Opera VPN-anmeldelse 2018

Lad os starte vores gennemgang af Opera VPN med et kig på det norske firma bag det Opera Software ASA. Grundlagt i 1996, udviklede de Opera-browseren, som er den femte mest poular-browser med ca. 2% af markedsandelen og mere end 350 millioner loyale brugere. De byggede denne base af brugere ved at give unikke funktioner, der ikke findes i andre browsere. For nylig tilføjede de en gratis, ubegrænset VPN-service til deres Opera-browsere til Windows, Mac OS X og Linux. De har også Opera VPN-apps til iOS og Android.


Opera VPN-anmeldelse 2017

Opera gratis VPN-service

Opera VPN-tjenesten leveres gennem deres erhvervelse af SurfEasy VPN. Prisen er rigtig for Opera-browsertjenesten såvel som dens apps til iOS og Android. Det er “gratis” eller er det? Teknisk set er ideen om ”gratis” VPN ikke helt sand, apps understøttes af annoncen. Derudover accepterer du indsamlingen af ​​anonyme data fra din VPN-brug. Vi vil diskutere dette senere i vores gennemgang, når vi ser på det privatliv og sikkerhed, som Opera VPN giver.

Gratis VPN-funktioner

Funktionerne på den gratis Opera VPN-service inkluderer følgende:

 • Browser VPN-proxy – Gratis browser-proxy-VPN til Windows, Mac OS X og Linux.
 • Tilslutninger – Ubegrænset antal enhedsforbindelser.
 • Mobile VPN-apps – Gratis VPN-apps til iOS- og Android-enheder.
 • Ubegrænset brug – Ubegrænset VPN-båndbredde og brug.
 • Virtuelle lande – Adgang til over 500 servere i 5 forskellige lande.
 • Kryptering – Sikker kryptering af dine online data.
 • Omgå censur – Muligheden for at omgå lokale og regionale geobegrænsninger og firewalls til at få adgang til sociale mediesider og fjerne online-censur.
 • WiFi-beskyttelse – Giv beskyttelse mod indtrængen fra tredjepart på dit foretrukne WiFi-hotspot.

Besøg Opera VPN

Netværk og serverplaceringer

Antallet af lande, som du kan få virtuelle placeringer til at bruge det gratis Opera VPN-netværk, er lille sammenlignet med de fleste VPN-tjenester. De har servere i Canada, Tyskland, Singapore, USA og Holland. Dette betyder, at deres service giver dig adgang til placeringer i Asien, Europa og Nordamerika.

Når det er sagt, har de over 500 servere i deres VPN-netværk. IP-test af forskellige browserplaceringer indikerede også, at de havde flere serverplaceringer i USA. Endelig tillader Opera VPN-servere ikke nogen P2P-trafik.

Opera VPN Operational Jurisdiction

Opera-browser og brand name blev for nylig købt af en kinesisk investeringsgruppe, der inkluderede Qihoo 360, et internet-antivirus- og sikkerhedsfirma. Imidlertid købte de tilsyneladende ikke Opera-mediegruppen, Opera TV eller Opera VPN-tjenester. Det ser ud til, at disse forbliver hos det oprindelige norske selskab.

Stadig vil nogle VPN-brugere undre sig over, hvad kineserne har adgang til i deres forretningsaftale med Operas originale udviklere, da dette ikke gøres særlig tydeligt i de artikler, vi undersøgte. Dette kompliceres yderligere af det faktum, at begge enheder indtil videre deler Opera-navnet, indtil en overgår fra det.

Opera VPN-tjenesten administreres gennem deres Toronto-baserede afdeling af SurfEasy VPN. Dette betyder, at dens operationelle jurisdiktion er Canada, der er medlem Five Eyes (FVEY). For dem, der ikke kender det, er FVEY en intelligensindsamlingsalliance, der består af Australien, Canada, New Zealand, Det Forenede Kongerige og De Forenede Stater. Dette kan være en afgørende faktor for nogle brugere.

Opera VPN Service fortrolighed

For det første logger Opera-firmaet SurfEasy ikke permanent oplysninger om deres Opera VPN-brugere. Da forskellige faktorer påvirker dit privatliv for Opera-browseren VPN og deres mobile apps, vil vi imidlertid tage et separat kig på hver enkelt.

