Malwarebytes Anti-Malware Premium κριτική

Έμβλημα MalwarebytesΤο Malwarebytes (συχνά αναφέρεται ως MBAM) είναι ένα πολύ γνωστό πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό. Ιδρύθηκε στο Σαν Χοσέ Καλιφόρνια το 2008, η εταιρεία ασφάλειας Διαδικτύου έχει αναπτυχθεί γρήγορα. Αν και δεν δραστηριοποιείται εδώ και πολύ καιρό, το Malwarebytes είναι ένα από τα αγαπημένα προγράμματα για την εξάλειψη των απειλών από κακόβουλα προγράμματα. Προσφέρουν μόνο ένα προϊόν για οικιακή χρήση. Αυτό είναι το Anti-Malware Premium. Σε αυτήν την κριτική, θα εξετάσουμε μερικά από τα εξαιρετικά σημεία και θα σας βοηθήσουμε να δείτε εάν είναι κατάλληλο για εσάς. Για να το δείξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε την έκδοση των Windows 10.


Το Malwarebytes χρησιμοποιεί τον όρο anti-malware αντί για anti-virus. Αυτό συμβαίνει επειδή προσανατολίζεται περισσότερο προς κακόβουλο λογισμικό αντί για ιούς. Το κακόβουλο λογισμικό είναι μια ευρεία κατηγορία που καλύπτει trojan, ιούς, spyware και worms. Η τιμολόγηση για το προϊόν που προσφέρουν φαίνεται παρακάτω.

Η τιμή εμφανίζεται για το permium malwarebytesΌπως μπορείτε να δείτε, το Malwarebytes Anti-Malware Premium προσφέρει προστασία για έως και τρεις υπολογιστές για ένα έτος με τιμή 29,95 $. Εάν θέλετε να λάβετε κάλυψη για περισσότερο από αυτό, μπορεί να αγοραστούν επιπλέον τμήματα τριών με την ίδια τιμή. Θα ήταν ωραίο να δούμε επιπλέον χρόνια διαθέσιμα. Θα θέλαμε επίσης να δούμε συγκεκριμένους αριθμούς που θα μπορούσατε να αγοράσετε. Εάν έχετε τέσσερις υπολογιστές που θέλετε να προστατεύσετε, δεν θα θέλατε να αγοράσετε κάλυψη για έξι.

Εκτός από την εφαρμογή Windows, το Malwarebytes προσφέρει προστασία για Mac και Android. Δυστυχώς, η άδεια δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις άλλες εκδόσεις, επομένως θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστές άδειες. Σε μια στιγμή, θα μιλήσουμε για τις διάφορες δυνατότητες και ρυθμίσεις του προγράμματος.

Προστασία από ιούς

Όπως πολλά προγράμματα προστασίας από ιούς και anti-malware, το Malwarebytes λειτουργεί εκτελώντας μια αρχική σάρωση μετά την εγκατάσταση του λογισμικού. Το Malwarebytes θα ενημερώσει τα αρχεία μόνο του πρώτα, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί σάρωσης. Υπάρχουν τρεις διαφορετικές σαρώσεις. Αυτά είναι Hyper Scan, Custom Scan και Threat Scan. Το Threat Scan είναι το πιο εμπλεκόμενο από τις τρεις επιλογές. Ποιο θα επιλέξετε εξαρτάται από το τι θέλετε να σαρώσετε. Λάβετε υπόψη εάν αποφασίσετε να σαρώσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας, μπορεί να χρειαστεί λίγη ώρα.

Η σάρωση μπορεί να προγραμματιστεί για MBAM και μπορεί να ρυθμιστεί για σάρωση όσο συχνά θέλετε. Εάν αποφασίσετε να μην αλλάξετε καμία από τις ρυθμίσεις, το πρόγραμμα θα σαρώσει αυτόματα τα πάντα μία φορά την ημέρα. Μπορείτε να προσαρμόσετε το λογισμικό για να συμπεριλάβετε ή να εξαιρέσετε φακέλους εάν θέλετε. Μπορείτε επίσης να αναβάλλετε τη σάρωση εάν παίζετε ή κάνετε άλλες εργασίες που απαιτούν πολλούς πόρους.

