet në këto skedarë: Të përgjithshme, DNS, Kyçje në rrjet, Logging, direktiva OVPN dhe Events, klikoni në butonin Ndihmë në këndin e djathtë të poshtëm të skedës së përgjithshme. Kjo do t’ju marrë në një FAQ të AirVPN që përshkruan se si secila prej këtyre karakteristikave është konfiguruar dhe përdorur. Skeda e kyçjes në Rrjet gjithashtu ka butonin e vet të ndihmës që do t’ju çojë tek një FAQ për ta përdorur dhe konfiguruar atë.

Siç mund ta shihni, klienti i AirVPN Windows ka shumë parametra të ndryshëm dhe mund të jetë konfuz për ata me njohuri më pak teknike. Ne ju rekomandojmë që përdoruesit e përgjithshëm, jo ​​të energjisë, kryesisht të përdorin skedat Vështrim, Servers, Country, dhe Speed ​​në faqen kryesore për të ndihmuar në zgjedhjen dhe ndryshimin e serverëve dhe skedën e Cilësimit të Përgjithshëm nën preferencat për të konfiguruar sjelljen e fillimit të klientit. Kjo duhet të ndihmojë në thjeshtimin e përdorimit të klientit dhe sigurimin e performancës së mirë. Nëse keni probleme në lidhje, atëherë shqyrtoni skedat Stats and Logging për të ndihmuar stafin e AirVPN t’i diagnostikojë ato. Ne rekomandojmë që përdoruesit jo-teknikë të lënë të gjitha cilësimet e klientit të tjerë në vlerat e tyre të paracaktuar për performancën më të mirë. Një përjashtim nga kjo është nëse keni nevojë për të hyrë në skedën e Protokolleve nën preferenca për të kapërcyer çdo çështje censurimi që mund të keni nga qeveritë ose zjarret e lokalizuar..

Vizitoni AirVPN

Lidhu me Klientët Mac OS X dhe Linux

AirVPN gjithashtu ka softuer klienti “Eddie” për Mac OS X dhe Linux. Këta klientë veprojnë në mënyrë të ngjashme me programin Windows me përjashtim që ata përdorin funksione dhe veçori të OS-ve përkatëse për të zbatuar bllokimin e rrjetit dhe veçoritë e tjera. Ato gjithashtu mund të shkarkohen nga faqja e internetit e AirVPN. Të dy përdorin gjithashtu një version të sigurt të protokollit OpenVPN për kriptimin dhe vërtetimin e rrjetit. Klienti Mac ka për qëllim të kandidojë në Mac OS X Mavericks ose më vonë. Versione të ndryshme të Linux mbështeten nga softveri AirVPN përfshirë Debian, Ubuntu, openSUSE dhe Fedora.

Përdorimi i Shërbimit AirVPN në pajisjet mobile

Edhe pse ata nuk kanë aplikacionet e tyre për pajisjet iOS dhe Android, ata mbështesin aplikacionet OpenVPN nga burime të tjera për këto pajisje mobile. Për më tepër, ata kanë udhëzues për t’i instaluar dhe konfiguruar ata të përdorin shërbimin e tyre në faqen e internetit të AirVPN. Ata kanë një gjenerator skedar për të bërë më të lehtë për ju të gjeneroni skedarët ovp të nevojshëm për të drejtuar shërbimin e tyre në pajisjet iOS dhe Android. Udhëzuesit për konfigurimin e shërbimit të tyre me softuerin pfSense, DD-WRT, Asus-WRT dhe ruterat e domates gjithashtu mund të gjenden atje.

Testi i Shpejtësisë AirVPN

AirVPN bëri mirë në testet tona të shpejtësisë. Shpejtësia e serverit të tyre në Jacksonville, FL ishte e mirë. Ai tregoi vetëm ulje rreth 7% përkundrejt shpejtësisë së ISP-së tonë pa VPN. Sidoqoftë, performanca e disa serverëve të tjerë në rrjetin e tyre nuk ishte aq e mirë sa ajo e Jacksonville nga vendndodhja ime. Ata e bëjnë më të lehtë për të parë statusin aktual të të gjithë serverëve të tyre në klientin e tyre. Nëse performanca e asaj që do të lidheni nuk është ajo që dëshironi, provoni të lidheni me një tjetër afër tij me kohë të ulët ping dhe ngarkese%. Kjo duhet t’ju japë performancën që dëshironi.