Browser VPN-privatliv

For det første er SurfEasy som vi tidligere nævnte en VPN-service uden log. Dette fremgår af følgende uddrag fra deres privatlivspolitik.

SurfEasy gemmer ikke brugere, der har deres IP-adresse, når de er tilsluttet vores service og kan derfor ikke identificere brugere, når de leveres IP-adresser på vores servere. Derudover kan SurfEasy ikke videregive oplysninger om de applikationer, tjenester eller websteder, vores brugere forbruger, mens de er forbundet til vores tjenester; da SurfEasy ikke gemmer disse oplysninger.

Dette er dog ikke den komplette historie med hensyn til privatliv. Det skal bemærkes, at de indsamler nogle operationelle data i realtid om din VPN-brug. Der beskriver dette privatlivspolitik som følger:

Midlertidig brugsdata til at hjælpe… Vi udfører automatiseret regler-baseret trafikstyring med det formål at vedligeholde og forbedre vores service. Anvendelse af disse regler kan kræve realtidsanalyse af internet- og datatrafik inklusive destinationswebsteder eller IP-adresser med oprindelses-IP-adresser. Imidlertid opretholdes ingen log over disse oplysninger, da det er en realtidsproces.

I de fleste tilfælde bør dette ikke give problemer for deres brugere. I betragtning af deres canadiske jurisdiktion og følgende uddrag fra deres privatlivspolitik:

Vi kan indsamle og videregive personlige oplysninger, herunder dine brugsdata, til statslige myndigheder eller agenturer, …..

Husk, at Canada er medlem af FVEY, og dette kan være et problem for nogle VPN-brugere. Til deres forsvar ville dette være en usædvanlig situation, men det faktum, at de indsamler disse data i realtid, betyder, at de let kunne gemme dem for at vende, hvis de bliver tvunget af regeringen.

Specifikt med hensyn til deres Opera VPN-browserbrugere angiver SurfEasy følgende:

SurfEasy-klienterne bruger muligvis analyseteknologier i appen, som Google Analytics, til at hjælpe med at forbedre og forenkle den overordnede app, design og service. For VPN i Opera Browser for Desktop opretter vi et abonnent-ID (genereret i rækkefølge på tværs af alle abonnenter), der giver os mulighed for at administrere denne bruger på vores system. Hvis denne bruger rydder deres browser-cache / historie, tildeles de et nyt genereret abonnent-ID.

Dette er med til at sikre, at kun anonymiserede data indsamles fra browserbrugere. Disse data kan derefter deles og / eller sælges i henhold til Opera VPN Privacy Policy for delingsklausul. Vi vil undersøge de personlige spørgsmål, der er involveret i dette, når vi diskuterer Opera VPN-app brugerens privatliv. Vi overlader det til brugeren at undersøge disse bekymringer for sig selv og se om browseren Opera VPN “gratis” pris er for høj eller ikke.

Opera VPN Mobile App fortrolighed

Samtykke til dataindsamling

For at bruge Opera VPN-mobile apps til iOS og Android, skal du acceptere deres privatlivspolitik til dataindsamling. De angiver specifikt følgende vedrørende dette.

De fleste personlige oplysninger, der er indsamlet af Opera VPN gennem Tjenesten, samles, når du bruger den Tjeneste, som vi leverer til dig. Derfor er det vigtigt for dig at forstå, at når du bruger tjenesten, giver du Opera VPN dit samtykke til at bruge dine oplysninger i henhold til denne fortrolighedspolitik.

Oplysninger, de indsamler, kan omfatte nogle af eller alle følgende:

 • Personlige data, for eksempel dit navn, e-mail, IP-adresse med dato og tid;
 • Brugsdata, f.eks. Webadresser (men ikke indholdet af websiderne) og IP-adresseplaceringer;
 • En tilfældigt genereret identifikator brugt af Opera VPN til at anonymisere dine data med andre brugere;
 • ikke-personlige tekniske data, for eksempel hvem der har fremstillet din enhed, din enheds annoncerings-id, din enhedstype, browsertype, brugt operativsystem, din skærmopløsning, din mobiloperatørs region og kode og andre tekniske brugsdata.
 • Andre oplysninger, du deler med Opera gennem interaktion med deres medarbejdere.