Κουμπί MalwarebytesΧαρακτηριστικά ασφάλειας και απορρήτου

Το Malwarebytes προσφέρει μερικές δυνατότητες και ρυθμίσεις, αλλά θα εξετάσουμε αυτό που είναι. Και πάλι, προσφέρουν μόνο το Anti-Malware Premium. Στην παρακάτω εικόνα, βλέπετε την κονσόλα δράσης. Στην κορυφή, βλέπετε τις τέσσερις μεγάλες κατηγορίες στις οποίες μπορείτε να δείτε. Όλα είναι σαφώς επισημασμένα και ευανάγνωστα.

Κονσόλα σάρωσης Malwarebytes

Ταμπλό: Σε αυτήν την οθόνη, θα βρείτε τις πληροφορίες άδειας χρήσης, την έκδοση της βάσης δεδομένων, την πρόοδο της σάρωσης (ή πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη σάρωση) και την κατάσταση της προστασίας σε πραγματικό χρόνο.

Σάρωση:

 • Σάρωση απειλής – Η πιο δημοφιλής σάρωση. Θα ελέγξει όλα τα μέρη που μπορεί να κρύψει το κακόβουλο λογισμικό. Συνιστάται να το εκτελείτε καθημερινά για να βεβαιωθείτε ότι το σύστημά σας είναι καθαρό. Αυτή η σάρωση λειτουργεί καλά και κάνει καλή δουλειά. Το περ. ο χρόνος λειτουργίας είναι 8 λεπτά.
 • Προσαρμοσμένη σάρωση – Με αυτήν τη σάρωση, μπορείτε να ορίσετε τα ακριβή αρχεία ή φακέλους που θέλετε να σαρώσετε για ζητήματα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει λίγο και θα περάσει από τους φακέλους που ζητάτε. Το περ. ο χρόνος λειτουργίας θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από 40 λεπτά, ανάλογα με το τι συμπεριλαμβάνετε (σαρώσαμε ολόκληρο τον σκληρό δίσκο, οπότε ο δικός μας πήρε λίγο χρόνο).
 • Υπερσάρωση – Γρήγορος έλεγχος για κακόβουλο λογισμικό στη μνήμη και την εκκίνηση αντικειμένων. Αυτό το εργαλείο θα στοχεύει μόνο ενεργές απειλές, ώστε να μπορείτε να τις βρείτε πιο γρήγορα. Το περ. ο χρόνος λειτουργίας είναι περίπου ένα λεπτό. Αυτή η σάρωση δεν θα σας πει πολλά, επομένως ίσως θελήσετε να εκτελέσετε το Threat Scan.

Ρυθμίσεις:

 • Γενικές Ρυθμίσεις – Αυτή η ομάδα ρυθμίσεων σχετίζεται μόνο με τη γλώσσα στην οποία βρίσκονται οι ειδοποιήσεις και εάν είναι ενεργοποιημένες όταν συμβεί απειλή.
 • Εξαιρέσεις κακόβουλου λογισμικού – Εδώ, μπορείτε να προσθέσετε αρχεία ή φακέλους που δεν θέλετε να σαρωθούν. Εάν υπάρχουν υποφακέλοι κάτω από αυτούς, δεν γίνεται σάρωση.
 • Εξαιρέσεις Ιστού – Δεδομένου ότι η MBAM ελέγχει τους ιστότοπους στους οποίους επισκέπτεστε για κακόβουλο λογισμικό, θα αποκλείσει ιστότοπους που θεωρεί μη ασφαλείς. Εάν επισκέπτεστε συχνά έναν ιστότοπο που γνωρίζετε είναι εντάξει, μπορείτε να προσθέσετε το όνομα τομέα, τη διεύθυνση IP ή ακόμη και το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί αυτόν τον ιστότοπο.
 • Ανίχνευση και προστασία – Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλά πράγματα κάτω από αυτήν την επικεφαλίδα ή μπορείτε να τα αφήσετε μόνοι. Έχει ήδη διαμορφωθεί στις καλύτερες επιλογές, αλλά προτείνουμε επίσης να επιλέξετε το πλαίσιο με την ένδειξη “σάρωση για rootkits”.
 • Ρυθμίσεις ενημέρωσης – Το MBAM θα ​​σας ειδοποιήσει εάν η βάση δεδομένων έχει ξεπεράσει τις επτά ημέρες, καθώς και για έλεγχο για ενημερώσεις προγράμματος. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης σε αυτήν την καρτέλα.
 • Ρυθμίσεις ιστορικού – Αλλαγή επιλογών καταγραφής για τις σαρώσεις.
 • Πολιτικές πρόσβασης – Ελέγξτε την πρόσβαση του χρήστη σε ρυθμίσεις και λειτουργίες MBAM.
 • Προηγμένες ρυθμίσεις – Εδώ, μπορείτε να καθυστερήσετε την εκκίνηση, να ξεκινήσετε την προστασία κατά την εκκίνηση, την αυτόματη απομόνωση αντικειμένων και να μειώσετε την προτεραιότητα των σαρώσεων.
 • Αυτοματοποιημένος προγραμματισμός – Από προεπιλογή, η σάρωση απειλών ρυθμίζεται για κάθε μέρα και οι ενημερώσεις ρυθμίζονται για έλεγχο μία φορά την ώρα. Μπορείτε να προσθέσετε, να επεξεργαστείτε ή να καταργήσετε αυτές τις εργασίες, εάν χρειάζεται.

Όπως μπορείτε να δείτε, το Malwarebytes Anti-Malware έχει πολλές ρυθμίσεις και επιλογές που μπορείτε να προσαρμόσετε. Η δυνατότητα εξαιρέσεων ιστού είναι ωραία επειδή μπορεί να είναι ενοχλητικό να λαμβάνετε προειδοποιητικά μηνύματα σχετικά με ιστότοπους που γνωρίζετε. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για προγράμματα. Χαιρόμαστε που βλέπουμε να γίνονται εξαιρέσεις.

Εγκατάσταση και υποστήριξη

Το MBAM εγκαθίσταται εύκολα σε λίγα βήματα. Μόλις κατεβάσετε το αρχείο, προχωρήστε και εγκαταστήστε το. Όταν τελειώσετε, μπορείτε είτε να ελέγξετε την επιφάνεια εργασίας σας για το εικονίδιο MBAM, είτε να ελέγξετε το δίσκο. Ανοίξτε το και θα δείτε την οθόνη παρακάτω.

Οθόνη σάρωσης για Malwarebytes

Εδώ μπορείτε να κάνετε απειλή, προσαρμοσμένη ή γρήγορη σάρωση.

Εκτελείται σάρωση απειλής

Στην παραπάνω εικόνα, βλέπετε την οθόνη σάρωσης απειλών. Στη συνέχεια, θα λάβετε μια αναφορά για οτιδήποτε βρέθηκε το MBAM.

Η υποστήριξη για Malwarebytes αντιμετωπίζεται με διάφορους τρόπους. Έχουν βάση γνώσεων, φόρουμ και σύστημα εισιτηρίων. Οι ώρες υποστήριξης είναι από τις 6:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Ειρηνικός (GMT-7), Δευτέρα – Παρασκευή. Έχουν μεγάλη υποστήριξη, και όταν υποβάλαμε ένα εισιτήριο, λάβαμε μια απάντηση σε δύο ώρες. Το αν είναι ανοιχτό τις μεγάλες διακοπές είναι άγνωστο. Η εγκατάσταση και η λειτουργία Mac είναι πολύ παρόμοια με την έκδοση των Windows.