Testi i Shpejtësisë AirVPN

Siç mund ta shihni ka pasur një ndryshim 7% në shpejtësi midis lidhjes direkt me ISP-në tonë dhe lidhjes me një server në Jacksonville FL. Dallimet midis serverave që kemi testuar ndryshuan deri në 30% në varësi të distancës nga ne. Pritet një humbje në shpejtësinë e lidhjes, por ia vlen mirë për sigurinë shtesë të siguruar nga niveli i lartë i kriptimit i AirVPN. Me një shpejtësi prej gati 52 Mbps ose edhe 37 Mbps (duke supozuar 30% më shumë ulje), duhet të jeni të kënaqur me performancën e shërbimit AirVPN. Për shkak të mospërputhjeve në shpejtësinë e ISP, performanca juaj mund të ndryshojë, prandaj sigurohuni që ta provoni vetë.

Rishikimi i AirVPN: Përfundim

AirVPN ka qenë në hapësirën e intimitetit për rreth 6 vjet. Ata kanë një reputacion të mirë për shërbimin që ofrojnë. Ata janë të përkushtuar të bëjnë neutralitetin neto dhe lirinë e Internetit përmes anonimitetit. Uebfaqja e tyre nuk është më e hijshme në hapësirën VPN por është funksionale. Rrjeti i tyre nuk është një nga më të mëdhenjtë por ata kanë serverë të vendosur në mënyrë strategjike në të gjithë botën me vendndodhje në 16 vende të ndryshme. Politika e tyre pa log, mënyra transparente e trajtimit të kërkesave për informacion dhe mbështetja e tyre për pagesa duke përdorur monedhat e kriptuara si Bitcoin tregon se privatësia e anëtarëve të tyre është shumë e rëndësishme për ta. Shërbimi i tyre lejon trafikun P2P në të gjithë serverët dhe ata nuk diskriminojnë asnjë lloj trafiku në internet.

AirVPN mbështet vetëm OpenVPN. Ata mendojnë se është i vetmi protokoll me të vërtetë i sigurt VPN sepse të tjerët janë të dobët ose ndoshta janë kompromentuar nga agjensi si NSA dhe GCHQ. Ata kanë softuer klientësh të personalizuar për Windows dhe Mac OS X dhe OS të ndryshme Linux. Ata mbështesin aplikacione të ofruesve të tjerë për pajisjet iOS dhe Android. Ata e bëjnë më të lehtë instalimin dhe konfigurimin e shërbimit të tyre në pajisjet e lëvizshme duke siguruar një gjenerues skedar për skedarët VPN të nevojshëm për të hyrë në të. Ata gjithashtu kanë udhëzues hap pas hapi të instalimit për t’ju ndihmuar të konfiguroni shërbimin e tyre me disa ruterë dhe programe të tjera.

Ajo që më pëlqeu më shumë për shërbimin:

 • Softuer i hapur me burim të hapur për Windows, Mac OS X dhe Linux
 • Politika pa log
 • Ndërprerësi Smart kill me mbrojtje ndaj rrjedhjeve IPv4 / IPv6 dhe WebRTC
 • Më shumë mënyra anonime për të paguar si Bitcoin dhe kristo-monedha të tjera
 • Routing DNS dhe përcjellja e portit për gjeo-censurë sociale nga faqet e internetit dhe qeveritë
 • Aftësia për të drejtuar AirVPN mbi Tor dhe anasjelltas
 • Mbështetje P2P

Idetë për të përmirësuar shërbimin:

 • Zhvilloni aplikacione për iOS dhe Android
 • Një dizajn më i freskët i faqes në internet për t’u tërhequr më shumë njerëzve
 • Procesi më i lehtë i rimbursimit
 • Gjuhë më e përgjithshme për ata që kanë më pak njohuri teknike në forumin e tyre dhe FAQ pasi këto mund të jenë dhe janë treguar se janë frikësuese për disa përdorues
 • Shërbimi më i shpejtë i klientëve pasi shumica e biletave zgjat rreth një ditë dhe mbështetja e forumit mund të jetë e çrregullt

Ju mund të përdorni shërbimin AirVPN për të kryer nevojat tuaja VPN pa merak për shkak të protokollit të tyre OpenVPN. Do të mbajë të sigurt trafikun tuaj dhe do t’ju lejojë të kapërceni censurimin e faqeve të internetit sociale si Facebook dhe Twitter nga disa qeveri, si dhe të tejkaloni blloqet lokale të zjarrit. Ai duhet të jetë i përshtatshëm për shumicën e nevojave tuaja në internet. Ata ofrojnë një garanci të kthimit të parave 3-ditore. Test shërbimin e tyre për veten tuaj. Nëse jeni të kënaqur me punën e saj, mund të regjistroheni për qasje të pakufizuar me tre lidhje nga vetëm 4,5 € ose 4,99 $ në muaj.

Vizitoni AirVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map