Som du kan se, accepterer du at give Opera VPN og deres tilknyttede selskaber som Google Analytics en masse anonymiserede og personlige oplysninger. I deres forsvar siger de også, at alt muligt gøres for at forhindre, at dine personlige oplysninger på nogen måde bindes tilbage til dine anonymiserede data. De nævner også, at enhver rimelig sikkerhedsforanstaltning anvendes til at beskytte alle deres brugers personlige oplysninger.

Der er dog et par andre dele af Opera VPN’s privatlivspolitik, som når de samles sammen kan præsentere personlige problemer. Derudover accepterer du at lade Opera VPN kombinere dine data med andre tredjepartsdata og demografi. Derudover accepterer du at give dem mulighed for at dele, sælge eller distribuere disse kombinerede anonyme data til andre interesserede tredjeparter.

Deres privatlivspolitik angiver specifikt disse påstande i følgende uddrag:

Opera VPN kan muligvis kombinere de oplysninger, den indsamler i forbindelse med din brug af tjenesten med demografiske og andre oplysninger, den indsamler fra tredjeparts dataudbydere.

Opera VPN kan dele, sælge og / eller distribuere anonyme brugsdata med tredjepart.

Internettet er mættet med artikler, der fortæller faldgruberne i anonymiserede data. Disse samme artikler viser også, at når disse anonyme datasæt er kombineret med demografiske data og andre tredjepartsdatabaser, er din anonymitet i fare. Det er faktisk blevet vist, at sådanne kombinationer ofte gør det let at relatere mere personlige oplysninger tilbage til dine brugsvaner.

Dette illustrerer, at en ikke-log-politik undertiden kun er en del af fortrolighedshistorien, når det kommer til dit online privatliv. Det illustrerer også det gamle internettspråk, at hvis noget er gratis, kan du være den handlede vare. Til forsvar for både SurfEasy og Opera VPN ser de ud til at være åbne om alle de anonymiserede oplysninger, de indsamler, og hvordan de bruges. Som altid foreslår vi, at du læser SurfEasy og Opera VPN’s privatlivspolitikker for dig selv og beslutter, om de er acceptabel for dig.

Opera VPN-sikkerhed

Browsersikkerhed

Det ser ud til, at browserv VPN-data er krypteret ved hjælp af en AES-256 algoritme. Bortset fra det faktum, at det bruger standard HTTPS-sikkerhed, kendes der imidlertid få andre detaljer om det. Der blev ikke fundet nogen oplysninger om dens håndtrykskode, brugte nøgler eller om den overvåger hemmeligholdelse fremad.

Vi antager, at det bruger OpenVPN som dets SurfEasy-modstykke, men dette kunne ikke verificeres. Dette gør det svært at kommentere den ægte sikkerhed for browseren Opera VPN-tjeneste. Det bruger integreret Google offentligt DNS med proxierede anmodninger fra Opera VPN-servere. Der blev ikke fundet nogen WebRTC-lækager under testen.

Opera VPN-sikkerhed til iOS- og Android-apps

Deres iOS-app bruger den indbyggede IPSec til sikkerhed med AES-256. Deres Android-app bruger OpenVPN. Vi kunne ikke bekræfte den nøjagtige algoritme, som Android-appen bruger, men antager, at den også er AES-256. I betragtning af disse små spidser af information ser det ud til, at mobilapps giver god kryptering og sikkerhed for dine online data.

Opera VPN Support

Deres er ingen dedikeret support til den gratis Opera VPN-tjeneste. Support er via Opera-fora og de små FAQ på deres websted. På grund af den lette installation og brug er dette muligvis ikke meget af et problem for de fleste brugere.

Besøg Opera VPN

Hands-On: Opera VPN 2017

Opera VPN-browser til Windows

Først skal du downloade installationsfilen til Opera-browseren til din Windows-computer eller bærbare computer. Når det er downloadet, skal du køre det som administrator for at installere det på dit Windows-system. Åbn derefter Opera-browseren.

Aktivering af Opera VPN Proxy

Åbn først menuen ved at klikke på Opera-mærkets logo (stor rød O). Vælg “Indstillinger” i den resulterende dropdown-menu. Når indstillingsmenuen vises, skal du vælge “Privatliv og sikkerhed”.

Opera Browser-indstillinger

Dette åbner siden om privatliv og sikkerhed. Klik på boksen for at aktivere VPN til browseren.