Αντίκτυπος και απόδοση

Κατά την αναζήτηση εργαλείων, ο αντίκτυπος και η απόδοση είναι σημαντικοί. Κανείς δεν θέλει να μπλοκαριστεί από εντατικές σαρώσεις συστήματος, αλλά θέλετε επίσης να προστατευτείτε. Το Malwarebytes δεν χρησιμοποίησε πολλούς πόρους όταν εκτελέστηκε η πλήρης σάρωση συστήματος. Δεν είχαμε προβλήματα στην εκτέλεση οποιωνδήποτε εργασιών θέλαμε. Εάν ο υπολογιστής σας είναι παλαιότερος και παρατηρήσετε καθυστέρηση συστήματος, μπορείτε πάντα να ενεργοποιήσετε το πλαίσιο “μείωση προτεραιότητας” για το οποίο μιλήσαμε νωρίτερα.

Κουμπί MalwarebytesΟι δοκιμές μας

Κανονικά, χρησιμοποιούμε πολλές δοκιμές προστασίας από ιούς για να δούμε αν το προϊόν λειτουργεί. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν μπορούσαμε. Αν και το προϊόν λέγεται ότι καλύπτει επίσης ιούς, η ομάδα υποστήριξης μας είπε ότι η κύρια λειτουργία τους δεν ήταν να αποκλείουν ιούς. Οι ψεύτικες δοκιμές ιών απέτυχαν. Μας έδωσαν μια σειρά δοκιμών που λειτουργούσαν από τα Intelguardians Labs, αλλά αυτές οι δοκιμές δημιουργήθηκαν πριν από λίγο καιρό. Οι δοκιμές ενδέχεται να εξακολουθούν να είναι σχετικές, αλλά δεν έχουμε τρόπο να το γνωρίζουμε. Τα Malwarebytes ενδέχεται να βρουν επιπλέον κακόβουλο λογισμικό που δεν θα βρουν άλλοι, αλλά δεν σας παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση.

Malwarebytes Anti-Malware για Android

Αν και αυτή η έκδοση του MBAM ονομάζεται Malwarebytes Anti-Malware mobile, είναι διαθέσιμη μόνο για Android. Για να το κατεβάσετε, μεταβείτε στο Google Play Store. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε Malwarebytes. Όταν το βρείτε, πατήστε το κουμπί εγκατάστασης. Περιμένετε λίγα λεπτά και πατήστε το κουμπί ανοίγματος.

Οθόνες εγκατάστασης Malwarebytes Mobile

Μόλις αποδεχτείτε τους όρους, κάντε κλικ στο κουμπί επιδιόρθωσης τώρα. Εάν δεν έχετε κακόβουλο λογισμικό, θα δείτε ένα μήνυμα όπως βλέπετε στην τρίτη οθόνη.

Οθόνες σάρωσης MBAM

Και αυτό υπάρχει μόνο στην έκδοση για κινητά του Malwarebytes Anti-Malware. Μπορείτε να βρείτε παρόμοιες επιλογές με αυτές που συζητήσαμε νωρίτερα, πατώντας το μενού δίπλα στη λέξη που λέει τον πίνακα ελέγχου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει διαθέσιμη έκδοση iOS για το MBAM.

Τελικές σκέψεις

Βρήκαμε ότι το Malwarebytes Anti-Malware είναι εντάξει ως δευτερεύουσα λύση στο antivirus. Σας προτείνουμε να το χρησιμοποιήσετε μαζί με ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Διαφορετικά, θα είστε ευάλωτοι σε ιούς. Δεν μπόρεσε να εντοπίσει κανένα από τα τεχνητά αρχεία που συνήθως χρησιμοποιούμε, αλλά βρήκα τα αρχεία κακόβουλου λογισμικού καλά. Θέλουμε ακόμη να καλύψετε διαφορετικούς τύπους συσκευών με την ίδια άδεια. Εάν θέλετε επιπλέον προστασία εκτός του ιού σας, δοκιμάστε αυτό.

Κουμπί Malwarebytes

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map