Aktivér VPN til Opera Browser

Brug af browserproxy

Brug af VPN i din Opera webbrowser være ikke enklere. Når du har aktiveret VPN-tjenesten til Opera-browseren, vil du se en blå VPN-badge i den kombinerede søge- og adresselinje til browseren. Klik på VPN-badgen for at åbne dets primære dashboard.

Brug af Opera Browser VPN

Dette dashboard-interface er let at bruge. Valg af afbryderen skifter og slukker VPN-tjenesten. Displayet viser en graf over den daglige båndbredde for ugen såvel som den samlede månedlige brug. Valg af et punkt på linjen viser mængden af ​​data, der er overført til det tidspunkt. Klik på det aktuelle afsnit for at ændre virtuelle placeringer. Dette viser en liste over de placeringer, du kan oprette forbindelse til. Vælg din nye placering for at skifte til en VPN-server i dette land.

Blokering af annoncer og trackere i operabrowseren

En anden sikkerhedsfunktion, som vi gerne vil se på, er annonce- og trackerblokkeringen. Du aktiverer annonceblokeringsfunktionen i de grundlæggende indstillinger ved hjælp af en procedure, der ligner den for VPN-proxy. Når annonceblokeringen er aktiveret, vil du se et badge (blåt skjold med X) til det i højre side af søgningen / adresselinjen. Nummeret ved siden af ​​repræsenterer antallet af tilføjelser der er blokeret på den aktuelle side. Ved at klikke på denne badge åbnes dens betjeningspanel, hvor du kan se antallet af annoncer, der er blevet blokeret over tid. Deres er også et skifte for at slå annonceblokering til / fra og gearikon for at åbne siden med grundlæggende indstillinger for browseren.

Blokering af annoncer ved hjælp af opera-browseren

Nederst er et link til at køre en hastighedstest på den aktuelle side. Denne test sammenligner tidspunkterne for åbning af siden med og uden annoncer. Følgende eksempel illustrerer, at aktivering af annonceblokerer kan reducere sideindlæsningstider, hvilket vil gøre din webbrowsing sjovere.

Sidehastighedstest

Du kan se fra vores diskussion af Opera-browseren VPN-proxy, at det både er let at aktivere og bruge. Brug af den krypterer al din Opera browsertrafik og giver dig mulighed for at ændre din virtuelle placering. Dette vil beskytte din browsertrafik og give dig mulighed for at omgå nogle geo-begrænsninger. Brug af sin annonceblokeringsfunktion kan også hjælpe med at øge din online produktivitet og sikkerhed. Det vil dog ikke beskytte onlinedata fra andre programmer eller browsere, der kører på dit system.

Besøg Opera VPN

Opera VPN-appen til Android

Download og installation

Det er let at downloade og installere Opera VPN-appen til Android. Start først deres websted på din enhed, og tryk på linket til Google Play Butik. Når du er i butikken, skal du trykke på knappen “Install” for at starte download. Når dette er afsluttet, skal du vælge knappen “Åbn” for at starte appen for første gang, og velkomstskærmen åbnes. Du vil bemærke, at Opera VPN-mærket er en rød Vikinghjelm og ikke den traditionelle røde O.

Installation af Opera VPN Android-appen

Hvis du klikker på knappen “Kom godt i gang”, åbnes et kort slideshow med Olaf the Viking, appmasken, der forklarer fordelene ved Opera VPN. Du kan rulle om denne lysbilledshow eller springe den over. Det er dit valg.

Opera VPN Funktioner Olaf Slideshow

Når slideshowet er afsluttet, skal du give app-tilladelsen til at etablere Opera VPN-tjenesten på din Android-enhed. Bagefter åbnes app-instrumentbrættet. Inden vi opretter forbindelse til Opera VPN-netværket, skal vi undersøge appindstillingerne og nogle af dets andre funktioner.

Android VPN-indstillinger

Skærmen “Indstillinger” kan fås via appens hovedmenu, som kan åbnes ved at trykke på menuikonet (tre vandrette linjer) øverst til højre på instrumentbrættet. Appen har kun to indstillinger:

 • Tving Opera VPN til at fortsætte – Dette tillader appen at køre, hvis systemet lukker den i baggrunden.
 • Tænd Opera VPN efter genstart – Indstilling af denne skift starter automatisk Opera VPN-appen, når du starter enheden. Ellers er den standard til sin sidste tilstand, enten til eller fra.

Opera VPN Android-appindstillinger

Lad os nu se på et par af de unikke funktioner i Opera VPN til Android-appen: WiFi-sikkerhedstest og værgen, der blokerer internetannoncer og trackere.

Test din WiFi-sikkerhed

Rulning til den anden fane på hoveddashboardet åbner WiFi-sikkerhedstestskærmen. Denne skærm viser din nuværende WiFi-forbindelse. Ved at trykke på “Test WiFi-sikkerhed” oprettes der en sikkerhedsscore for det. Rulning ned på skærmen med sikkerhedsresultater viser de fem faktorer, som denne score er baseret på:

 • Netværkstype – privat eller offentlig.
 • Sikkerhedsniveau – styrken af ​​netværksadgangskode (høj eller lav).
 • IP-adresse – udsat eller skjult
 • WiFi-sniffing – i fare for sniffere eller sikkert.
 • Netværksadministratorovervågning – i fare eller i sikkerhed.

Tryk på pilen for at vise dig mere information om det. Denne skærm giver også en samlet diagnose for WiFi-netværket. Ved at trykke på tilbage-knappen eller trykke på tilbage-pilen gemmer du din nuværende Wi-Fi-netværkssikkerhedsresultat og returnerer dig til hovedtestskærmen.

Test af WiFI med Opera VPN Android-appen

The Guardian

Rulning til den tredje fane på hoveddashboardet åbner skærmbilledet Guardian. Hvis du trykker på knappen “Aktivér værge”, starter annoncen og internet tracker-blokkeringen. Det vil også, som vi ser på kun et minut, automatisk tænde VPN’en. Den midterste skærm viser værgen efter at have besøgt et par websteder. Det viser antallet af websteder, der er blokeret i dag. Hvis du vil have oplysninger om antallet af sider, der er blokeret over tid, skal du trykke på knappen “Flere statistikker”. Her er også et link for at deaktivere Guardian-funktionen.

Opera VPN til Android Guardian

Brug af Android-appen

Når du ruller tilbage til hovedpanelet, kan du se, at VPN nu er tilsluttet USA. Når du ruller ned, vil du også bemærke, at WiFi nu er beskyttet og Guardian er aktiv. Tryk på knappen Sammenlign viser dig en sammenligning af WiFi-sikkerheden med og uden VPN-forbindelsen. Valg af tilbage på denne skærm vil opdatere oplysningerne på hovedpanelet. Rulning tilbage til hoveddashboardet viser nu, at vi er beskyttet, vores WiFi-sikkerhedsscore før og efter at have oprettet forbindelse til Opera VPN-tjenesten og antallet af sporer der er blokeret.

Brug af Android Opera VPN-appen

Lad os nu se, hvor let det er at ændre placeringer i appen. Gå tilbage til toppen af ​​skærmen på instrumentbrættet, og tryk på knappen “Skift region”. Dette viser en liste over de placeringer, du kan vælge. Vælg Canada ved at trykke på det. Det er alt, hvad der er dertil. Appen flytter automatisk din virtuelle placering til Canada. Nu hvor vi har undersøgt appen grundigt, lad os fjerne forbindelsen fra VPN. Skiftet til dette er øverst på hovedmenuskærmen.

Ændring af virtuelle placeringer med Opera VPN Android-appen

Besøg Opera VPN

Opera VPN-hastighedstest

Test af browserpræstation

Hastighedstestresultaterne for Opera VPN-proxy i browseren viser, at selv om der er noget tab i hastigheden, er den meget lille. Faktisk udgør et fald fra 29,64 Mbps til 27,12 Mbps kun ca. 8,5%. Derfor anbefaler vi, at hvis du er en ivrig bruger af Opera-browseren, så skal du aktivere VPN i de fleste tilfælde til at sikre din Internet-trafik.

Opera VPN-hastighedstest i browseren

Android-hastighedstest

Resultaterne af Android-ydelsestesten viser, at det forårsagede, hvad vi ville betegne et betydeligt tab i forbindelseshastighed. Selvom 14.45 Mbps stadig er meget hurtigt for de fleste af dine online opgaver, inklusive streamingmedier. Tabet i tilslutningshastighed skyldes sandsynligvis flere faktorer. Den første er kryptering af din mobiltrafik. Den anden skyldes sandsynligvis overdreven belastning på VPN-serveren. Dette bekræftes af den ekstra kendsgerning, at vi nogle gange ikke var i stand til at oprette forbindelse til vores valgte placering og måtte acceptere en anden eller vente og prøve at oprette forbindelse igen senere.

Opera VPN Android-apphastighedstest

Resultaterne viste, at brug af Opera VPN-tjenesten på vores Android-telefon bremsede vores downloadhastighed fra 27,50 Mbs til 14,45 Mbps. Dette er et fald på over 47% til en server i USA. Da denne hastighed stadig er tilstrækkelig til de fleste applikationer, og den sikrer din sikkerhed på ukendt WiFis, anbefaler vi, at du altid opretter forbindelse via Opera VPN, hvis det er din valgte tjeneste. Som altid kan disse resultater variere baseret på din lokale ISP-hastighed, så du bør teste tjenesten for dig selv.

Tillæg: 15. august 2017

Opera VPN introducerede version 2.0 af deres iOS-app og dets første forsøg på at tjene penge på dens gratis VPN-tjeneste. Den nye Opera VPN Gold-konto har følgende fordele:

 • Tracker-blokering – Undgå, at annoncører sporer online bevægelser. (dette findes ikke længere i den gratis Opera VPN til iOS-app).
 • Hurtigere hastigheder – Servere dedikeret til at prioritere betalte brugere.
 • Adgang til 10 lokationer – Canada, USA, Holland, Tyskland, Singapore, Spanien, UK, Australien, Frankrig og Italien.
 • Dedikeret kundesupport – Hvis du har spørgsmål, e-mail dem.

Guldabonnementet inkluderer en 7-dages gratis prøveversion med alle guldfunktioner og ubegrænset båndbredde. Prisen for den betalte tjeneste er $ 29,99 pr. År og ændres ved afslutningen af ​​prøveperioden. Betalinger opkræves til din iTunes-konto efter bekræftelse af købet.

Dette er den første af de gratis tjenester, som Opera VPN forsøger at tjene penge på, men i betragtning af den nylige meddelelse, der afslutter deres Max Android-app, er det måske ikke deres sidste. Max- og Opera VPN Android-apps kan ikke køres på den samme enhed. Kun tiden afslører deres fremtidsplaner.

Opera VPN-gennemgang: Konklusion

Opera har været i forretning i næsten 20 år. De har hovedkontor i Oslo, Norge. Virksomheden, der er ansvarlig for deres Opera VPN-service, SurfEasy, er placeret i Toronto, Canada, som har strenge love om privatlivets fred. I løbet af det sidste år har Opera introduceret den gratis VPN i deres browser. De har også udviklet Opera VPN-apps til iOS og Android. Deres mål er at give alle adgang til et overkommeligt, sikkert, privat og usensureret internet overalt. De har et lille netværk af servere i fem forskellige lande. Den nyligt introducerede betalte service har 10 serverplaceringer.

Opera VPN bruger AES-256 datakryptering til deres browser VPN-trafik. Deres iOS-app bruger IPSec til sikkerhed, og Android-appen bruger OpenVPN. Deres apps har også indbygget trackerblokkere. Al deres brugerdefinerede software er let at installere og bruge. De har lignende funktioner, der reducerer Opera VPN-læringskurven. Deres gratis software understøttes gennem fora og en lille FAQ. De har for nylig introduceret en betalt service til deres iOS-app.

Hvad vi mest kunne lide ved tjenesten:

 • De har integreret gratis VPN i Opera webbrowser til Windows, Mac OS X og Linux.
 • Opera VPN har gratis mobile apps til iOS- og Android-enheder.
 • De inkluderer integreret tracker-blokeringssoftware i deres brugerdefinerede software.

Ideer til forbedring af tjenesten:

 • Giv e-mail support.
 • Indsamle mindre anonymiserede VPN-brugsdata.
 • Tilføj flere placeringer.

Vi føler, at Opera VPN-tjenesten i sin nuværende tilstand er mere velegnet til dem, der ikke kræver overlegen sikkerhed eller muligvis kun lejlighedsvis har brug for at bruge en VPN. De er dog en meget ny service. De vokser og udvides, så vi vil fortsætte med at holde øje med tjenesten til den fremtidige udvikling.

Besøg Opera VPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map